Salausautomaattinen kaupankäynti

Uhrilampaat

Toinen markkinasykli vähäisellä markkinaliikkeellä ja toinen elokuvaviittaus: Ohjaaja Jonathan Demmen kuuluisassa "Karitsojen hiljaisuus" päähenkilö järkyttyy huomatessaan, että "hiljaiset" karitsat tuodaan teurastamoon.

Markkinat ovat edelleen epätavallisen hiljaisessa "odota ja katso" -tilassa. Bitcoin-dominanssi ei ole onnistunut murtautumaan kapeasta vaihteluvälistä lähes vuoden ajan. Kryptomarkkinoiden markkina-arvo on hädin tuskin häipynyt vuonna 2022. Silti taustalla häämöttää tummia pilviä.

Kun maailma odottaa korkeampaa inflaatiota, todellinen vaara voi olla talouskasvun romahtaminen. Analyytikoina kirjoittaa, Kiinan suhdannevaihtelu viittaa paljon alhaisempaan kasvuun. Shanghain sulkemisen seuraukset, toimitusketjun katkaisut, pakotteet yhdelle maailman tärkeimmistä hyödyketoimittajista, jatkuvat elämäntapamuutokset COVIDin aiheuttamana ovat kaikki yhdessä synnyttämässä taloudellista myrskyä, joka voi iskeä maailmantalouteen seuraavan 12 kuukauden aikana.

Meille tärkein kysymys on nyt, mitä tämä tekee markkinoille. Useimmat odottavat taantuman iskevän voimakkaasti markkinoihin. Silti, kun COVID iski, keskuspankit avasivat tulvaportit, mikä nousi yllättäen uusiin kaikkien aikojen ennätyksiin. Se oli keskellä globaalia pandemiaa. Voisiko tämä olla sama tällä kertaa?

Kuka tahansa, joka joutuu tekemään päätöksiä koroista ja politiikasta johtavien keskuspankkien sisällä, ei ole kadehdittavassa asemassa. Paljon tulee inflaatiotasoon. Korkojen alentaminen inflaation pysyessä korkeana osoittautuu todennäköisesti poliittisesti mahdottomaksi. Toisaalta ennustetut koronnostot voidaan jättää väliin, ja se voi yksinään osoittautua riittäväksi keventämään joidenkin markkinoiden ilotulitteita.

Päivä lähestyy, jolloin karitsat saavat selville kohtalonsa.