Salausautomaattinen kaupankäynti

Ojasta allikkoon

Maailmanlaajuisen makrotaloudellisen kuvan kannalta viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet pelkkä myrsky. Viime viikolla Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus ilmoitti suunnitelmistaan ​​rahastoimattomista veronalennuksista ja valtion lisälainoista "minibudjettiin". Tämä aiheutti markkinoiden luottamuksen jyrkän laskun. Tämän seurauksena punta putosi historiallisen alhaiselle tasolle suhteessa Yhdysvaltain dollariin alle 1.04 dollariin. Rahoitusmarkkinoilla tällä hetkellä vallitseva volatiliteetti on ennennäkemätöntä ja muistuttaa sitä, mihin olemme tottuneet kryptovaluuttojen maailmassa.

Eilen Englannin keskuspankki käänsi kurssin estääkseen myynnin ja ilmoitti ryhtyvänsä markkinaoperaatioihin. Tämä edellyttää pitkäaikaisten Ison-Britannian valtion obligaatioiden (jotka tunnetaan nimellä kulta) ostamista, jotta yritetään pysäyttää tulimyynti, joka vaaransi suuret rahoitusalan toimijat, kuten eläkerahastot.

Näiden markkinaoperaatioiden myötä on nyt todennäköistä, että Ison-Britannian inflaatiotasot nousevat jopa korkeammalle kuin ne jo tällä hetkellä silmiä hivelevät tasot. Nyt herää kysymys, mikä on seuraava keskuspankki, joka vilkkuu ja miten tämä jatkuva markkinakaaos vaikuttaa krypto- ja muihin markkinoihin? 

Muutaman viime päivän aikana krypto- ja laajemmat markkinat ovat pitäneet suhteellisen hyvin vauhtia laajemman taloudellisen tilanteen vuoksi. Kuitenkin taantuman uhkaaessa mahdollisuus toisen jalan alaspäin näyttää yhä todennäköisemmältä. Viime viikkoina olemme nähneet suoran korrelaation inflaatiotason ja tiettyjen kryptovaluuttojen hintojen välillä. Kun Yhdysvaltain inflaatiotiedot saapuivat 13. syyskuuta 8.3 %:iin, mikä on 0.2 % odotettua korkeampi, Bitcoinin hinta nousi 5 % muutamassa minuutissa. 

Jotkut markkinaennusteilijat olettavat, että Federal Reserve joutuu lopulta kääntämään ja löysäämään politiikkaansa houkuttelemaan korkeampaa inflaatiota, mutta säilyttämään maailmanlaajuisen rahoitusjärjestelmän. Kuitenkin vain vähän Fedin viestinnässä toistaiseksi viittaa siihen, että tämä on joko todennäköistä tai tapahtuu pian. Viime kädessä kummallakin päätöksellä on jyrkät seuraukset kaikille rahoitusmarkkinoille, mukaan lukien kryptovaluutta. Nykyisessä muodossaan markkinoiden lykkäys ja paluu "vain"-sonnimarkkinoille näyttää epätodennäköiseltä lähitulevaisuudessa.

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.