Bitcoin ETF pumppu
Salausautomaattinen kaupankäynti

Vain ylös?

Viime viikot ovat tuntuneet kuin vanhat hyvät ajat ovat palanneet. 2020/21 Flashbackit tulevat vahvasti mukaan BTC ja ETH kasvoi kaksinumeroisia prosenttiosuuksia syyskuusta. Tämän rallin taustalla muut Crypto-suuryritykset, kuten Solana, ovat nousseet entisestään. Olemmeko jo palanneet?

Viimeisimpiä hintatekijöitä ovat olleet myönteisiä uutisia krypto-ETF:ien hyväksymisestä. Koska polku nyt väistämättömälle Bitcoin ETF:lle on selvä, tällaisen hyväksynnän vaikutukset katsotaan markkinaosapuolille. Eilen suuri yllätys markkinoille oli Blackrockin hakemus ETH ETF:n arkistointiin, mikä johti hintailotulitukseen.

Kun markkinat juhlivat ETF-kautta, on tärkeää muistaa, että toisin kuin Futures ETF:ssä, joka on jo olemassa tietyille kryptoomaisuuksille, Spot-ETF:n taustalla olisivat todelliset markkinoilta ostetut BTC/ETH-omaisuudet. Tämä luo väistämätöntä ostopainetta joidenkin maailman suurimmista institutionaalisista toimijoista. Tuntuu varmasti, että krypto "kasvaa".

Tämä tapahtuu mielenkiintoista makroasetusta vastaan. Koska alijäämät kasvavat jatkuvasti, Yhdysvaltain valtion pitkäaikaisten velkojen (maturiteetti> 10 vuotta) valtionlainojen tuotot nousevat nopeammin kuin lyhyen pääoman tuotot (maturiteetti < 2 vuotta). Tämä on huono uutinen valtiovarainministeriölle ja Yhdysvaltain keskuspankille. Se merkitsee kiinnostuksen laskua Yhdysvaltain pitkäaikaista valtionvelkaa kohtaan ja inflaatio-odotusten nousua. Ilman ostajia pitkäaikaisille joukkovelkakirjoille valtiovarainministeriö kamppailee laskeakseen liikkeeseen lisää velkaa. Nousevat inflaatio-odotukset heikentävät sitä, mitä Fed on taistellut viimeisen vuoden aikana koronnostoilla. Ongelma tulee erityisen tärkeäksi, kun olemme siirtymässä vaalivuoteen, jonka aikana nykyiset vallanpitäjät eivät mieluummin näkisi suurta taantumaa.

Pitkäaikaisten joukkovelkakirjalainojen tuottotrendi on samalla huono uutinen myös pankeille, joiden taseessa on huomattava määrä näitä joukkovelkakirjoja. Kun tuotot nousevat, joukkovelkakirjojen hinnat laskevat. Joukkovelkakirjojen hintojen lasku puolestaan ​​vahingoittaa vakavaraisuuttasi, kun Silicon Valley Bank sai selville. Tämän eskaloitumisen estämiseksi Fed keskeyttää toistaiseksi koronnostojen ja laskee liikkeeseen lisää lyhytaikaisia ​​joukkovelkakirjoja. jotkut pitää tätä likviditeettiruiskeena markkinoille, mikä nostaisi omaisuuserien hintoja, mukaan lukien suosikkimaattomat Internet-rahamme.

Mitä kristallipallo sanoo tapahtuvan seuraavaksi? Osa nykyisestä rallista tuntuu hieman vaahtoavalta. Nyrkkisääntönä kryptomarkkinoilla Alts juoksee ylös, kun BTC:llä ja ETH:lla oli hetkensä. Myös kryptohinnat kärsivät kausivaihteluista. Nämä ovat vain joitain huomioita, joita kauppiaiden tulisi tehdä.

Tärkeämpi kysymys on kuitenkin, olemmeko kaikukuplan lopussa vai jo täysien härkämarkkinoiden alussa. Monet muistavat vuoden 2019 rallin, jota seurasi COVIDin aiheuttama suuri pudotus maaliskuussa 2020. Sitä seurasi DeFi Summer, joka johti suoraan vuoden 2021 härkämarkkinoille. Se oli viimeinen haaste ennen 'Up Only':n alkamista. Toistuuko historia?