Salausautomaattinen kaupankäynti

Triljoonan dollarin kysymyksiä

Kun maailma on tulessa, ei ole hyvä aika puhua hinnoista. Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita.

Nämä asiat menevät kuitenkin tämän uutiskirjeen ulkopuolelle, eivätkä markkinat nuku.

Globaalit markkinat, olivatpa ne krypto- tai osakemarkkinat, ovat nähneet huomattavia pudotuksia viimeisen 24 tunnin aikana, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi. Crypton markkina-arvo putosi yli 10 % muutamassa minuutissa, kun tapahtumat alkoivat kehittyä.

BTC ei ollut poikkeus tässä. Sillä välin Gold, vanha, taisteluissa testattu suojaus makroriskejä vastaan, näki vihdoin suuren murron. BTC on krypton kuningas, mutta se ei ole vielä se turvasatama, jonka monet kuvittelevat siitä tulevan jonakin päivänä. Odottaa suurta volatiliteettia valtaavan seuraavina päivinä, ehkä viikkoina tai jopa kuukausina.

Tuleeko sota lyhyt ja ratkaiseva? Vai kestääkö kuukausia? Poistetaanko Venäjä maailmanlaajuisesta rahoituksenvälitysjärjestelmästä SWIFT, ehkä jopa alkaako Venäjä käyttää Bitcoinia kansainvälisen rahoitusjärjestelmän kiertämiseen? Aikooko FED lykätä koronlaskuaan? Paljon kysymyksiä, hyvin vähän vastauksia.

Markkinoilla on synkkää viisautta ostaa, kun kaduilla on verta. Kun katson ajassa taaksepäin, maaliskuun 2020 COVID-markkinoiden romahdus oli merkittävä pohja.

Tänään Greed & Fear -indeksi osoittaa jälleen äärimmäistä pelkoa. Onko tämä aika erilainen? Jos yhdistämme sukupolvien markkinabuumia ruokkineen äärimmäisen halvan keskuspankkirahan loppuparadigman heikkenevään globaaliin poliittiseen tilanteeseen, on syytä olla pessimistinen.

Mutta sitten maaliskuussa 2020 oli paljon syitä pessimismiin.

Joten onko nyt hyvä aika olla päinvastainen ja ostaa?

Se on todellakin biljoonan dollarin kysymys.