Salausautomaattinen kaupankäynti

Oppitunnit ammattilaiselta

Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT)

Kerran eräs kauppias suuresta valuuttakauppakeskuksesta selitti tärkeimmän päivittäisen kaupankäyntirutiininsa.

Hän aloitti päivänsä tekemällä suuren tilauksen testatakseen lähintä hintavastusta odottaen markkinoiden reagointia. Jos markkinat siirtyivät hänen kauppansa suuntaan, hän oli tyytyväinen mukavaan voittoon. Toisaalta, jos vastus olisi osoittautunut vakaaksi, hän olisi sulkenut edellisen kaupan pienellä tappiolla ja avannut uuden, kaksinkertaisen kokoisen toiseen suuntaan. Lopulta voitto olisi voinut olla vielä suurempi.

Riippumatta siitä, millä omaisuusluokilla käyt kauppaa, kysynnän ja tarjonnan perusperiaatteet ovat aina johtavat indikaattorit, joiden avulla voidaan ymmärtää, mihin trendi on seuraavaksi matkalla.

Bitcoinin kaaviota tarkasteltaessa tämä pätee täydellisesti. Hinta on liikkunut suhteellisen alhaalla haihtuvuus nyt yli viikon. Liikkeet voivat tuntua sattumanvaraisilta, mutta ne ovat hyvin järkeviä tarkemmin katsottuna. Hinnalla on taipumus konsolidoitua tiukoille alueille, joita testataan usein. Kun puhkeaminen tapahtuu ja epäonnistuu, se on signaali siitä, että se todennäköisesti liikkuu vastakkaiseen suuntaan.

Kun jaat hintatoiminnon lohkoihin, on helpompi ymmärtää miten tarjonta ja kysyntä jakavat.

Muista, että hinta jahtaa lopulta likviditeettiä, joten ota kantasi likviditeettialueiden suuntaan ja suunnittele riskinhallintasi sen mukaisesti.

Tällaisten vaihtelevien markkinaolosuhteiden kaupankäynti voi olla stressaavaa ja turhauttavaa. Hyvä uutinen on, että automatisoitu kaupankäynti voi lisätä arvoa salkkullesi, etenkin näinä aikoina.