Salausautomaattinen kaupankäynti

Miksi stabiileilla kolikoilla on merkitystä

Englannin filosofin mukaan; John Locke, kaikki on muuttuvassa tilassa. Tämä väite pitää aina paikkansa maksujen ja globaalien rahoitusjärjestelmien osalta, joissa asiat ovat muuttuneet merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ihmiset ovat yhä useammin löytäneet käteviä, turvallisia ja välittömiä maksuvaihtoehtoja laajan innovaation avulla.   

Näiden innovaatioiden vuoksi perinteinen pankkijärjestelmä on kohdannut monia häiriöitä startup-yritysten ja suurten teknologiayritysten taholta. Nämä "häiriöt" ovat johtaneet laajalle levinneisiin ja tehokkaisiin rajat ylittäviin vähittäismaksuratkaisuihin. Yksi monista häiriöistä on stabiilien kolikoiden tulo. 

Kahden viime vuoden aikana stablecoinit ovat kasvattaneet suosiotaan merkittävästi, ja uteliaat sijoittajat ovat päässeet stablecoinien maailmaan. Useimmat kauppiaat myöntävät, että se on loistava tapa pysyä tasapainossa jatkuvasti epävakailla kryptovaluuttamarkkinoilla. 

Käymme läpi kaiken, mitä sinun tulee tietää stablecoineista. Kerromme myös, miksi stabiileilla kolikoilla on merkitystä ja kuinka voit hyödyntää niitä sijoitussalkkussasi ja saada voittoja. 

Mikä on Stablecoin?

Kryptovaluutoissa kolikon arvo perustuu sen kokonaismarkkina-arvoon. Markkina-arvoon vaikuttavat kysynnän ja tarjonnan voimat. Näihin voimiin vaikuttaa pääasiassa se luottamus, joka kauppiailla on tiettyä kryptovaluuttaa kohtaan.

Toisin kuin kryptovaluutat, Stablecoinsilla on usein takana aineellisia hyödykkeitä, jotka voidaan todentaa joko Blockchainissa tai asianmukaisen organisaation ilmoituksilla.

Lisäksi stablecoinien tarjoaman vakauden ja lohkoketjun tarjoaman välittömän käsittelyn ja turvallisuuden ansiosta näyttää siltä, ​​​​että tulevaisuudessa tulee olemaan paljon stabiileja kolikoita. 

Vakaiden kolikoiden avulla rahoitusmaailma voi hämärtää rajat fiat-valuuttojen, kuten Yhdysvaltain dollarin, ja kryptovaluuttojen välillä.

Stablecoiinien tyypit

Vaikka se ei ole tämän artikkelin pääpaino, käsittelemme lyhyesti tärkeimpiä vakaakolikon tyyppejä. Tämä antaa meille paremman käsityksen siitä, kuinka vakaat kolikot toimivat.  

Fiat-taustaiset vakaakolikot

Ensimmäisten stabiilien kolikoiden taustalla on keskuspankin liikkeeseen laskemat fiat-valuutat. Tässä tapauksessa stablecoin on yksinkertaisesti esitys tämän valuutan samasta vakuusrakenteesta. Voit esimerkiksi omistaa osan reaalimaailman valuutasta, kuten USD:stä, pitämällä hallussaan vakaata kolikkoa, jonka taustalla on yksi-yhteen-suhde dollariin. 

Likvidoidaksesi fiat-takaisin stablecoinin, sinun on yksinkertaisesti tuhottava stablecoin ja nostettava USD-vastaava. Tämä on hienoa, koska voit olla varma, että arvo on Yhdysvaltain dollarin digitaalinen esitys. 

Toisinaan herää epäilyjä varantojen olemassaolosta (katsoin sinua, Tether…), mutta viime kuukausina ilmoitukset rahoitukseen käytetyistä varoista ovat lisääntyneet joidenkin tärkeimpien fiat-vakaisten stabiilien kolikoiden, kuten USDC, osalta.  

Kryptotukipehmusteet

Kuten nimestä voi päätellä, kryptoturvalliset vakaat kolikot toimivat samalla tavalla kuin fiat-takaiset. Erona on kuitenkin se, että näillä stabiileilla kolikoilla on toinen kryptovaluutta. 

Toinen ero on vakuuden ja vakaan kolikon välinen suhde. Tämä johtuu krypton epävakaudesta verrattuna fiat-valuuttoihin. 

Fiat-valuutoilla, kuten dollarilla, voit olla varma yksi-yhteen-suhteesta. Kryptovakuudellisilla stabiileilla kolikoilla on kuitenkin korkeampi vakuussuhde. 

Näin ollen kryptoturvallisen stablecoinin arvo riippuu kyseisen kryptovaluutan arvosta. Tällä tavalla koko järjestelmä on olemassa lohkoketjussa ja sillä voi olla monia käyttötapauksia. 

Näkyviä esimerkkejä ovat kolikot, kuten DAI ja RAI.

Vakuudettomia kolikoita tai osittain vakuuksia 

Toisin kuin molemmat yllä luetellut vakaat kolikot, tällaiset vakaat kolikot suorittavat keskuspankin tehtäviä käyttämällä älykkäitä sopimuksia. Näitä sopimuksia valvotaan tekoälypohjaisilla algoritmeilla, jotka seuraavat vakaiden kolikoiden hintoja. 

Tapauksissa, joissa valuutat, kuten Yhdysvaltain dollari tai eetteri, romahtavat, vakuudettomat vakaat kolikot säilyisivät teoriassa arvon säilytystavana.

FRAX on hyvä esimerkki osittain vakuudellisista stabiileista kolikoista.

Nyt kun tiedämme stabiilien kolikoiden tyypit, katsotaanpa muutamia markkinoiden suosituimpia vakaakolikoita:

USDT 

Tämä stabiilikolikko, joka tunnetaan myös nimellä Tether, on sidottu Yhdysvaltain dollariin ja se ylläpitää suhdetta 1:1 Yhdysvaltain dollarin kanssa. Se on lohkoketjupohjainen kryptovaluutta, jonka tokenit vastaavat aina USD 1.00:aa.

Tether on myös merkittävä likviditeetin lähde kryptomarkkinoilla. CryptoComparen mukaan 57 prosenttia bitcoin-kaupasta helmikuussa 2021 tehtiin USDT:tä vastaan. USDT on suunniteltu sekä tallennusvälineeksi että arvon tallennustapaksi.    

Helmikuussa 78 yli 2022 miljardin dollarin markkina-arvonsa perusteella Tether on maailman kolmanneksi suurin kryptovaluutta. 

Vaikka on syytä mainita, että Tetherin kanssa on joitain huolia, koska sijoittajat ovat huolissaan siitä, että Tetherillä ei ehkä ole tarpeeksi dollarivarantoa tukemaan noin 78 miljardin dollarin dollarisidonnaisuutta.

USDC (säännelty vakaa kolikko)

USD-kolikko (USDC) on myös sidottu Yhdysvaltain dollariin, ja se on Ethereum-pohjainen vakaa kolikko, joka on edustettuna myös muissa ketjuissa. Se luotiin tokenisoimaan Yhdysvaltain dollaria. 

Se lanseerattiin kryptopörssin Coinbase ja rahoituspalveluntarjoajan Circlen yhteistyönä vuonna 2018. 

Vaikka tämä kolikko on suunniteltu vakaaksi, se käy läpi myös lieviä hintamuutoksia. Tämä johtuu usein kysynnän ja tarjonnan muutoksista. USDC oli kaikkien aikojen korkeimmillaan 1.19 dollarilla ja alimmillaan 0.89 dollarilla.

USDC on vähemmän huolestuttava, koska uusia tokeneita myönnetään vain pyynnöstä. Uuden tunnuksen luomiseksi sinun on lähetettävä tunnuksen myöntäjän pankkitiliä vastaava USD.   

DAI (vakuus ja hajautettu kolikko)

DAI on toinen suosittu vakaa kolikko, joka on sidottu Yhdysvaltain dollarin arvoon. DAI ylläpitää suhdetta Yhdysvaltain dollariin 1:1 lukitsemalla muut kryptovarat sopimuksiin. DAI:ta pyörittää MakerDAO käyttämällä avoimen lähdekoodin ohjelmistoa nimeltä Maker-protokollaalusta. Se on hajautettu sovellus, joka toimii Ethereum-lohkoketjussa. 

Se toimii DeFi (hajautettu rahoitus) -ominaisuuksien avulla, jotka mahdollistavat lainaamisen, lainaamisen ja kaupankäynnin. Se voidaan ostaa suoraan kryptopörsseistä käyttämällä fiat-valuuttoja, kuten Yhdysvaltain dollari tai Kanadan dollari.

Toisin kuin muut vakaat kolikot, jotka saavat arvonsa muista varoista, DAI säilyttää arvonsa käyttämällä vakuudellisia velkoja ETH:ssa.

DAI on suunniteltu siten, että mikään osapuoli ei voi muuttaa DAI:n tarjontaa. Käyttämällä älykkäitä sopimuksia Ethereum-lohkoketjussa järjestelmä pystyy reagoimaan omaisuuden markkinahintojen muutoksiin.  

Vakaiden kolikoiden aiheuttamat riskit markkinoille 

Vaikka vakaat kolikot tarjoavat toivon säteen, myös taloustieteilijät ja talousanalyytikot ovat huolissaan. Jotkut ovat huomauttaneet markkinoiden romahtamisen mahdollisuudesta tapahtumien sarjan seurauksena. 

Lohkoketjun koko olemus on hajauttaminen: Se, että järjestelmä on hajautettu ja valta ei kuulu yhdelle osapuolelle. Tämä on syy siihen, miksi lohkoketjuteknologia on etääntymässä perinteisestä rahoituksesta. 

Vakaiden kolikoiden kohdalla tämä läpinäkyvyys ja muuttumattomuus on kuitenkin kyseenalaistettu. Tämä johtuu siitä, että yksi entiteetti hallitsee suurta stabiilien kolikoiden määrää. Esimerkiksi USDT:tä hallitsee Tether-niminen yritys. Tämä yritys hallitsee USDT:n tarjontaa ja jakelua ja toimii ensisijaisesti etunsa mukaisesti. 

Muut stabiilit kolikot, kuten USDC, kohtaavat merkittäviä Yhdysvaltain säätelyriskejä, kun taas toiset, kuten DAI, ovat osittain vakuudeksi muilla vakailla kolikoilla, kuten USDC. Kaikki tämä yhdessä luo vakausriskejä koko DeFi-taloudelle.

Lisäksi, kun vakaat kolikot on sidottu fiat-valuuttoihin, on olemassa inflaation riski. Tästä syystä sinun on levitettävä omaisuuttasi erilaisiin stabiileihin kolikoihin ja vältettävä ahneutta.

PYÖRISTÄMINEN…

Nykyään Bitcoin on edelleen suosituin kryptovaluutta. Hintavaihteluita on kuitenkin ollut paljon viime vuosina. 

Alkaen noin 3,000 2020 dollarista pandemian huipulla vuonna 69,000; 2021 50 dollariin vuonna 35,000 ja putoaa sitten yli XNUMX % noin XNUMX XNUMX dollariin. 

Vaikka nämä vaihtelut saattavat tuntua normaaleilta kryptokauppiaille, ne koskevat usein ulkopuolisia. Siksi stabiilien kolikoiden tulo (jos ne voivat säilyttää vakauden) on tervetullut kehitys.

Stablecoinit jatkavat kasvuaan osana rahoitusmarkkinoiden rakennetta. On kuitenkin odotettavissa, että näiden stabiilien kolikoiden (ja kryptovaluuttojen) toimintatapaa valvotaan enemmän ja asetetaan säännöt.