Salausautomaattinen kaupankäynti

Volatiliteettiyritykset

Kun markkinat lähestyvät vuoden 2023 viimeistä vaihetta, kryptovaluuttamarkkinat – joita pidettiin aikoinaan korkean riskin ja korkean tuoton sijoittamisen esikuvana – lähettävät ristiriitaisia ​​signaaleja, jotka uhmaavat perinteistä markkinalogiikkaa ja saavat jopa kokeneet sijoittajat raapimaan päätään. Bitcoin ja Ethereum ovat edelleen haavoittuvaisia ​​negatiivisille markkinavoimille. Tätä haavoittuvuutta on lisännyt huomattavasti äskettäisten USA:n nonfarm payrolls (NFP) -tietojen julkistaminen, joka ylitti markkinoiden odotukset saavuttamalla +336,000 170,000 verrattuna ennustettuun +5 30:een. Tämä vaikuttaa suurelta osin riskivarojen heikkouteen, koska se lisää kuuman inflaation todennäköisyyttä. Lisäksi lisääntyvät jännitteet Lähi-idässä ovat auttaneet katkaisemaan kryptovaluuttojen ja muiden makrotaloudellisten indikaattoreiden, kuten korkojen, välillä. Huolimatta viimeksi mainitun merkittävästä elpymisestä, joka johtui osittain XNUMX %:n laskusta XNUMX vuoden US Treasury -tuotoissa, kryptosektori ei ole pystynyt heijastamaan tätä nousujohteisuutta. Sen sijaan se on palannut kuukausittaiseen pohjaan, mikä hämmentää markkinaseuraajia useiden näennäisesti suotuisten olosuhteiden vuoksi. Näitä ovat perinteisesti vahva krypton kehitys lokakuussa, dramaattinen viiden päivän lasku pitkän ajan reaalikoroissa ja korkean profiilin suositukset vaikutusvaltaisilta sijoittajilta, kuten Paul Tudor Jones. Lisäksi kulta, perinteinen turvasatama, on noussut viime aikoina ja muodostaa räikeän kontrastin kryptomarkkinoiden laskusuhdanteeseen.

Tässä hämärässä maisemassa Ethereum ETF erottuu erityisen pettymystekijänä, sillä se käy kauppaa hälyttävän alhaisella 0.2 prosentilla kahden vuoden takaisesta vastaavasta Bitcoin ETF:n volyymista. Tämä todennäköisesti järkytti niitä, jotka uskoivat instituutioiden olevan Ethereumin ETF:ien omaksumisen partaalla suuressa mittakaavassa; on kuitenkin todennäköistä, että todellinen ongelma piilee kasvavassa skeptisisyydessä futuuripohjaisten ETF-rahastojen ympärillä nykyisillä kryptomarkkinoilla kokonaisuudessaan. Monimutkaisuutta lisää entisestään käynnissä oleva oikeudenkäynti Sam Bankman-Friedia vastaan, joka asettaa kryptoalalle negatiivisen valokeilan. Taloudellisesti tuoreet kuluttajahintaindeksin (CPI) tiedot paljastivat syyskuun 3.7 %:n inflaatiovauhdin, mikä ylitti markkinoiden 3.6 %:n odotukset, mikä tuo mukanaan toisen epävarmuuden muuttujan.

Kun otetaan huomioon tämänhetkinen kehitys ja arvaamattomuus, mieleen tulee kaksi erilaista lähestymistapaa. Ensimmäinen koskee pysymistä perinteisissä turvasatamissa, kuten Goldissa, joka on viime aikoina elpynyt nykyisen geopoliittisen myllerryksen keskellä. Toinen keskittyy volatiliteettipeleihin, erityisesti hyödyntäen optiostrategioita, kuten straddle- tai strangles-vaihtoehtoja, jotka voivat hyödyntää lisääntynyttä markkinoiden epävarmuutta. Mielenkiintoista on, että Bitcoinin ja Ethereumin alivoimainen suorituskyky saattaa olla osoitus heikentyneestä alttiudesta hidastuville riskeille, varsinkin jos kuluttajahintaindeksit ylittävät edelleen ennusteet. Niille, jotka pitävät silmällä tulevia markkinasuuntia, Bitcoinin kriittiset vastus- ja tukitasot ovat 29-30 25 dollaria ja 26-XNUMX XNUMX dollaria.

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.