Salausautomaattinen kaupankäynti

Powellin aika

Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet suhteellisen rauhallisia, kun Bitcoin kävi 16,000 17,500–XNUMX XNUMX dollarin välillä. Näytti siltä, ​​että FTX:n romahtamisen aiheuttamat tartuntavaikutukset alkoivat hitaasti hiipua, mutta viime päivinä on tullut lisää tietoa Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ja sen mahdollisesta maksukyvyttömyydestä.

Keskiviikkona GBTC sulki -7.42 %, mikä antaa mahdollisille ostajille ennätysalennuksen 43 % Bitcoinista. Monet olettavat, että suuri institutionaalinen sijoittaja myy ETF:n osakkeita paikatakseen taseeseensa ja ylläpitääkseen vakavaraisuuttaan. Loppujen lopuksi on sittemmin paljastunut, että monilla institutionaalisilla toimijoilla, kuten Grayscalen emoyhtiöllä (Digital Currency Group), oli merkittävä altistuminen FTX:lle ja sen osakkuusyhtiöille. Voit olettaa, että sijoittajat kerääntyvät ostamaan näillä alennetuilla tasoilla, mutta hedge-rahasto Fir Tree haastaa Grayscalen oikeuteen mahdollisen huonon hallinnon ja eturistiriitojen tutkimiseksi. On todennäköistä, että monet sijoittajat odottavat tämän oikeudenkäynnin lopputulosta ennen lopullisen päätöksen tekemistä. 

Muissa uutisissa Federal Reserven (Fed) puheenjohtaja Jerome Powell piti puheen 30. marraskuuta, jossa hän kertoi, että 50 bps:n koronnosto on tulossa. Mielenkiintoista on, että tämä aiheutti välittömästi riskivarojen ja osakkeiden nousun, päinvastoin kuin mitä makrotalouden teoria ennustaisi. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että markkinat reagoivat "tauon" todennäköisyyteen (jakso, jolloin keskuspankki pitää korkoja vakiona arvioidakseen, toimiiko ja miten sen politiikka toimii) perustuen Powellin näkemykseen, että tulevat koronnostot saattavat olla vähemmän merkittäviä. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että markkinat ylireagoivat tähän uutiseen, koska puheen jälkeinen osakevoitto on sittemmin pyyhitty pois, kun S&P500 on korjautunut tasolle, jolla se oli ennen puhetta.

Teknisestä näkökulmasta katsottuna karhut toivovat tauon alle 15,500 2020 dollarin tukitason, mikä toisi todennäköisesti uusia markkinoiden pohjatasoja, joita ei ole nähty sitten 80. Tämä tuki on ollut voimassa edellisestä markkinapäivityksestämme, mutta sitä ei ole vielä testattu uudelleen. Lisäksi viimeisestä päivityksestämme, jossa MACD alun perin ylitti signaalilinjansa, lyhyen aikavälin nousuvauhti on näkynyt ja histogrammi on pysynyt nousujohteisena. Toinen tärkeä huomioitava seikka on, että rahavirtaindeksi (MFI) on ollut nousussa sen jälkeen, kun se pomppii ylimyydyistä tasoista marraskuun alussa. Jos tämä trendi jatkuu ja oskillaattori liikkuu kohti XNUMX:tä, sijoittajat voivat katsoa poistuvansa pitkistä positioista ja alkaa etsiä lyhyitä merkintöjä.

Kaksi tärkeintä seuraavien viikkojen tapahtumaa ovat joulukuun 13. päivän ilmoitus Yhdysvaltain kuluttajahintainflaatiosta ja Yhdysvaltain keskuspankin 14. joulukuuta antama ilmoitus koroista. Jos inflaatio hidastuu, on todennäköistä, että riskiomaisuus- ja osakemarkkinoiden nousuvauhti kiihtyy ainakin lyhyellä aikavälillä. Inflaatioluvut sanelevat todennäköisesti Fedin päätöksen seuraavan päivän koroista ja määrittävät, pysyvätkö ne Powellin vihjaamassa 50 bps:n nousussa. Näillä kahdella tapahtumalla on merkittävä vaikutus lyhyen aikavälin markkinasuuntaan. Jos GBTC kuitenkin jatkaa antautumista ja rahasto todellakin purkautuu, krypton lyhyen aikavälin tulevaisuus on synkkä.

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.