Salausautomaattinen kaupankäynti

Swinging Twenties

Viimeisten kahden viikon aikana kryptomarkkinoilla on ollut erittäin tervetullut elpyminen. Juuri silloin, kun täydellinen tuho ja synkkyys uhkasi ottaa vallan, mitkään ylimääräiset koronkiristysuutiset keskuspankilta ja Venäjän ja Ukrainan välisen sodan tulevan ratkaisun mahdollisuus näyttävät nostaneen markkinoiden tunnelmaa. Viimeaikainen ilmoitus Luna Foundationin mukaan se, että se on ostanut yli miljardi dollaria Bitcoinia tammikuusta lähtien vahvistaakseen varantojaan, on varmasti myös auttanut.

Valitettavasti puhtaat perustekijät ja makroriskit eivät ole muuttuneet. Inflaatio pysyy viimeksi 1970-luvulla nähtyllä tasolla, mikä lisää mahdollisuutta keskuspankin koronnostoihin. Samaan aikaan sota ja pakotteet nostavat hyödykkeiden, erityisesti energian ja vehnän, hintoja, mikä uhkaa ensimmäistä maailmanlaajuista taantumaa sitten vuoden 2008.

Vuoden 2022 teemana on edelleen "swinging twenties": menemme ylös, sitten alas, sitten taas ylös, mutta emme koskaan näe todellista läpimurtoa. Se on loistava ympäristö swing-kauppiaille, mutta kauhea kärsimättömille kauppiaille, jotka ovat vaarassa joutua murskautumaan ylä- ja alamäkiin. Kenelläkään ei ole kristallipalloa, mutta uusien kaikkien aikojen ennätysten odottaminen pian tuntuisi kaukaa haetulta, kun otetaan huomioon olemassa olevat taloudelliset riskit. Toisaalta krypto löytää aina tapoja yllättää meidät. Toivottavasti jatkamalla työntämistä ylöspäin.