Salausautomaattinen kaupankäynti

Jyrkät karhut

Viime viikkoina joukkovelkakirjamarkkinoilla on levinnyt voimakas trendi, joka tunnetaan nimellä karhujen jyrkkyys. Karhun jyrkkyyttä tapahtuu, kun pitkäaikaiset tuotot, kuten 10 vuoden joukkovelkakirjalainat, nousevat aggressiivisemmin, jolloin tuottokäyrä kallistuu jyrkemmäksi. On hyödyllistä visualisoida nämä 10 vuoden tuotot jatkumona Federal Reserven tulevan vuosikymmenen odotettavissa olevissa koroissa, jotka on mukautettu nykyarvoon. Historia osoittaa, että kun tämä suuntaus voimistuu ilman väliintuloa, se voi aiheuttaa tuhoa sekä osakemarkkinoilla että taloudessa laajemmin. Viime kuukausina tämä karhun jyrkkyys on kiihtynyt, mikä viittaa siihen, että markkinat ovat alkamassa luottaa talouden kykyyn kestää pitkään jatkuvia korkeampia korkoja. Kuitenkin, kun karhun jyrkkyys osuu samaan aikaan heikon talouden kanssa, se merkitsee vaaraa. Markkinat ovat nähneet tämän kaavan aiemmin vuosina 2000, 2007 ja 2018, joita kaikkia seurasi merkittäviä talouden tai markkinoiden laskusuhdanteita. Tämän päivän tilanne on kuitenkin erityisen huolestuttava. Toisin kuin vuonna 2018, jolloin inflaatio oli vaatimaton 2 %, mikä salli Fedin joustavuuden, nykyinen korkean inflaatioympäristömme rajoittaa vakavasti Fedin reagoivia toimenpiteitä. Jos historia on opas, karhun jyrkkyys, joka osuu samaan aikaan talouden heikkouden merkkien kanssa, voi ennakoida osakemarkkinoiden laskusuhdannetta. Sijoittajat voivat harkita laajojen osakeindeksien tai sektoreiden shorttamista, jotka saattavat olla erityisen haavoittuvia taantuman aikana.

Teknisestä näkökulmasta katsottuna toinen ylläolevassa kuvassa oleva Elliot Wave on tähän mennessä pelannut rallin kanssa $27.5 3:ssa. Markkinat kuitenkin odottavat edelleen keskeistä Wave 32 -myyntiä, jonka pitäisi ylittää paikalliset alamäet nykyisen aaltoanalyysitrendin ylläpitämiseksi. Tämä hypoteesi todennäköisesti mitätöityy, jos arvo ylittää aiemmat huiput XNUMX XNUMX dollaria. Mahdollinen katalysaattori Bitcoin n seuraava nousu voisi olla spot-ETF:n vihreä valo, vaikka markkinat odottavat tällä hetkellä lisäselvyyttä asiasta.

Sekä joukkovelkakirja- että osakemarkkinoiden signaalit korostavat taloudellisen luottamuksen ja mahdollisten haavoittuvuuksien välistä monimutkaista tanssia. Historialliset mallit tarjoavat oppitunteja, mutta jokainen taloudellinen konteksti on ainutlaatuinen. Nykyisen korkean inflaation ja uhkaavan Wave 3 Bitcoinin myynnin vuoksi ennakoiva ja tietoinen lähestymistapa on ratkaisevan tärkeää tulevien mahdollisten haasteiden ratkaisemisessa.

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.