Salausautomaattinen kaupankäynti

Kartoittamaton alue

DeFin kokonaisarvo lukittu (TVL) oli 700 miljoonaa dollaria vuoden 2020 alussa, ja se nousi 250 miljardiin dollariin vuoden 2021 loppuun mennessä. Tällä viikolla DeFi TVL on 110 miljardissa dollarissa, 56 % pienempi kuin kaikkien aikojen ennätys ja samalla tasolla kuin Heinäkuu 2021. Syntyvä DeFi-tila ei ole koskaan kokenut täyttä kryptotalvea, ja stabiilien kolikoiden ja muun omaisuuden tuottojen laskun myötä tilojen aktiivisimmat käyttäjät alkavat kyseenalaistaa DeFi-tuottojen kestävyyttä.

DeFin tuotot ovat peräisin kauppiaiden ja sijoittajien velan kysynnästä sekä toiminnasta protokollissa, jotka tuottavat kassavirtoja maksujen kautta. Markkinoiden hidastuessa viime kuukausina kaupankäyntivolyymit ja vipuvaikutusten kysyntä ovat laskeneet. 

Riskialtisimmatkin markkinaosapuolet seisovat sivussa ja antavat pölyn laskeutua, mikä vaikuttaa entisestään protokollien toimintaan ja lainanantajien tuottojen tukemiseen syntyviin maksuihin. Myös lainanottajien vakuuksien arvo on laskenut omaisuuserien hintojen laskiessa. Tämä on johtanut siihen, että heidän on täytynyt käyttää suurempia marginaaleja purkaakseen vipuasemaansa välttääkseen uuden 12. toukokuuta törmäystapahtuman. 

Toinen DeFin menestymiseen vaikuttava tekijä on luottamus protokolliin ja niihin lukittuihin resursseihin. UST:n romahdus johti myös DeFi:n selvitystoimiin, jotka rikkoivat kaikkien aikojen ennätykset toukokuussa, kun Anchor Protocol oli pääasiallinen rahoittaja 1.05 miljardilla dollarilla 1.12 miljardista dollarista. Näyttää siltä, ​​että tämä on saanut vähittäiskaupan ja suuret institutionaaliset toimijat harkitsemaan uudelleen tuottostrategioitaan ja arvioimaan uudelleen laskevia riskipreemioita stabiileissa kolikoissa ja tuottoa tuottavilla alustoilla. 

Kun DeFin kokonaismarkkinakatto on testannut uudelleen 200 viikon liukuvan keskiarvon ja DeFi-tuotot hiipuvat, eivätkö nykypäivän DeFi-protokollat ​​selviä ensimmäisestä kryptotalvesta? Vai olemmeko vain siirtymässä rauhoittumisjaksoon ennen uuden kierroksen alkamista?