Salausautomaattinen kaupankäynti

Joutsenen vuosi

Työtilastovirasto (Bureau of Labor Statistics) ja Federal Reserve (FED) julkaisivat 13. ja 14. joulukuuta ilmoituksensa inflaatioluvuista ja koroista. Yhdysvaltain kuluttajahintainflaatio hidastui 7.1 prosenttiin, mikä on pienempi kuin odotettu 7.3 %. Sellaisenaan FED piti kiinni 50 bps:n noususta, johon aiemmin vihjattiin. Vaikka markkinat näkivät pienen pomppimisen näihin tapahtumiin liittyen, se on sittemmin korjautunut takaisin joulukuun alun tasolle sen jälkeen, kun monet huhut alkoivat levitä Binancesta.

Jotkut kauppiaat pelkäsivät, että Binancen omalla vakaalla kolikolla, BUSD:llä, oli ongelmia, koska sen markkina-arvo putosi nopeasti 3 miljardilla dollarilla. Siitä seurasi sosiaalisessa mediassa kiihko, jossa monet kyseenalaistivat Binancen maksukyvyn. Todellisuudessa tämä osoittautui ylireaktioksi, koska Binance yksinkertaisesti osti 3 miljardia dollaria USDC:tä BUSD:llä (täten pudotti markkina-arvoa) tiskiltä kunnioittaakseen USDC:n nostoja pörssissä. Kun huhut FTX:n mahdollisesta maksukyvyttömyydestä alkoivat edetä, valuuttavarannot ehtyivät yli 90 % 48 tunnissa. Mutta sen jälkeen kun Binancen vakavaraisuudesta esitettiin kysymyksiä, sen rahastot pienenivät vain noin 6 %. Binancen Merkle Tree proof of reserve -järjestelmän ansiosta ketjun tiedot osoittavat, että tämä ajo heidän varoistaan ​​on pysähtynyt, mikä tarkoittaa, että suurin kryptovaluuttapörssi on turvallinen, ainakin toistaiseksi. 

Teknisestä näkökulmasta Ethereumin päiväkaaviota on sitonut viikkojen matala volatiliteetti, ja se on käynyt kauppaa tärkeimpien tuki- ja vastustustasojen välillä. Sijoittajat saattavat näyttää menevän pitkään, jos markkinat ylittävät 1,350 1.618 dollarin vastustason, koska ilma on puhdasta kohti 1,080 Fibonacci-tasoa. Käänteisesti, jos hinta putoaa alle 1,000 XNUMX dollarin tukitason, monet kauppiaat näyttävät menevän alle, koska tämän tason menettäminen tuo todennäköisesti uudet alamäet alle XNUMX XNUMX dollariin. Samaan aikaan Ethereumin RSI pysyy suhteellisen neutraalina, eikä se tarjoa merkittävää tukea kummallekaan skenaariolle. 

Vuosi 2022 on kokonaisuudessaan ollut krypton "Mustan joutsenen" vuosi. LUNA:n ja FTX:n romahtamisesta Three Arrows Capitalin ja BlockFi:n maksukyvyttömyyteen, koko kryptoavaruus on kärsinyt vakavasti sen uskottavuudesta. Kuitenkin hallitusten ja sääntelyviranomaisten lisääntyvän valvonnan alaisena, jos teollisuus aikoo selviytyä pitkällä aikavälillä, on avainasemassa, että kaikki petolliset ja maksukyvyttömät toimijat poistetaan ja saatetaan vastuuseen. Makroympäristön näyttäessä edelleen haastavalta, voimme edelleen vain toivoa, että vuosi 2023 on jälleen härän vuosi.

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.