Salausautomaattinen kaupankäynti

Kiristyvät jännitteet

Kun astumme tämän viikon markkinoiden kiehtovaan teatteriin, huomaamme olevansa maailma, jossa kontrastit maalaavat kankaalle. Osakemarkkinat ovat olleet laskussa perjantaista lähtien, kun taas kryptovaluuttamarkkinat ovat sitä vastoin tarttuneet valokeilaan ja tehneet huomattavan nousun Bitcoinin kärjessä. 

Nousua näyttää ruokkivan uusi toivo Bitcoin Exchange-Traded Fundin (ETF) hyväksymisestä, varsinkin sen jälkeen, kun BlackRock, maailman johtava omaisuudenhoitoyhtiö, teki ehdotuksen Bitcoin ETF:stä. Tämä aloite tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden altistua kryptovaluutalle ilman, että he omistavat sitä suoraan, ja Coinbasen odotetaan hallitsevan säilytysnäkökohtia. Taustalla olevalla ETF:llä olisi kuitenkin edelleen todellinen Spot BTC. Kryptovaluuttojen harrastajat ottivat uutisen vastaan ​​optimistisesti, mikä sai Bitcoinin hinnan 2 % nousuun ilmoitusta seuraavana päivänä. On myös havaittavissa positiivinen mieliala, joka näkyy GBTC:n alennuksen kaventuessa NAV:iin noin 10 % BlackRockin hakemuksen jälkeen. On tärkeää huomata, että jos Bitcoin ETF hyväksytään, GBTC:n alennus todennäköisesti liikkuu kohti nollaa, koska ETF pystyy lunastamaan NAV:lla. Alennuksen pieneneminen tulkitaan markkinoiden sopeutumiseksi viime päivien lisääntyneeseen hyväksyntätodennäköisyyteen. On kuitenkin tärkeää korostaa, että US Securities and Exchange Commission (SEC) on johdonmukaisesti hylännyt kaikki hakemukset spot Bitcoin ETF:ille tähän mennessä, mukaan lukien hakemukset merkittäviltä yrityksiltä, ​​kuten Fidelity, Greyscale ja NYDIG.

Paljon odotetussa Federal Open Market Committeen (FOMC) kokouksessa viime keskiviikkona Fed pysyi lujana ja päätti painaa taukopainiketta pitäen korot tiukasti kiinni – liike, joka vastasi markkinoiden odotuksia. Kuitenkin kokouksen sävy ja ennusteet, jotka ilmentyivät päivitetyssä pistejutussa, olivat selvästi haukkasempia kuin useimmat olivat odottaneet. Tämä kehitys korosti mahdollisuutta jatkaa koronnostoja vuoden aikana. Tarkistetun pistekaavion mukaan keskimääräinen Fedin jäsen näkee nyt tarvetta kahdelle lisäkorotukselle vuonna 2023, mikä nostaa koron 5.6 prosenttiin, mikä on huomattava nousu maaliskuussa ennustetusta 5.1 prosentista. Lisäksi jäsenten ennusteet vuoden lopun odotuksista olivat silmiinpistävää johdonmukaisuutta, mikä viittaa yhteiseen näkemykseen vaellussyklin jatkumisesta. Sellaisenaan markkinatilanne on nyt täynnä mahdollisuuksia rahapolitiikan kiristyssilmukan kiristymiseen asteittain tiukemmaksi vuoden edetessä.

Samaan aikaan Englannin keskuspankki teki vastakkaisen liikkeen nostamalla korkoja 0.5–5 prosenttia, mikä vauhditti odotettua korkeampaa inflaatiota. Myös Euroopan keskuspankki nosti ohjauskorkoa 25 peruspisteellä 4 prosenttiin viime keskiviikon Fed-kokouksen jälkeen. Markkinat näyttävät kuitenkin olevan joustavia näkemyksiä vastaan, kun USA:n 2 vuoden tuotot ovat palanneet samalle tasolle ennen kokousta noin 4.68 prosenttiin.

Teknisestä näkökulmasta (FOMC) kokousta edeltävälle ikkunalle oli ominaista hillitty hintavaihtelu ja alhainen volatiliteetti, mikä näkyy Bitcoin-kaavion Bollingerin nauhojen välillä. Kuten bändit näyttävät, maisema kuitenkin muuttui nopeasti kokouksen alkaessa volatiliteetin noustessa dramaattisesti. Bitcoin putosi alun perin -4.65 % kahdessa tunnissa, mutta palautui takaisin 8 %:n nousulla. Tämä lisääntyneen volatiliteetin skenaario samaan aikaan FOMC-kokousten kanssa voi toimia sopivana hetkenä scalpereille tai kauppiaille, jotka haluavat spekuloida kokouksen tuloksella. Lisäksi on syytä korostaa, että RSI on nyt huomattavasti yliostettu. Tämä tapahtuma voi olla merkki lähestyvästä muutoksesta Bitcoinin nousuvauhdissa, joka on havaittu viime päivinä.


Viimeisten kahden viikon aikana sekä perinteiset että digitaaliset markkinat ovat osoittaneet huomattavaa joustavuutta. Keskellä FOMC-kokouksen odottamattoman haurasta asentoa aiheuttamaa turbulenssia kryptomarkkinat ovat osoittaneet ketteryyttä Bitcoinin toipuessa nopeasti BlackRockin ETF-ilmoituksen jälkeen. Tämän viikon tapahtumat korostavat sijoittajien valppauden välttämätöntä tarvetta markkinoiden lisääntyvän epävakauden ja sääntelyn valvonnan keskellä. Kehittynyt rahoitusmaailma, jolle on tunnusomaista lisääntynyt säännösten noudattaminen ja yhteenliitetty globaalien markkinoiden dynamiikka, on selkeä muistutus sijoittajille ja kauppiaille pysyä ajan tasalla tästä nopeatempoisesta kehityksestä.