koronavirusmarkkinoiden romahdus
Kaupankäynti robotit Trading Vinkkejä

Koronavirusmarkkinoiden romahdus vuonna 2020 – Kuinka suojata portfoliosi?

On olemassa kiinalainen kirous, joka sanoo: "Saa sinun elää mielenkiintoisia aikoja.” – Halusimme tai emme, elämme sellaisia ​​aikoja. COVID-19:n pelko sytytti maailmanlaajuisen koronavirusmarkkinoiden romahduksen vuonna 2020. Mikään omaisuus ei näytä olevan enää turvassa. Mitä ostaa ja miten suojata salkkua näinä epävarmoina aikoina?

Olemme virallisesti (perintö) karhumarkkinoilla.

Osakemarkkinat maailmanlaajuisesti laskivat ennennäkemättömällä korolla. Tämä koronavirusmarkkinoiden romahdus ohitti jo jopa suuren finanssikriisin vuonna 2008. Tuolloin hinnat laskivat asteittain. Se on erittäin kiehtova esimerkki siitä, kuinka euforia voi nopeasti muuttua laajalle levinneeksi paniikkimyynniksi. 

Täydelliseen sulkeutumiseen menevät taloudet kaikkialla maailmassa ovat täydellinen esimerkki odottamattomasta musta joutsentapahtuma. Tämä viittaa tapahtumaan, jota yksikään sijoittaja ei ota huomioon kaupankäyntistrategiassaan. Kun näin tapahtuu, se muuttaa täysin nykyisen ja tulevan skenaarion ja vaatii uusia arvioita varojen allokoimiseksi.

Tarkasteltaessa SP500 Futuresin pitkän aikavälin kaaviota, voimme huomata, että 200 MA:n markkinat osoittavat selvästi karhu- ja härkämarkkinoiden kausien välisen jaon. Viime viikolla maailmantalouden tilaa paremmin mittaavan indeksin arvo rikkoi tämän avaintason ja päätyi teknisesti kaikkien aikojen pisimpään Bull-markkinoihin.

Viikoittainen 200MA rikki – Karhumarkkinoiden alku USA:n osakemarkkinoilla

Kuinka kauan se kestää?

Vuonna 2008 kesti noin vuosi hinnasta rikkoa 200 MA ja saavuttaa pohja. Tietenkin, kun otetaan huomioon nykyisen alkuperäisen myynnin suuruus, elpymisen aloittaminen voi kestää vähemmän. Toisaalta ankarampi taantuma saattaa myös viitata siihen, että tällä kertaa etenevät tapahtumat voivat vaikuttaa talouteen vieläkin kovemmin.

Totuus on, että kenelläkään sijoittajalla ei ole kristallipalloa tulevaisuuden ennustamiseen. Nämä ovat aikoja, jolloin tekninen analyysi voi antaa vain vähän ohjeita, mutta on tärkeää pitää silmällä perusasiat. Tällä hetkellä markkinat hinnoittelevat koko Euroopan ja joidenkin Yhdysvaltojen alueiden sulkemisen. Todennäköisesti sijoittajat eivät vielä harkitse Yhdysvaltain talouden täydellisen halvaantumisen vaihtoehtoa. On vielä aikaista kuvitella kuvamateriaalia tyhjistä kaduista yli 50 osavaltiossa Yhdysvalloissa. Näin tapahtuu Italiassa ja muissa maissa, kuten Espanjassa ja Ranskassa.

Jos näin tapahtuisi, seuraukset voivat olla todella rumat. Vertailun vuoksi todettakoon, että vuoden 1929 pahimman laman aikana Yhdysvaltain BKT laski vuositasolla 6.3 % kolmen neljänneksen ajan ennen elpymisen alkamista. Täydellinen talouden pysähtyminen voi todennäköisesti aiheuttaa paljon huonompia lukuja. Alustavien ennusteiden mukaan Yhdysvaltain BKT laskee noin 20-30 % pelkästään vuoden 2 toisella neljänneksellä.

Mitä voimme odottaa tämän koronavirusmarkkinoiden romahduksen jälkeen?

Paniikki levisi nopeasti sijoittajien keskuuteen. Ennen ensimmäisiä merkittäviä epidemioita Euroopassa markkinoiden yleinen ilmapiiri oli erittäin itsetyytyväistä ja koronavirus vaikutti Kiinaan ja lähialueisiin rajoittuneelta ongelmalta. Kun oli selvää, että tilanteella olisi ollut merkittävä vaikutus Kiinan talouteen ja muut taloudet kärsivät samat vahingot, paniikkimyynti aloitti todellisen koronavirusmarkkinoiden romahduksen.

Pudotus sytytti kiireen turvallisuuden puolesta, mutta mikään omaisuusluokka ei onnistunut tarjoamaan roolia turvasatama. 

Jopa kullan hinta romahti. Sijoittajat yrittivät myydä mitä tahansa likvidiä omaisuutta saadakseen käteistä ja likviditeettiä. Kryptomarkkinoilla ei ollut vähemmän stressiä. Markkinat kokevat kryptovaluutat edelleen riskialttiiksi sijoitukseksi ja epävarmuusajat aiheuttavat merkittäviä myyntipaineita hintoihin.

Keskuspankit puuttuivat asiaan massiivisella koordinoidulla toimilla likviditeetin lisäämiseksi paniikkien pysäyttämiseksi. Nämä rohkeat ja ennakoivat toimet tuovat todennäköisesti lyhyen aikavälin helpotusta markkinoille. Silti volatiliteetti on täällä jäädäkseen melko pitkäksi aikaa, uudet epidemiat ja uutiset pandemian kehittymisestä aiheuttavat lisää stressiä.

Seuraavassa vaiheessa sijoittajat arvioivat näkymät tarkasti ja tasapainottavat salkkunsa sen mukaisesti. Tämä aiheuttaa lisää turbulenssia omaisuusluokkien välillä.

Avaintekijä, jota pitää silmällä, on maailmantalouden tilaa koskevien tietojen julkistaminen. Työttömyys, velka ja maksukyvyttömyysasteet ovat kaikki tuomittuja lisääntymään. Kasvun laajuus kuitenkin määrää tämän kriisin pitkän aikavälin vaikutuksen.

Mitkä omaisuusluokat voisivat menestyä paremmin?

Teoria opettaa meille, että kriisiaikoina sijoittajat myyvät riskialttiita omaisuuseriä, kuten osakkeita, tasapainottaakseen salkkunsa joukkovelkakirjalainoissa, kullassa tai käteisessä. Tällä kertaa todellisuus voi olla hieman erilainen. 

Joukkovelkakirjat eivät tällä hetkellä ole turvallisin vaihtoehto, koska ne ovat olleet historiallisesti. Ja tämä johtuu kolmesta pääasiallisesta syystä: 

  • Kymmenen vuoden äärimmäisen mukautuva rahapolitiikka paisutti arvostusta huomattavasti. Triljoonien dollareiden arvoiset korkoinstrumentit käyvät jo kauppaa negatiivisella korolla.
  • Sekä yritysten että valtion velkaantumisaste on kaikkien aikojen korkeimmillaan, mikä on epätyypillistä lamaa edeltäville ajoille.
  • Inflaatiota ei ole näköpiirissä lyhyellä aikavälillä, mutta lopulta ennennäkemättömät likviditeetin lisäykset vaikuttavat hintatasoon pitkällä aikavälillä. Pitkäaikaisten joukkovelkakirjalainojen (jotka eivät vielä käy kauppaa negatiivisilla koroilla) pitäisi pärjätä tällaisilla odotuksilla.

Entä kulta?

Määritelmän mukaan turvallisin omaisuuserä menestyi heikommin näissä alkuvaiheissa. Osakemarkkinoiden jyrkkä hintojen lasku pakotti sijoittajat keräämään mahdollisimman paljon käteistä tappioiden kattamiseksi, ja hyvin todennäköisesti myös kullan positiot joutuivat tähän noidankehään. Jälleenkään, mikään pian odotettavissa oleva inflaatio ei pakota sijoittajia suojautumaan siltä riskiltä ostamalla jalometalleja, kuten kultaa. Kulta voi kuitenkin olla luotettava vaihtoehto pitkällä aikavälillä, kun inflaatioongelmia ilmenee. 

Käteinen on kuningas. 

Epävarmuuden aikoina likviditeettiä ylläpitävät pystyvät yleensä suojaamaan salkkuaan paremmin ja tarttuvat parhaisiin mahdollisuuksiin. Erityisesti dollari on ylivoimaisesti yksi parhaiten tuottavista omaisuuseristä vanhojen omaisuusluokkien joukossa. Dollariindeksi hyppäsi viime päivinä lähelle 20 vuoden korkeita arvoja.

Dollariindeksi murtumassa ylöspäin

Tämä suuntaus todennäköisesti jatkuu lähitulevaisuudessa, koska laajalle levinnyt dollaripula iskee suuriin yrityksiin. Tämä kysymys on niin merkityksellinen, että FED:n täytyi ottaa käyttöön swap-linjat muiden suurten keskuspankkien kanssa, jotta tilanne ei heikkene entisestään.

Kuinka hyödyntää nämä mahdollisuudet?

Hyvä uutinen on, että myös sinulle, joka käy kauppaa kryptovaluuttakaupassa, on nykyään suhteellisen helppoa hajauttaa omistusasi eri omaisuusluokkien välillä.

Esimerkiksi kulta on historiallisesti osoittautunut vakaaksi suojaksi vaikeina aikoina. Voit sijoittaa kultaan helposti käyttämällä PAX kulta, jolla käydään kauppaa Krakenissa. Kolikko, joka on sidottu jalometallin troy-unssin hintaan ja joka on tuettu yksitellen todellisiin jalometalliharkoihin. 

Vakaista kolikoista puheen ollen, niiden kiinnostus nousi räjähdysmäisesti jo vuonna 2019, ja todennäköisesti niiden rooli ekosysteemissä vahvistuu edelleen tulevaisuudessa.

Vaihtoehtoja on paljon digitaaliset dollarit - Tether, DAI, USDC, BUSD, PAX USD ja paljon muuta. Mielenkiintoista on se, että maailmassa, jossa korot ovat siirtymässä negatiivisiksi lukuihin, näiden kolikoiden pitäminen ja tallettaminen antaa sijoittajille mahdollisuuden saavuttaa merkittäviä tuottoja. 

Passiivisen tulon strategiat ovat erittäin suosittuja, ja sijoittajat voivat päättää käyttää keskitettyjä tai hajautettuja tiloja mieltymyksensä ja eri protokollia kohtaan luottamuksensa mukaan. Äskettäinen kryptomarkkinoiden romahdus toimi vakavana stressitestina erityisesti hajautetuille protokollille. Markkinoiden epävakaus on edelleen suurin yksittäinen uhka lainaalustoilla, mutta kuten aina, markkinat eivät koskaan tarjoa tuottoa ilman riskiä. Sinun tulee vain valita sijoitus, jolla on paras riski/tuottoprofiili mieltymystesi mukaan.

Uusi volatiliteetti valuuttamarkkinoilla

Dollarin lisäksi myös muiden valuuttojen pitäminen silmällä voi tarjota mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Keskuspankit ovat liikkeellä, kilpailu devalvaatiosta on alkanut ja uusia valuuttasotaa käydään. Kaikki tämä sytyttää epävakauden, ja kuten tiedätte, se luo parhaat mahdollisuudet.

Ei se varmaankaan ole sattumaa Kraken-pörssi otti äskettäin käyttöön valuuttakaupan, lisää yhdeksän valuuttaparia, joita on tulossa lisää tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa, että pian voit hajauttaa omistusosuutesi useisiin eri valuuttoihin myös kautta Coinrule.

Entä krypto?

Kryptomarkkinat kokivat kovan iskun viime viikolla. Yleinen riskinpoiston muutos vaikutti kryptovaluuttoihin voimakkaasti. Suhteellisen alhainen likviditeetti pahensi pudotusta ja vipupositioiden likvidaatiot kiihdyttivät laskutrendiä. 

Laajojen kryptomarkkinoiden arvostus putosi takaisin pitkän aikavälin avaintasoille. Pelkästään kryptoekosysteemiä tarkasteltaessa se voisi edustaa ostomahdollisuutta kerätä lisää. Laaja taloustilanne on kuitenkin hyvin epävarma ja saattaa vaikuttaa hintoihin pidemmän aikaa.

Helmikuusta lähtien korrelaatio Bitcoinin ja osakkeiden välillä on lisääntynyt, ja se on nyt suhteellisen korkea. Muista, että arvo on tällä hetkellä noin 0.1, mikä on edelleen suhteellisen alhainen korrelaatio verrattuna muihin perinteinen omaisuusluokat. Ajatus kryptosta suojana vanhan järjestelmän kriisille ei näytä toteutuvan vielä. Loppujen lopuksi se on järkevää, koska kryptovaluutat eivät ole laajalti tunnustettu omaisuusluokka sijoittajille. 

Korrelaatio Bitcoinin ja SP500:n välillä – Krediitit Coinmetrics

Tätä on parempi seurata lähiviikkoina, jotta nähdään, muuttuuko sijoittajien käsitys uusien tapahtumien ilmaantuessa.

Parhaat strategiat näihin haastaviin aikoihin

Coinrule voi auttaa sinua selviytymään näistä epävarmista päivistä muuttaen stressaavan lyhyen aikavälin volatiliteetin mahdollisuuksiksi. 

Tällaisten sääntöjen avulla voit saada kiinni pienistä hintaliikkeistä rakentamatta suuria positioita, jotka voivat altistaa sinut merkittäville tappioille jyrkissä nostoissa. 

Osta dippi Coronavirus Market Crashista
Mallistrategia: Osta The Dips + Stop Loss / Take Profit

Sen sijaan, jos näet tämän hyvänä ostaa mahdollisuus ja olet valmis käymään kauppaa pidemmällä aikavälillä. Voit kerätä lisää suosikkikolikoitasi. Mallikirjastostamme löydät monia esimerkkejä asetuksista, jotka sopivat erilaisiin kaupankäyntityyleihin. 

Bonusvinkki: Viikoittainen 200 MA Bitcoinin hinnalle tarjosi tukea vuoden 2018 Bear-markkinoilla ja sillä on edelleen ratkaiseva rooli näinä päivinä. Coinrule lisäsi teknisiä indikaattoreita kaupankäyntimoottoriin viime viikkoina, ja voit käyttää niitä seuraavan kaltaisen säännön rakentamiseen.

DCA-strategia perustuu viikoittaiseen 200MA Bitcoiniin

Älä tietenkään koskaan unohda lisätä kauppoihin stop lossa suojautuaksesi odottamattomilta tappioilta.

Mieti uudelleen sijoitusstrategiaasi

Uusi maailmantalouden skenaario edellyttää salkkusi riskien uutta arviointia ja perusteellista arviota tulevien kuukausien asennosta.

Kryptovaluutat ovat luultavasti omaisuusluokka, jolla on paras riski/tuottoprofiili tulevaisuutta ajatellen. Laaja krypton käsite on suunniteltu juuri tällaisia ​​ajanjaksoja varten. Tämä koronavirusmarkkinoiden romahdus tulee olemaan todellinen stressitesti sen taustalla olevalle filosofialle. Lisäksi kryptotiimit ovat hyvässä asemassa jatkamaan toimintaansa etänä ilman katkoksia. Vaikka tiimimme jakautuisi neljään eri maahan, mikään karanteenirajoitus ei vaikuta kehitysprosessiimme.

Yksittäinen uhkaavin tekijä on se, että kryptovaluutoilla oli useita kryptokarhumarkkinoita, mutta ei koskaan perinteisiä laajakarhumarkkinoita. Bitcoinin ja osakkeiden välisen korrelaation kehittymisen seuraaminen antaa vihjeen siitä, kuinka sijoittajat todella näkevät kryptovaluuttojen riskin.

Sillä välin paras tapa reagoida tähän koronavirusmarkkinoiden romahdukseen on monipuolistaa portfoliotasi. Lisää lompakkoosi uusia puolustavia omaisuusluokkia, kuten kultaa, valuuttoja ja vakaita kolikoita vähentääksesi kokonaisriskiä.

Aikoihin, jolloin uusiin skenaarioihin sopeutuminen ja ennakoiva toiminta vaikuttavat, Coinrule ottaa myös haasteen vastaan ​​ja siitä on tulossa usean omaisuuden kaupankäyntialusta.

Pysy kanavalla…

ja kauppa turvallista!VASTUUVAPAUSLAUSEKE

En ole analyytikko tai sijoitusneuvoja. Kaikki, mitä tarjoan täällä sivustolla, on puhtaasti ohje-, tiedotus- ja koulutustarkoituksiin. Sinun tulee varmistaa itsenäisesti kaikki tiedot viestissäni. Minua ei voida pitää vastuullisena mistään menetyksestä tai vahingosta, joka on aiheutunut tällaisiin tietoihin luottaen. Huomaa, että kryptovaluutoilla käydään kauppaa sisältää huomattavan riskin.