Salausautomaattinen kaupankäynti

QE vai QT?

Viime viikolla Federal Reserve (Fed) jatkoi 25 bps:n nousua, jota monet odottivat, mikä aiheutti Yhdysvaltain dollarin piikin ja tilapäisen pysähdyksen osakkeiden ja riskisijoitusten nousuun. Tämä koronnosto on ollut markkina-analyytikoiden tarkastelun kohteena. Viimeisten kahden viikon aikana Silicon Valley Bankin (SVB) ja Silvergate Capitalin romahtamisen jälkeen rahoituslaitoksista on virtannut usean miljardin dollarin pääomaa. Tämän tallettajien pakon ensisijaisena tekijänä ovat yksityishenkilöt ja omaisuudenhoitajat, jotka siirtävät pääomaa matalakorkoisilta säästötileiltä korkeakorkoisille rahamarkkinoille valtion velkasitoumusten muodossa, jotka maksavat yli 4 prosenttia. SVB:n romahtamisen viikolla matalariskiset sijoitusvälineet, jotka sijoittavat rahaa lyhytaikaiseen valtion ja yritysten velkaan, saivat nettomääräisesti noin 121 miljardia dollaria. Tämä 25 bps:n nousu lisää uusien valtion joukkovelkakirjalainojen tuottoa (pahentaa tallettajien pakoa) ja saa nykyisten, matalatuottoisten joukkovelkakirjalainojen arvon laskemaan. Kun SVB alkoi rentoutua, Fed ilmoitti Bank Term Funding Program (BTFP) -ohjelmasta yrittääkseen rajoittaa tartuntaa taloudessa. Järjestelmä tarjoaa kelpoisille säilytysyhteisöille likviditeettiä vastineeksi vakuuksien, kuten vedenalaisten rahastojen ja asuntolainavakuudellisten arvopapereiden, asettamisesta. Jotkut markkinaosapuolet tulkitsivat tämän alun perin siten, että Fed aloitti uuden kvantitatiivisen keventämisen (QE); todellinen mekanismi on kuitenkin erittäin tärkeä tässä. QE on Fedin tapa lisätä eniten likviditeettiä talouteen. Jos Fed osallistuisi tähän aktiivisesti, keskipitkän aikavälin näkymät muuttuisivat paljon nousevammiksi. Fedille lähetetty BTFP-vakuus on ainakin toistaiseksi vaihdettava takaisin pankille jakson lopussa, ja siitä tulee kustannuksia. Joten menemättä yksityiskohtiin, vaikutus likviditeettiin on aivan erilainen kuin todellinen QE. Todellisuudessa äskettäinen pankkikriisi ja Fedin vastaus osoittavat, että lyhyellä aikavälillä suuntaus mukautuvaan rahapolitiikkaan on toistaiseksi poissuljettu. BTFP-järjestelmä näyttää täydellisesti, kuinka rahaviranomaiset hyödyntävät kaikkia saatavilla olevia toimenpiteitä vakauden säilyttämiseksi lisäkiristymisen aikana, mikä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että kova lasku on nyt lujasti edessä.

Teknisestä näkökulmasta viikoittainen Bitcoin-kaavio näyttää hyvältä. MA9:n nousuvauhti ylitti MA50:n, kun Bitcoin on noussut kohti keskeistä 30 29 dollarin psykologista vastustusta. Bulls toivoo viikoittaista sulkemista yli 30 24 dollarin vastustason, minkä pitäisi sytyttää rallin 25 21 dollariin ja yli. Jos tämä nousuvauhti katkeaa, markkinat todennäköisesti testaavat 22–XNUMX XNUMX dollarin tukialuetta. Pudotus tämän läpi johtaisi todennäköisesti hajoamiseen kohti $XNUMXK – $XNUMXK tarjontavyöhykettä, jossa oletettavasti on paljon täyttämättömiä pitkiä, joita ei täytetty ennen nykyistä rallia. Se, että suhteellinen vahvuusindeksi leijuu yliostettujen tasojen ympärillä, osoittaa, että markkinat voivat olla varautuneet kääntymiseen ja tukee laskuskenaariota.

Edistyessämme 12. huhtikuuta julkaistava Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksitiedot vaikuttavat lyhyen aikavälin markkinasuuntauksiin. Pehmeät CPI-luvut tarjoavat riskipitoisille omaisuuserille, kuten krypton, nousuvauhdilla samalla, kun he vahingoittavat Yhdysvaltain dollaria ja tuottoa. Jälleen volatiliteetti on korkea tähän aikaan, joten varovaisuutta tulee noudattaa, etenkin velkaantuneissa positioissa.

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.