kauppabotit vs ihmiset
Kaupankäynti robotit Trading Vinkkejä

Kaupankäyntibotit vs. ihmiset – voivatko koneet päihittää kauppiaat?

Yksi useimmin kysytyistä kysymyksistä puhuttaessa kaupankäyntiboteista on: Ansaitseeko manuaalinen vai automaattinen kaupankäynti enemmän rahaa? Vertaamalla kaupankäyntirobotteja ihmisiin, kuka voitti markkinat?

Manuaali, myös ns harkinnanvaraista kaupankäyntiä, vaatii kauppiaan sijoittamaan, hallitsemaan ja sulkemaan kaikki positiot suoraan kaupankäyntialustalle.

Tämä tarkoittaa, että elinkeinonharjoittajan tulee viettää paljon aikaa:

 • Markkinoiden analysointi, markkinaolosuhteiden kehittymisen tarkistaminen
 • Arvioimalla markkinoiden liikkeiden vaikutusta hänen positioidensa voittoon ja tappioon
 • Odotetaan tietyn tapahtuman tai skenaarion toteutumista 
 • Suorita tilaus reagoidaksesi hintatoimeen
 • Päivitä voitto ja tappio viimeisimmän suoritetun tilauksen mukaan
 • Arvioi tuloksia ja etsi mahdollisia parannuksia tai optimointeja
 • Tarkista markkina-analyysi jatkuvasti

Jos se ei sinänsä ollut kovin haastavaa ja aikaa vievää toimintaa, niin kauppiaan kannattavuus on usein suoraan verrannollinen kaupankäyntiin käytettyyn aikaan. Tietysti, mitä enemmän aikaa elinkeinonharjoittaja voi analysoida markkinoita, sitä enemmän mahdollisuuksia hän saa kiinni. Tämä merkitsee enemmän voittomahdollisuuksia.

Kaupankäyntiajan ja kaupankäynnin tuloksen välinen suhde ei myöskään ole lineaarinen. Jos elinkeinonharjoittaja ei käytä asianmukaista kaupankäyntistrategiaa tai stressi (kuten muutkin tunteet) vaikuttaa hänen päätöksiinsä, kaupankäynnille varattu aika johtaisi huomattaviin tappioihin.

Mitä manuaaliseen kaupankäyntiin tarvitaan?

Tärkeimmät voimavarat, joihin jokainen kauppias voi luottaa saavuttaessaan tyydyttäviä kaupankäyntituloksia, ovat:

 • Käytettävissä oleva pääoma
 • Aika:
 • Kaupankäyntitaidot
 • Stressinhallintataidot.

Monille käytettävissä oleva pääoma on ankarin rajoite ja keskeisin muuttuja työskentelyyn. Samaan aikaan muita tämän luettelon muuttujia ei ole helppo kasvattaa. 

Parhaat kauppiaat ovat ne, jotka viettävät kohtuullisen ajan kannattavan kaupankäyntijärjestelmän ylläpitämiseen ja välttäen tunteiden vaikutusta.

Kuinka ei-ammattimainen kauppias voi parantaa tuottoaan?

Jos olet kokenut kauppias ja voit saada jatkuvaa voittoa kaikissa markkinaolosuhteissa viettämättä mielekästä aikaa tietokoneen ääressä tai katsomatta kaavioita, on todennäköistä, että olet jo etuoikeutetussa paikassa. Et todennäköisesti tarvitse muita neuvoja.

Valitettavasti tilastot osoittavat, että noin 80 % kauppiaista menettää rahaa tai heikentää markkinoita. Joten kuinka voit parantaa voittoasi?

Kaupankäyntibotti on automatisoitu kaupankäyntijärjestelmä, joka toimii ilman manuaalista puuttumista. Voit suunnitella botin vain kerran käyttämättä mielekästä aikaa. Botti käy kauppaa puolestasi ohjeiden mukaan 24/7 stressistä tai tunnehäiriöistä riippumatta. 

Kaikki kaupankäyntibotin luomat kaupat perustuvat puolestasi tehtyihin päätöksiin määrittämäsi logiikan mukaisesti.

Parhaiden kauppiaiden päihittämiseen tarvitaan erittäin edistynyt kaupankäyntibotti, mutta keskimäärin kaupankäyntibottien käyttö voi yksinkertaistaa tavallisten kauppiaiden ja aloittelijoiden elämää huomattavasti. Sen avulla jokainen voi aloittaa kaupankäynnin ja hyödyntää markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia joka päivä.

 

Related: Miksi algoritmit ovat niin tärkeitä kryptovaluuttojen kaupankäynnille

 

Kaupankäyntibottien edut

Algoritmit ja kauppabotit käyvät jo kauppaa biljoonien arvosta omaisuutta joka päivä perinteisillä rahoitusmarkkinoilla. Pankit, hedge-rahastot ja suuret sijoittajat käyttävät niitä monien etujensa ja tehokkuutensa vuoksi. Rahoitusmarkkinat todistavat kaupankäyntirobottien etenemisen ihmisiin verrattuna vuosia sitten, ja nykyään jotain vaihdettiin lähes 80 % Yhdysvaltain osakkeista.

Päivä toisensa jälkeen yhä useammat sijoittajat ottavat myös kaupankäyntibotteja käyttöön kryptomarkkinoilla saadakseen täyden hyödyn sen epävakaudesta.

Tässä ovat tärkeimmät ominaisuudet, jotka tekevät kaupankäyntibotista radikaalisti paremman ratkaisun kryptovaluuttojen kauppaan.

He eivät koskaan nuku. 

Aivan kuten markkinat pyörivät 24/7 ilman taukoa, kaupankäyntibotti voi reagoida mihin tahansa markkinoiden liikkeeseen milloin tahansa. On arvaamatonta, milloin uutiset voivat vaikuttaa hintoihin. Japanin uudella sääntelyllä voi olla vakavia vaikutuksia kryptomarkkinoihin pitkään, ja aikavyöhykeeron vuoksi yhdysvaltalaiset sijoittajat voivat olla huomattavassa epäedullisessa asemassa, kun japanilaiset sijoittajat reagoivat uutiseen. 

Ne ovat nopeita. 

Sen lisäksi, että botilta ei vie aikaa toteuttaa tilaus markkinoilla, algoritmi voi päättää tilauksen lähettämisestä sekunnin murto-osassa. Nopea reaktio hintamuutoksiin tarjoaa algokauppiaat etu käsikauppiaille. Aika on rahaa, ja se pätee vahvasti myös kaupankäynnissä. Joskus vain muutaman sekunnin viive voi muuttaa kannattavan kaupan tappioksi.

He ovat älykkäitä. 

Kaupankäyntibotit voivat analysoida valtavan määrän dataa joka sekunti. Tämä on yksi automatisoidun kaupankäyntibotin käytön suurimmista eduista. Jopa kokeneimmat kauppiaat voivat pitää silmällä vain kourallista kaavioita samanaikaisesti. Botti voi seuloa markkinoita jatkuvasti etsiessään tiettyä kuviota, ja se reagoi nopeasti, kun oikeat ehdot täyttyvät. Enemmän mahdollisia mahdollisuuksia lisää merkittävästi todennäköisyyttä olla kannattava pitkällä aikavälillä.

Heillä ei ole tunteita. 

Tunteet ovat jokaisen kauppiaan pahin vihollinen. Ensimmäinen kaupankäynnin sääntö on ostaa halvalla ja myydä korkealla. Tämä tarkoittaa, että parhaat ajat ostamiselle ovat silloin, kun hinta laskee, ja paras myynti on silloin, kun markkinat liikkuvat korkeammalle. Taitaa olla aika looginen lähestymistapa. Valitettavasti aivoillamme on tapana neuvoa toisin päin. Nosto-aikoina elinkeinonharjoittaja yrittää leikata tappioita ja jättää usein huomaamatta hinnan nousun. Euforian aikoina elinkeinonharjoittaja alkaa uskoa, että nousutrendi voi kestää pidempään ja putoaa FOMO-ansaan.

Pelko tai ahneus ei vaikuta kauppabottiin. Se suorittaa vain määritetyn kaupankäyntisuunnitelman.

 

Related: Turvallisuus ensin – kuinka suojata kryptosi huijauksilta ja hakkereilta

 

Ovatko botit parempia kuin ihmiset?

Se on luultavasti mahdoton voittaa ammattikauppiaan. Kokemuksella on ratkaiseva rooli stressin hallinnassa ja kehittyneen kaupankäyntijärjestelmän kehittämisessä. Valitettavasti kauppiaita, jotka saavuttavat tämän korkean pätevyyden, on hyvin vähän. Vain hyvin pieni osa miljoonista ihmisistä, jotka käyvät kauppaa kryptovaluutoilla tai perinteisillä varoilla päivittäin, on ammattimaisia.

Yksi kaupankäyntibotin käytön tärkeimmistä eduista on, että pystyt noudattamaan kaupankäyntijärjestelmäsi esiasetettuja sääntöjä. Täältä voit lukea vinkeistä, jotka voivat auttaa sinua kasvattamaan tuottoasi. Näitä neuvoja on joskus vaikea noudattaa, mutta jos sisällytät ne automaattiseen kaupankäyntistrategiaan, botti noudattaa ohjeitasi tarkasti ilman ennakkoluuloja.

Varsinkin kaupankäyntibotti crypto trading bot ei ehkä täydellinen, mutta merkittävästi auttaa niille, joilla ei ole oikeaa asennetta tai tarpeeksi aikaa sijoittaa kauppaan. Kaupankäynti on erittäin haastavaa ja vaatii riittävät työkalut markkinoiden hallintaan ja parhaan hyödyn saamiseen. Haaste vaihtaa robotteja vastaan ​​ihmisiä jatkuu, mutta varo koneen nousua tulevaisuudessa.