Salausautomaattinen kaupankäynti

Oikeudenkäynnit ja selvitystila

Kesäkuun 3. päivänä Yhdysvaltain kongressi nosti velkakattoa 1.2 biljoonalla dollarilla ohittaen hallituksen maksukyvyttömyyden ja sulkemisen uhkaavan haamun. Tämä siirto antaa hallitukselle liikkumavaraa lainanottoon 16. joulukuuta 2025 asti, mikä lievittää menestyksekkäästi markkinoiden ahdistusta. 

Vaikka osakemarkkinoilla on viime päivinä ollut rauhallinen tunnelma, myrsky on nielaissut kryptovaluuttamaailman. SEC on petoeläinten intensiteetillä käynnistänyt laajan sääntelyhyökkäyksen, joka on johtanut tärkeimpien kryptovaluuttojen lyhytaikaiseen romahtamiseen. Tämän hyökkäyksen keskipisteessä on oikeusjuttu Binancea ja sen perustajaa Changpeng Zhaoa vastaan. Heitä syytetään useista rikkomuksista, mukaan lukien rekisteröimättömien arvopapereiden (BNB, BUSD, panostuspalvelut), toiminnasta ilman pakollista selvitystä välittäjänä, pörssinä ja selvityskeskuksena, väitetystä asiakasvarojen väärinkäytöstä ja pesukaupankäynnistä. Tämä oikeudellinen laaja puoli sai Bitcoinin pudonneen 5 %, mikä laukaisi 300 miljoonan dollarin pitkiä selvitystoimia, eniten yhdessä päivässä vuonna 2023. Viime kädessä on tuomioistuinten tehtävä päättää, onko SEC:n kanne Binancea vastaan ​​perusteltu. Tapauksella on kuitenkin todennäköisesti merkittävä vaikutus kryptovaluuttateollisuuteen lopputuloksesta riippumatta.

Seuraavana päivänä SEC:n sääntelevä susilauma jatkoi metsästystä ja suuntasi Coinbaseen. Coinbasea vastaan ​​nostetut syytteet toistavat Binancen syytöksiä, ja ne ulottuvat syytöksiin sen panostusohjelmasta, joka rikkoo arvopaperilakeja. Tämän seurauksena Coinbasen osakkeet laskivat dramaattisesti 16 % tiistaina. Siitä huolimatta, kuin tuhkasta nouseva Feeniksi, kryptomarkkinat osoittivat uhmaa näitä myrskyisiä tapahtumia vastaan, joita mahdollisesti vauhditti vipuvaikutuksen massalikvidointi edellisenä päivänä. Tämän nousun kärjessä Bitcoin loi lupaavan polun; sen nousu on saattanut katalysoitua osittain sen läpinäkyvän sääntely-aseman vuoksi, toisin kuin muut kryptovarat. Melko yllättävää kyllä, tämä kasvuaalto paisui myös laajemman altcoin-maailman yli.

Tämä elpyminen johtuu tietyssä määrin vauhdistaan ​​selvitystoimien seurauksena; tiistaina yli 75 miljoonan dollarin arvoiset shortsit realisoitiin, mahdollisesti uusia paikkoja väärennetty Binancen ja Coinbasen oikeusjutun paljastusten jälkeen. Tämä tarkoittaa, että kahden päivän aikana tapahtui merkittäviä pitkiä ja lyhyitä squeezejä, jotka johtivat 375 miljoonan dollarin likvidaatioihin. 

Teknisestä näkökulmasta viime päivät ovat osoittautuneet erittäin edullisiksi scalpereille, kun otetaan huomioon viimeaikaisen sääntelyn turbulenssin aiheuttama merkittävä volatiliteetti. Yksi näihin teknisiin tekijöihin liittyvä ratkaiseva havainto on, että 9 päivän liukuva keskiarvo (MA9) on juuri pudonnut alle 100 päivän liukuvan keskiarvon (MA100). Viimeksi kun tämä tapahtui, Bitcoin koki jyrkän 25 prosentin laskun muutamassa lyhyessä päivässä. Jos samanlainen hintaaktiivisuus alkaa toteutua, seuraava tärkeä seurattava hintataso on 25,000 XNUMX dollaria. Jos tämä tukitaso osoittautuu kestäväksi, se voi viitata Bitcoinin suhteelliseen vahvuuteen.

Kun pöly laskeutuu tällä myrskyisällä viikolla, yksi asia on ilmeinen: kryptovaluuttojen dynaaminen maisema on muuttunut. Sääntelyn tukahduttaminen on käynnistänyt muutosaallon, joka on vaikuttanut niin sijoittajien, sidosryhmien kuin krypto-harrastajien omaisuuksiin. Bitcoinin nopean laskun ja nousun, Coinbasen osakkeiden jyrkän romahduksen ja oikeusjuttujen säälimättömän sateen keskellä markkinoiden sietokykyä on kokeiltu ja testattu.

Näiden seismisten muutosten kaiku resonoi kauas välittömän jälkimainingin jälkeen ja tarjoaa selkeän signaalin kryptomaailmalle: löyhän valvonnan aika on päättymässä. Riippumatta siitä, tuottavatko nämä oikeudenkäynnit rankaisevia tuloksia vai eivät, sääntelyviranomaisten viesti on yksiselitteisesti selvä: vaatimusten noudattaminen ei ole enää valinta, vaan välttämättömyys.