Halvin tapa ostaa kryptoa Fiat-valuutoilla
Salausautomaattinen kaupankäynti

Halvin tapa ostaa kryptoa Fiat-valuutoilla

Kryptovaluutat ja Blockchain lupaavat uuden digitaalisen ja hajautetun paradigman globaalille taloudelle ja jokapäiväiselle elämällemme. Vaikka käyttöönotto paranee joka vuosi jatkuvasti kasvavalla tahdilla, Crypto on edelleen vahvasti riippuvainen tehokkaista yhdyskäytävästä Fiat-valuuttojen kanssa. Olitpa kokenut kryptokauppias tai lähestyt tilaa ensimmäistä kertaa, sinun tulee silloin tällöin rahoittaa kryptolompakkosi tuoreella pääomalla. Sitten yleinen kysymys on: mikä on halvin tapa ostaa Crypto Fiat-valuutoilla?

Kun haluat muuntaa Fiatin kryptoksi, on aina tärkeää saada kaikki irti rahoistasi, ja tämä voi olla vaikeaa, koska useimmat pörssit veloittavat mojovan transaktiomaksun. Parhaan vaihtoehdon valitseminen Crypto-lompakkosi rahoittamiseksi koostuu täydellisen tasapainon löytämisestä tapahtuman kustannusten mukavuuden ja tuetun rahoitustavan välillä. Yleisimmät tavat rahoittaa kryptolompakkoa ovat maksukortit (luotto- tai pankkisiirrot) tai pankkisiirrot. 

Varo piilomaksuja.

Coinbase on kiistatta tunnetuin kryptoyritys. Arvioitaessa halvinta tapaa ostaa Crypto Fiatilla, se on varmasti mahdollisuuksien listan kärjessä suurelle osalle sijoittajia ja kauppiaita. Coinbase on turvallinen ja käyttäjäystävällinen Fiat-to-Crypto-yhdyskäytävä. Ne tarjoavat erittäin käteviä vaihtoehtoja tilin rahoittamiseen pankkisiirrolla. 

Coinbasen maine muuttuu kuitenkin korkeaksi hinnaksi, josta käyttäjät eivät usein ole tietoisia. Coinbasen hintarakenne ei todellakaan ole sellainen helppokäyttöinen sen käyttöliittymänä. Voit ostaa Bitcoineja eurolla vain muutamalla napsautuksella, mutta silti suhteellisen korkealla hinnalla. Seuraavassa esimerkissä simuloin 10 euron ostotilausta.

Coinbase soveltaa tilauksista vähimmäiskiinteitä maksuja, tässä tapauksessa 0.99 € (vastaa noin 10 % tilauksesta). Tämän lisäksi hinta, jolla ostaisin Bitcoinia, on 8,031 0.51 euroa, mikä on 7,990 % korkeampi kuin Coinbase Pron tai Krakenin markkinahinta (noin XNUMX XNUMX euroa).

osta kryptoa fiatin kanssa Coinbasessa
osta kryptoa Fiatin kanssa Coinbasessa

Tilauksen koon kasvattaminen tasoittaa kaupan kustannuksia vain hieman. Jos ostat 50 dollarin arvosta BTC:tä, Coinbase veloittaa sinulta 2.51 dollaria transaktiomaksuina, noin 5.02 %. Hintaan sovellettua korotusta ei oteta huomioon, mikä lisää kokonaiskustannuksia entisestään.

Jos käytät Coinbasea, krypton ostaminen on paljon halvempaa Coinbase Pro. Kun kirjaudut sisään samalla valtakirjaostolla, sinulla on pääsy paljon parempiin hintoihin. Teet kauppaa suoraan muiden kauppiaiden kanssa, jotta saat todellisen markkinahinnan kolikoistasi. Jos haluat ostaa heti, valitse hintaparametriksi "markkinat" ja ostettava summa. Tässä on esimerkki siitä, miltä se näyttäisi Coinbase Pron kaupankäyntiliittymässä.

ostotilaus Coinbase Prosta
Osta tilaus Coinbase Prosta

Suurin ero tässä on, että ensimmäisessä esimerkissä Coinbase myy sinulle kolikon, toisessa käyt kauppaa pörssissä muiden kauppiaiden kanssa vastapuolina. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden säästää huomattavan määrän rahaa. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat Kraken ja Bitpanda Pro.

Mitkä ovat parhaat vaihtoehdot Coinbaselle?

Vaikka Coinbase väittää olevansa globaali yritys, se kattaa tällä hetkellä enimmäkseen Euroopan, Pohjois-Amerikan, Singaporen ja Australian. Tämä sulkee pois jotkin maantieteelliset alueet, joilla on korkein kryptokäytön taso. Sijoittajat kehittyvillä markkinoilla, erityisesti Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa, kamppailevat päivittäin löytääkseen tehokkaimman ja edullisimman tavan ostaa Crypto Fiatilla. 

Kaikki Fiat-valuutat eivät ole samanarvoisia.

Binance yrittää ratkaista tämän ja lisää säännöllisesti uusia valuuttoja lompakoidensa rahoitusvaihtoehtoina. Binance on todennäköisesti maailmanlaajuinen pörssi, joka kattaa suurimman määrän tuettuja fiat-valuuttoja. Tässä on luettelo tuetuista ei-USD Fiat-valuutoista. Joissain tapauksissa Binance mahdollistaa tilien täydentämisen suoraan pankkisiirrolla, mutta suurimman osan ajasta yhdyskäytävä Fiat-to-Crypto toimii maksukorteilla, pankki- tai luottokorteilla. 

Lompakon rahoittaminen korttimaksuilla mahdollistaa varojen hyvityksen reaaliajassa, jotta pörssi voi ratkaista kolikoiden oston välittömästi. Pankkisiirtojen päärajoitus on käsittelyaika, jolloin siirrossa voi kestää jopa kolme työpäivää. Toisaalta euroalueen sisäisistä SEPA-siirroista ei aiheudu lisäkustannuksia. Vaihto hyvittää saman määrän varoja, jotka talletit. Vain Yhdysvalloissa pankkisiirtoa käytettäessä talletuksesta peritään maksu, joka on yleensä noin 0.05 % summasta.

Siitä huolimatta, varsinkin jos haluat ostaa Crypton nopeimmin, korttimaksu on optimaalinen ratkaisu. Se ei tietenkään ole halpaa. Maksun käsittely voi olla kallista, koska siihen liittyy monia välittäjiä. Joissakin pörsseissä transaktiopalkkiot voivat nousta jopa 6 %:iin. Varmista siis, että voit arvioida tapahtumamaksun ennen maksun vahvistamista.

Sijoittajille, jotka etsivät saumatonta käyttökokemusta ja mahdollisuutta ostaa Crypto vain muutamalla napsautuksella. Brave Browser on mennyt enemmän ja enemmän tarjotakseen kätevyyttä krypton ostamisessa. Yhteistyössä Binancen kanssa yritys lanseerasi uuden tavan ostaa Crypto suoraan Brave Browserista. Sinun tarvitsee vain yhdistää Binance-tilisi ja luoda ostotilauksia helposti valitsemalla ostettavan kolikon tyyppi. Sitten voit asettaa ostettavan määrän, ja kolikot lisätään lompakkoosi melkein heti.

Omistatko todella ostamasi krypton?

Keskitetyt keskukset toimivat yksityisen tahon palvelimilla. Vaikka myymäsi kolikot perustuvat hajautettuun teknologiaan, olet vuorovaikutuksessa omaisuutesi kanssa välittäjän, pörssin, kautta. 

Tämä vie meidät yhteen yleisimmistä kryptomaailmassa käytetyistä lauseista: "Ei avaimesi, ei kryptoosi" Kirjailija: Andreas Antonopoulos Lainaus viittaa siihen, että jos et tallenna yksityisiä avaimiasi, sinulla ei ole taattua omistusta kolikoihin. Pörssi tallentaa kaikki tietosi, mukaan lukien yksityisen ja julkisen avaimesi. Toisin sanoen, jos hakkerit pääsevät käsiksi näihin avaimiin, he voivat varastaa rahasi! 
Nykyään globaaleilla kryptopörsseillä on edistyksellisiä turvatoimia haitallisten hyökkäysten estämiseksi. Jopa epätodennäköisessä hakkerointitapauksessa he usein perustavat vakuutuksia suojaamaan käyttäjiä tappioilta. Esimerkiksi, Binancen vakuutusrahasto on niin tunnettu kryptoalalla, että sen lyhenne (SAFU) inspiroi lukemattomia meemejä.

Binancen vakuutusrahaston kryptomeemi

Muut tapaukset kuin hakkerointi voivat johtaa tilanteeseen, jossa menetät pääsyn varoihin. Entä jos pörssi menee konkurssiin tai sääntelyviranomaiset jäädyttävät pörssin tilin? 

Osta krypto suoraan OMAAN lompakkoosi.

Olettaen, että et ole halukas vaihtamaan kaikkia kolikoitasi usein ja turvallisuus on sinulle tärkeintä, krypton ostaminen ja kolikoiden vastaanottaminen suoraan hajautettuun lompakkoon voi olla paras vaihtoehto tarpeisiisi. Palveluntarjoajat pitävät Changelly luota vertaisyhteyskäytäntöön, joka lähettää kolikot suoraan lompakkoosi, kun maksu on suoritettu. 

Changelly on tehnyt yhteistyötä kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa käsitelläkseen maksusi. Ennen tapahtuman vahvistamista sinulla on mahdollisuus tarkistaa haluamasi vaihtoehto transaktiomaksujen ja tarjotun hinnan perusteella. Tässä tapauksessa olet yksityisten avaimesi ainoa omistaja. Siksi olet oma pankkisi. 

vaihtelevia hintavaihtoehtoja
Changelly hintavaihtoehdot

Toinen suosittu vaihtoehto, jos haluat välttää keskitettyjä kokonaisuuksia etkä ole tyytyväinen KYC:hen, joka tarkoittaa Know-Your-Customer, on ostaa Crypto vertaismarkkinapaikalta. Säännökset ovat maailmanlaajuisesti yhä rajoittavampia. Jokaisen käyttäjien puolesta rahaa hallinnoivan yrityksen on kerättävä tietoja seuratakseen varojen alkuperää. Kun yritykset toimivat maailmanlaajuisesti, niiden on noudatettava paikallisia säännöksiä kaikilla markkinoilla, joilla he työskentelevät. Vertaissovelluksia käytettäessä et kuitenkaan vaadi KYC:tä, koska tapahtuma tapahtuu yksittäisten käyttäjien välillä.

Suosituin alusta, joka tarjoaa tällaista palvelua, on LocalBitcoins. Ostajat ja myyjät lähettävät hinta- ja maksutapapyyntönsä, mikä mahdollistaa suurimman mahdollisen joustavuuden kaupankäynnille. Kun molemmat osapuolet sopivat ehdoista, maksu käsitellään ja myyjä lähettää kolikot suoraan ostajan lompakkoon.

Keskeisiä huomioitavia näkökohtia.

Arvioitaessa, mikä on halvin tapa ostaa Crypto Fiatilla tarpeisiisi, on neljä pääasiaa, jotka on pidettävä silmällä ennen kaupan vahvistamista.

Rahoitusmenetelmä

Pankkisiirrot ovat paljon halvempia kuin korttimaksut, mutta ne ovat hitaampia. Joissakin tapauksissa sinulla ei ole kiirettä rahoittaa lompakkosi; muissa tapauksissa saatat olla valmis maksamaan korkeamman hinnan nopeammasta tapahtumasta. Lisäksi sijainnistasi riippuen korttimaksu voi olla ainoa järkevä vaihtoehto maksaa paikallisella valuutallasi.

Hinta tarjottu

Kiinnitä huomiota omaisuuden ostohetkellä näkyvään hintaan. Kun ostat suoraan pörssistä, kuten Coinbasesta, alusta lisää korotuksen näytettävään hintaan. Tämä hinnanmuutos lisää oston kokonaiskustannuksia. Paras tapa välttää tämä on käyttää kaupankäyntialustaa, eli Coinbase Prota, jossa teet tilauksesi muihin samassa pörssissä oleviin kauppiaisiin verrattuna. Vain tällä tavalla voit saada kolikon todellisen markkinahinnan ja taata toteutumisen parhaalla hinnalla.

Turvallisuus

Keskitetyt pörssit tallentavat kolikkosi puolestasi. Tämä on paras vaihtoehto, jos aiot vaihtaa kolikoillasi usein. Tässä tapauksessa sinun on kuitenkin kiinnitettävä suurta huomiota tietoturvan tasoon, jonka pörssi voi taata. Maine on kriittinen voimavara kryptoteollisuudessa. HODLereiden vaihtoehtona on käyttää hajautettua lompakkoa ja suojata yksityiset avaimensa menetelmillä, jotka sopivat heidän omiin tarpeisiinsa.

KYC ja henkilöllisyystodistus

Useimmat Fiat-Crypto-yhdyskäytävät vaativat nykyään KYC-prosessien läpäisemistä ja henkilöllisyystodistuksen antamista henkilöllisyyden tunnistamista varten. Jos et halua jakaa henkilökohtaisia ​​ja verotuksellisia yksityisiä tietoja, vertaismarkkinapaikat ovat täydellisiä paikkoja tapahtumillesi.

Kaikki tiet johtavat samaan paikkaan, kun taas toiset ovat tehokkaampia ja turvallisempia, toiset kätevämpiä. On aina tarkoituksenmukaista arvioida huolellisesti, mikä näistä tavoista ostaa Crypto sopii tarpeisiisi, jotta vältytään tarpeettomilta esteiltä ja kustannuksilta.