Salausautomaattinen kaupankäynti

Stealth Moves, Market Grooves

Maailmassa, jossa globaalin rahoituksen syke ei koskaan lepää, Yhdysvaltain rahajärjestelmän sydämestä värähtelee seisminen muutos. Vuonna 2022 Federal Reserve ryhtyi rohkeasti supistamaan valtavaa 9 biljoonan dollarin tasettaan, mikä ennusti kvantitatiivisen kiristyksen (QT) aamunkoittoa. Mutta toisin kuin odotettiin, QT:n vaikutukset omaisuushintoihin olivat odotettua hienovaraisemmat. Nyt sivusta ulos astuessaan Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on keskeisessä asemassa ja johtaa vieläkin tiukemman määrällisen kiristyksen ajanjaksoa. 

Rahoitusjärjestelyjen monimutkaisilla käytävillä rahaviranomaiset lisäsivät huomaamattomasti likviditeettiä, jolla pyrittiin estämään uhkaava pankkikriisi – strategia, jota kutsuttiin osuvasti "Stealth Quantitative Easing". QT:n ensisijainen tavoite oli likviditeetin vähentäminen, mutta Yhdysvaltain valtiovarainministeriön strategiset toimet, kuten yleisen tilin alentaminen ja ensisijaisesti valtion lyhytaikaisten joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku, tasapainottivat kiehtovalla tavalla QT:n vaikutusta. Tämä Yhdysvaltain talouden odottamaton joustavuus sai monet taloustieteilijät raapimaan päätään. Mutta vuoden 2023 edetessä muutos on käsinkosketeltava. Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen on hienovaraisesti vahvistanut QT:n voimaa vapauttamalla lisääntyneen määrän valtion velkakirjoja ja tuonut markkinoille uusia komplekseja. Kun osallistujat ostavat näitä joukkovelkakirjoja, he voivat käyttää käteistä, ottaa velkaa tai myydä muuta omaisuutta. Koska valtion velkasitoumusten duraatioriski on alhainen, markkinatoimijat ovat taipuvaisempia käyttämään käteistä tai ottamaan velkaa. Valtion velkakirjojen ja joukkovelkakirjalainojen suurempi korkoriski saa kuitenkin markkinatoimijoiden harkitsemaan uudelleen riskiään, mikä johtaa usein niiden myymiseen omaisuuserien tasapainottamiseksi, mikä johtaa edelleen kiristykseen. 

Tämä muutos herättää kiireellisen kysymyksen: Kuka todella ohjaa QT:n kulkua? Onko se Federal Reserve vai Yhdysvaltain valtiovarainministeriö? Treasury laskee liikkeelle riskialttiimpia joukkovelkakirjoja, ja markkinoiden sidosryhmät huomaavat mukautuvansa hätäisesti strategioihin näiden uusien epävarmuustekijöiden lieventämiseksi. 

Tässä on käänne: monumentaalisista muutoksista ja salaisista operaatioista huolimatta se ei ehkä riitä suistamaan tänä vuonna nähtyä jatkuvaa osakerallia, koska horisontissa saattaa olla myrsky. Kun siirrymme eteenpäin, sijoittajien tulisi valmistautua arvaamattomuuden aikakauteen, jossa markkinatrendit uhmaavat tavanomaista viisautta ja rahatoimet haastavat jatkuvasti pitkäaikaisia ​​uskomuksia. Taloustanssi keventämisen ja kiristämisen välillä jatkuu.

Tämä tunne korostuu entisestään, kun sijoittajat analysoivat heinäkuun FOMC-kokouksen pöytäkirjaa. Muistiinpanot paljastavat virkamiesten lisääntyneen huolen uhkaavista inflaatiouhkista, mikä viittaa vaativampaan rahapolitiikkaan. Tällä hetkellä sijoittajien konsensus näkee vain 13 prosentin todennäköisyyden, että Fedin nostaa korkoja tulevassa syyskuun yleiskokouksessa.

Kun kryptomarkkinat ovat toistuvasti vihjailleet kesän pysähtyneisyyden murtamisesta, yli kaksi kuukautta kestänyt konsolidaatio näyttää edelleen hallitsevan. Teknisestä näkökulmasta kiilakuvio, jolla Bitcoin on käynyt kauppaa marraskuun pohjalta, on juuri osunut ratkaisevaan pisteeseen, kun se on hajonnut trendilinjan tuen kautta. Kaavion historialliset tiedot saivat monet sonnit toivomaan rallia kohti 34,000 46 dollarin vastusta, sillä kolmessa edellisessä tapauksessa, jolloin Bitcoin sai trendilinjan tukeaan, se nousi 47 %, 26 % ja 25,000 %. Tämä vuorovaikutus tuen kanssa tarjosi ihanteellisen ikkunan pitkälle positiolle Bitcoinissa, mutta härät hävisivät tämän taistelun karhuille. Seuraava avaintaso näyttää olevan noin 30,000 XNUMX dollaria, jonka härät näyttävät pitävän hallussaan ennen siirtymistä takaisin kohti XNUMX XNUMX dollaria.

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.