Kryptopelon ja ahneuden indeksi Coinrule
Salausautomaattinen kaupankäynti

Mikä on kryptopelko- ja ahneusindeksi? Se voi olla merkki Bitcoinin ostamisesta

Kryptovaluuttamarkkinat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia joka päivä. Mahdollisuus saada nopeasti korkea tuotto houkuttelee kauppiaita ja sijoittajia. Todellisuus on kuitenkin, että kryptomarkkinat ovat myös erittäin epävakaat, ja on haastavaa navigoida kaikissa hintojen nousuissa ja laskuissa. "Fear Of Missing Out" pakottaa kauppiaat ostamaan hintarallia, kun taas markkinoiden laskut pakottavat heidät myymään omaisuutensa tappiolla. Crypto Fear and Greed -indeksi on erittäin kätevä työkalu markkinaolosuhteiden skannaamiseen löytääkseen parhaan ajankohdan Bitcoinin tai muiden kryptovaluuttojen ostamiseen ja myymiseen.

Mikä on indeksi?

Crypto Fear and Greed -indeksi on mittari, joka kuvaa kryptomarkkinoiden tilaa. Analysoimalla useita elementtejä ja määrittämällä jokaiselle niille tietyn painon indeksi voi kertoa, onko Bitcoinin tai muiden kryptovaluuttojen ostaminen tällä hetkellä hyvä idea vai ei. Alternative.me julkaisee indeksin päivittäin ja laskee yhden pistemäärän, joka edustaa kaikkia näitä lähteitä. 

Nykyinen kryptopelko- ja ahneusindeksi
Nykyinen kryptopelko- ja ahneusindeksi

Indeksi on historiallisesti havainnut merkittävällä tarkkuudella parhaat ajat, jolloin Bitcoinin tai muiden kryptovaluuttojen ostaminen on kannattavampaa. Päivittäisen hintojen nousun ja laskun "melun" suodattaminen tarjoaa arvokasta opastusta kauppiaille ja sijoittajille.

Miten indeksi lasketaan?

Indeksi päivittyy joka päivä ja käyttää useita painotettuja indikaattoreita yksinkertaisen mittarin määrittämiseen välillä 0-100. 

Tällä hetkellä sekä tekniset että tunneindikaattorit sulautuvat Crypto Fear and Greed -indeksiin.

  • Volatiliteetti mittaa hintojen heilahtelujen suuruutta viimeisen 30 ja 90 päivän aikana.
  • Markkinoiden vauhti ja volyymi kuvaavat kuinka markkinaosapuolet osallistuvat aggressiivisesti hintaliikkeisiin.
  •  Sosiaalisen median analyysi tarjoaa tilannekuvan tämän hetkisestä markkinatunnelmasta.
  • Bitcoin Dominance mittaa sijoittajien riskinottohalua. Yleensä mitä korkeampi on Bitcoin-dominanssi ja mitä konservatiivisempia kauppiaat ovat, koska he etsivät turvaa Bitcoinista muiden kryptovaluuttojen sijasta.
  • Trends seuraa erilaisia ​​Bitcoiniin liittyviä hakukyselyitä Googlessa.

Indeksin ymmärtäminen

Kun krypto- ja pelkoindeksi on alhainen, se tarkoittaa "äärimmäistä pelkoa", kun taas korkeampia arvoja tulostaessa se tarkoittaa "äärimmäistä ahneutta". 

Pääsääntönä jokaiselle kauppiaalle ja sijoittajalle on Osta halvalla ja myy korkeallaCrypto Fear and Greed -indeksin käyttäminen on järkevää, koska se auttaa havaitsemaan kunkin markkinasyklin ylä- ja alamäet. 

Kun indeksi osoittaa väliarvoja (50-70), markkinat voivat näyttää epävarmoilta tai käydä kauppaa sivuttain. Tämä on täydellinen aika toteuttaa erityisiä strategioita näissä markkinaolosuhteissa.

Kanssa Coinrule, voit tarttua tilaisuuteen myydä lyhytaikaisiin hintaralliin pyrkiäksesi ostamaan takaisin Bitcoinia tai muita kryptovaluuttoja halvemmalla. Kiitokset tällainen strategia, voit kerätä enemmän suosikkikolikkoasi, kun hinta liikkuu alhaisella volatiliteetilla.

Toisaalta heti kun sijoittajat alkavat ahneemmiksi muuttua (yli 70:n indeksiarvot merkkinä), markkinoista tulee erittäin eloisa. Joten muut kaupankäyntistrategiat antavat sinun vangita nousupotentiaalit kaikille markkinoilla oleville kolikoille. Tämä on esimerkki säännöistä, jotka mahdollistavat lyhytaikaisten kauppojen skaltamisen säilyttäen samalla joustavan stop-loss-periaatteen positioiden suojaamiseksi.

Mitä Crypto Fear and Greed -indeksi näyttää nyt?

Tällä hetkellä pelko- ja ahneusindeksi on 52:ssa toipuen 26. huhtikuuta tapahtuneesta äärimmäisestä pudotuksesta, joka saavutti tason 26, joka on alin taso sitten huhtikuun 28. 2020. Tämä osoittaa, että indeksi on juuri noussut äärimmäisen pelon aikana, tämä on yleensä hyvä aika ostaa Bitcoinia. 
Indeksin käyttäminen tiukkana ostoindikaattorina ei ole suositeltavaa, mutta sen käyttäminen tavanomaisten kaupankäyntityökalujesi, kuten teknisten indikaattorien, rinnalla voi olla lisävahvistus tulopisteestä.

Kryptopelko- ja ahneusindeksin historialliset arvot.
Kryptopelko- ja ahneusindeksin historialliset arvot. lähde.

Indeksin taso yhdistettynä muihin indikaattoreihin, kuten RSI, voi osoittautua loistavaksi strategiaksi. Kuten Crypto Fear and Greed -indeksi, myös RSI havaitsee yleensä hyviä ostomahdollisuuksia Bitcoinille.

RSI löytää pitkän aikavälin ostomahdollisuudet
RSI:n alhaiset arvot merkitsevät hyviä pitkän aikavälin ostomahdollisuuksia Bitcoinille

Indeksin soveltaminen strategiaasi

Paras tapa optimoida kaupankäyntistrategioiden tuotto on asettaa parametrit markkinaolosuhteiden mukaan.

Esimerkiksi, koska Crypto Fear and Greed -indeksi osoittaa edelleen epävarmuutta markkinoilla, tämä voisi olla mielenkiintoinen tilaisuus toteuttaa strategia hyötyä sivusuuntaisista hintojen heilahteluista kuten seuraava.

Bitcoin sivuttaiskauppa
Bitcoin sivuttaiskauppa

Jos indeksin arvo nousee yli 70:n, se on positiivinen signaali vauhdista. Strategia ostaa lyhytaikaisia ​​dippejä Altcoins voi tarjota positiivista tuottoa.

RSI Contrarian strategia

Avaimet

Kaiken kaikkiaan Fear & Greed -indeksi voi olla arvokas työkalu ennakoitaessa, milloin tietyntyyppiset säännöt tulee ottaa käyttöön markkinaolosuhteiden mukaan. Sääntöjen kannattavuus on viime kädessä sidoksissa markkinaolosuhteisiin, markkinoiden tunnelman ymmärtäminen voi olla arvokas voimavara paikannussäännöissä. 

  • Crypto Fear & Greed -indeksi analysoi tunteita ja tunteita eri lähteistä ja kokoaa ne sitten yhdeksi mittariksi.
  • Indeksin nolla tarkoittaa "äärimmäistä pelkoa" ja 100 tarkoittaa "äärimmäistä ahneutta". Indeksi antaa reaaliaikaisemman kuvan kryptovaluuttamarkkinoista kuin pelkkä hinta tarjoaa. 
  • Voit käyttää indeksiä arvioidaksesi tämänhetkisiä markkinaolosuhteita ja käynnistääksesi kaupankäyntistrategiasi sen mukaisesti.

Vastuun kieltäminen

En ole analyytikko tai sijoitusneuvoja. Kaikki, mitä tarjoan täällä sivustolla, on puhtaasti ohje-, tiedotus- ja koulutustarkoituksiin. Kaikki viestini sisältämät tiedot on tarkistettava ja vahvistettava riippumattomasti. Minua ei voida pitää vastuullisena mistään menetyksestä tai vahingosta, joka on aiheutunut tällaisiin tietoihin luottaen. Ole tietoinen kryptovaluuttojen kaupankäyntiin liittyvistä riskeistä.