Salausautomaattinen kaupankäynti

Terra Fallout

Epäilemättä ykkönen sanonta, jota kannattaa aina välttää sijoittamisessa, on "Tämä aika on erilainen". Yleensä se liittyy liian optimistisiin nouseviin odotuksiin tulevista markkinoiden huipuista, koska globaali käyttöönotto on vihdoin alkanut. Ironista kyllä, tämän syklin jatkuessa se osoittautuu erilaiseksi… 

Kaikissa aiemmissa markkinasykleissä bitcoin ei koskaan pysähtynyt tai laskenut edellisen kaikkien aikojen ennätyksen alapuolelle seuraavien karhumarkkinoiden aikana. Viime viikonloppuna näimme kuitenkin bitcoinin nousun edellisen kaikkien aikojen ennätyksen läpi rajusti 6 %:n pudotuksena 5 minuutin kynttilän sisällä – alimmalle tasolle noin 17,600 17 dollaria. Mahdollinen katalysaattori äkilliseen pudotukseen oli merkittävät ulosvirtaukset bitcoin-rahastoista perjantaina 24,500. kesäkuuta, kun Kanadan tarkoitukseen pörssikaupparahasto (ETF) koki sijoittajiensa lunastavan noin 51 XNUMX bitcoinia eli XNUMX % omistuksistaan. Suurin osa ETF-sijoittajista on instituutioita, ja näiden rahastojen sisään- ja ulosvirtaukset antavat hyvän arvion bitcoinia ja yleensä riskiomaisuutta koskevista institutionaalisista tunteista. 

Pudotukseen vaikutti myös Terran tuhon kehittyvä tartunta. Terran kuolema on vaatinut edelleen uhreja, jotka vielä muutama kuukausi sitten tunnettiin alansa markkinajohtajina. Näihin kuuluvat erityisesti Celcius ja Three Arrows Capital (3AC). Nämä kaksi aiemmin pidettyä behemotia ovat joutuneet kovan tulen kohteeksi laskevien markkinahintojen vuoksi. Alhaiset hinnat ovat edelleen vaikuttaneet niiden alhaiseen likviditeettiin ja korkeaan velkaantuneeseen taseeseen. Celsius pysäytti kaikkien 8 miljardin dollarin talletusten poistamisen alustaltaan, ja FTX, Deribit ja Bitmex väittivät likvidoineen 3AC:n, koska ne eivät kyenneet tarjoamaan lisäpääomaa heikosti toimiviin velkaantuneisiin positioihinsa. 3AC:n kuolema vaikutti myös kryptopörssiin Voyageriin, sillä rahasto oli edelleen velkaa 15,250 350 bitcoinia ja 40 miljoonaa dollaria. Uutiset tästä saivat Voyagerin osakkeen putoamaan 25 % keskiviikkona ja niiden tokenin arvo laski XNUMX %.    

Kuitenkin, kun yksi jättiläinen kaatuu, toinen kasvaa. Sam Bankman-Friedistä (SBF) on tullut jonkin verran likviditeettiä tarjoava suojelusenkeli kryptoteollisuudelle, sillä hän on lainannut 250 miljoonaa dollaria keskitetylle lainausalustalle BlockFi ja 15,000 XNUMX bitcoinia Voyagerille FTX:n ja Alameda Researchin kautta. Molemmat SBF:n perustamat yhteisöt. FTX US on myös käyttänyt heikkeneviä markkinahintoja mahdollisuutena makeuttaa tuotetarjontaansa ostamalla Embed Financialin, osakkeiden selvitysyhtiön, joka huolehtii FTX US:n äskettäin lanseeratun osakekaupan toiminnon säilytyksestä ja toimeenpanosta. vaihtoehtoiset markkinat krypton ulkopuolella.  

Teknistä puolta tarkasteltaessa bitcoin näyttää löytäneen valikoiman, jota se voi vahvistaa tällä välin, tukien edellistä kaikkien aikojen ennätystä noin 19,800 21,300 dollaria ja vastusta noin 200 23,300 dollaria. Alueen ulkopuolelle murtautuminen ja merkittävä edistyminen voi osoittautua haasteeksi sonnoille, sillä XNUMX viikon liukuva keskiarvo on noin XNUMX XNUMX dollaria.

Kaikkien kauppiaiden mielessä on kysymys, kuinka kauan tämä valikoima kestää ja onko 17,600 XNUMX dollaria paikallinen pohjamme lähitulevaisuudessa? Federal Reserven puheenjohtajan Powellin toistaessa haukkaroitavaa kantaansa ja näkemystään lisääntyvään krypto-sääntelyyn keskiviikon senaatin pankkikomitean kuulemisessa, kuulostaa siltä, ​​että viime viikon aikana nähtyä mahdollista helpotusta ei pitäisi pitää itsestäänselvyytenä. Lisäksi Terran putoamisen lisäkehitystä voidaan havaita edelleen tällä hetkellä epälikvidillä kryptopolulla. Tämä tumma pilvi pitää mitä todennäköisimmin kaikki markkinaosapuolet step-tanssikengät jalassa ja kevyesti polkemassa, kun navigoimme edelleen näinä apokalyptisiä aikoja.