Salausautomaattinen kaupankäynti

Joskus käteinen ei ole roskakoria?

Ray Dalio, legendaarinen sijoittaja ja maailman suurimman hedge-rahaston Bridgewater Associatesin perustaja, loi termin "käteinen on roskaa". Kuitenkin viimeisten 8 kuukauden aikana käteinen on kestänyt talouden myrskyn parhaiten, ja dollari on ollut vahvin tärkeimmistä valuutoista. 

Tällä viikolla näimme esimerkkejä siitä, että useat fiat-valuutat heikkenivät vakavasti dollaria vastaan. Dollarin valuuttaindeksi (DXY), joka mittaa dollarin vahvuutta kuuteen muuhun valuuttoon nähden, saavutti tällä viikolla korkeimman tason sitten vuoden 2002.

Turkin liiran kerrottiin kokeneen 78.6 prosentin vuotuisen inflaation, mikä on korkein 24 vuoteen, mikä johti 3 prosentin laskuun dollaria vastaan. Euroopan energiakriisin jatkuminen on johtanut siihen, että euro on myös lähestynyt pariteettia dollarin kanssa: 3.5 %:n lasku kahdessa viikossa sijoittajien turvaa etsiessä. Argentiinalaiset ovat yrittäneet paeta Argentiinan pesoa vaihtamalla Tetheriin (USDT), kun heidän talousministerinsä tilalle tuli ehdokas, jonka uskotaan olevan vähemmän huolissaan heidän 60 prosentin inflaatiostaan. Argentiinan pesoina tämä nosti USDT:n hintaa yli 12 % ennen vaihtoa.

Se ei kuitenkaan ole Tetherille hyvä uutinen. USDT:n markkina-arvo on iskenyt viimeisten kahden kuukauden aikana pudotessaan toukokuun alun 83 miljardista dollarista 19 % 66 miljardiin dollariin. Samaan aikaan Circlen USD Coin (USDC) tekee edelleen uusia kaikkien aikojen ennätyksiä markkina-arvossaan saavuttaen tällä viikolla 55 miljardia dollaria, mikä viittaa siihen, että horisontissa saattaa olla vakaa kolikko.

Kasvavat energiakustannukset yhdistettynä bitcoinin hinnan laskuun ovat saaneet kaivostyöläiset yrittämään vahvistaa tasettaan vuoden 2022 toisen neljänneksen aikana. Kaivostyöläiset myivät kaiken kaikkiaan enemmän kuin mitä he lousivat toukokuussa ja Core Scientific, joka oli suurin julkisesti noteerattu bitcoin. kaivosmies bitcoin-omistusten suhteen, julkaisi tällä viikolla uutisen, että he ovat myyneet 7,202 79 bitcoinia kesäkuun aikana. Tämä myynti on vähentänyt heidän omistusosuuksiaan 3,000 % kattaakseen velkojen takaisinmaksut ja investoidakseen heidän infrastruktuuriinsa. Bitfarms myi myös 47 XNUMX BTC:tä kesäkuussa, mikä pienensi omistustaan ​​XNUMX %. Compass Miningin ilmoitettiin myös menettäneen yhden toimitiloistaan, koska se ei maksanut sähkö- ja isännöintimaksuja kiinteistön omistajalle.  

Bitcoinin kaivostyöntekijät ovat alttiimpia omaisuuden hinnanvaihteluille, koska heidän tulonsa ja voittomarginaalinsa johdetaan bitcoinin hinnasta. Härkämarkkinoiden aikana kaivostyöntekijöiden tavoitteena on pitää hallussaan mahdollisimman paljon bitcoineja, mikä lisää omaisuuspohjansa arvoa ja mahdollistaa lisärahoituksen hankkimisen. Tämä kannustin on vieläkin suurempi julkisesti noteeratuille kaivostyöntekijöille, koska myös heidän osakkeidensa arvo voi nousta samanaikaisesti heidän taseensa kasvaessa. Härkämarkkinoiden aikana tämä toimii positiivisena ja lieventää uusien kolikoiden tuloa markkinoille toimien myyntipuolen likviditeettinä – pidentäen härkämarkkinoita ja johtaen mahdollisesti korkeampaan bitcoinin arvostukseen ja siten kaivostoiminnan taseisiin. 

Päinvastoin, kun bitcoinin arvo laskee karhumarkkinoiden aikana, kaivostyöläisten turvallisin ja kestävin vaihtoehto on myydä palkkionsa käteisellä maksaakseen velkojen lyhennyksiä ja toimintakuluja. He voivat myös myydä kassoissaan olevia bitcoineja viimeisen vuosineljänneksen aikana varmistaakseen, että niillä on riittävä likviditeetti. Karhumarkkinoiden aikana tämä toimii lisämyyntipaineena, joka vaimentaa hintaa entisestään ja pitkittää laskua kaivostyöläisten antautuessa.  

Myös kaivostyöläisten taseeseensa omaisuuseräksi luokittelemien kaivoslaitteiden kysynnän väheneminen aiheuttaa heille kärsimystä. Jotkut kaivostyöläiset käyttävät laitteitaan vakuutena saadakseen lisärahoitusta. Kun laitteiden kysyntä ja arvo laskee, heidän on asetettava lisävakuudet lainansa takaamiseksi. Tämä on ongelma osallistujille, joilla ei ole pääsyä ylimääräisiin käteisvaroihin, mikä saa heidät myymään omaisuuttaan, useimmiten heidän kassoissaan olevia bitcoineja. Vaihtoehtoisesti niistä voi tulla yhä enemmän velkaa ja ottaa enemmän velkaa vähemmän houkuttelevin ehdoin maksaakseen takaisin aiemman velan. Näiden laitevakuudellisten lainojen kerrotaan olevan 4 miljardin dollarin arvosta, mikä osoittaa alan haurauden, jos hinnat jatkavat laskuaan.

Nämä tekijät näyttävät myötävaikuttaneen laskuun, jota olemme nähneet viimeisellä vuosineljänneksellä, mikä on johtanut bitcoinin huonoimpaan vuosineljännekseen sitten vuoden 2011. Pääkysymys on, onko kaivostyöntekijöillä riittävästi tuloja ja kassavaroja selviytyäkseen jatkosta.

Taloudellisesti heikompien kaivostyöläisten häviäminen voi johtaa alan konsolidoitumiseen. Pääomaisimmat voivat selviytyä ja hankkia pienempiä kokonaisuuksia, vaikka niiden arvostus laskee. Pitkällä aikavälillä tämä voi osoittautua hyödyksi, mikä johtaa siihen, että taloudellisesti vahvemmat kaivostyöläiset voivat hallussaan kasvattaa kolikoiden määrää. Tämä rajoittaa entisestään lisäkolikoiden myyntiä markkinoilla säilyttämällä enemmän palkkioistaan. 

Bitcoinin hash-nopeus, bitcoinin louhintaan omistettu kokonaislaskentateho, saavutti kesäkuussa uuden kaikkien aikojen ennätyksen 237 EH/s, jonka jälkeen se on laskenut noin 15 %. Bitcoinin vaikeusasteen säätö, mitta siitä, kuinka kovaa kaivostyöntekijöiden on kilpailtava lohkopalkkioista ja joka on johdettu hash-suhteesta, laski 1.41 % viimeisen kahden viikon aikana ja laski 2.35 % kaksi viikkoa ennen sitä, mikä viittaa siihen, että kaivostoiminta on laskussa. . Tämän tarkistaminen voisi antaa hyvän mittarin kaivostyöntekijöiden osallistumisesta ja jonkin verran käsitystä Bitcoinin kaivosinfrastruktuurin terveydestä.

Kaivostyöläisten lyhytaikainen siirtyminen käteiseen voi osoittautua viisaimmaksi päätökseksi selviytyä näistä pessimistisistä ajoista. Pitkällä aikavälillä bitcoinin hinta on kuitenkin osoittanut, että se on ylivoimainen voimavara vaurauden kasvattamisessa ja säilyttämisessä. Bitcoinin seuraava puolittaminen, alle kahden vuoden kuluttua, vaikuttaa myös kaivostoiminnan talouteen. Kaivostyöläiset tavoittelevat alhaisempia energiakustannuksia, koneidensa parempaa tehokkuutta ja korkeampaa bitcoin-hintaa ylittääkseen alhaisemmat palkkiot. Ennen kuin näemme bitcoinin hinnassa vahvuutta, käteinen ei ehkä ole roskaa.