Salausautomaattinen kaupankäynti

Kuinka käydä kauppaa RSI:n kanssa: Paras "jokapäiväinen" tekninen indikaattori

Yksi yleisimmistä ensikauppojen kysymyksistä on: mikä on täydellinen kaupankäynnin indikaattori?

Täydellistä kaupankäynnin indikaattoria ei valitettavasti ole olemassa. Jokaisen kauppiaan mieltymykset, aikakehys ja markkinaolosuhteet vaikuttavat suoraan kaupankäyntistrategiassa käytettävän parhaan indikaattorin valintaan.

Mitä tulee kaupankäyntiindikaattoreiden valitsemiseen, haluan tehdä asioista yksinkertaisia. Hienot ja edistyneet kaupankäyntiindikaattorit voivat antaa sinulle suuren tarkkuuden tietyissä olosuhteissa. Toisaalta he tarvitsevat kokemusta ja laajan historiallisten tulosten taustatestauksen ennen kuin niitä käytetään live-kaupankäyntiin. Niitä ei suositella niille, jotka eivät pysty hallitsemaan riittävästi monimutkaisia ​​ja sekalaisia ​​tuloksia, joita nämä indikaattorit usein tarjoavat.

Eniten käytetyistä indikaattoreista on Relative Strength Index (RSI) on erittäin joustava vaihtoehto ja tarjoaa usein tarkkoja signaaleja, erityisesti pidemmän aikavälin aikavälillä. Elinkeinonharjoittaja voi määrittää sen ja tulkita sen hyvin nopeasti.

Mikä on RSI?

Kuten nimestä voi päätellä, RSI mittaa hintatrendin vahvuutta tietyn ajanjakson sisällä, yleensä 14. Siinä tapauksessa kokonaisaika olisi päiväkaaviossa 14 päivää, tuntikaaviossa 14 tuntia, 7 tuntia 30 minuutin kaaviossa ja niin edelleen… Tässä on kaava:

RSI-kaava

Kaava ottaa huomioon hintojen nousun prosenttiosuuden laskuun verrattuna. Yleinen ajatus on, että mitä nopeammin hinta liikkuu ylöspäin, sitä todennäköisemmin se on alaspäin.

RSI on erittäin yksinkertainen käyttää, koska indikaattorin arvo voi vaihdella vain välillä 0-100, joten kauppias voi tunnistaa helposti yliostetut ja ylimyytyt hintaehdot.

Miten arvoja tulkitaan?

Yleensä arvot alle 30 osoittavat, että hinta on kärsinyt äärimmäisistä paineista lähimenneisyydessä ja todennäköisesti kokee "helpotusrallin" pian. Toisaalta yli 70 arvot merkitsevät yliostotasoa, joka voi nopeasti palautua.

RSI yliostettu ja ylimyyty arvolinja

Niin helpolta kuin miltä se näyttääkin, vain näihin yksinkertaisiin signaaleihin perustuva kaupankäynti voi olla hyödyllistä, mutta vain yhdellä ehdolla. Markkinoiden on liikuttava enimmäkseen sivusuunnassa ilman selkeää trendiä. Tällä tavalla RSI:tä käytettäisiin vastakohtaisena indikaattorina, joka ilmaisee todennäköisyyden, että hinta muuttaa suuntaa. Elinkeinonharjoittaja myisi sitten omaisuuden, kun suhteellinen voimaindeksi on yli 70, ja ostaisi sen, kun arvo laskee alle 30:n.

Entä jos hinta on vahvassa trendissä? Tässä tapauksessa RSI menettää tarkkuutensa merkittävästi ja voi esimerkiksi signaalin myydä, vaikka hinnan nousulle on vielä tilaa.

Kuinka saada paras irti RSI:stä?

Yliostettujen ja ylimyytyjen hintaehtojen tavoittaminen on vain indikaattorin yksinkertaisin käyttötapa. RSI tarjoaa paljon enemmän tietoa hintakehityksestä, ja tämä tieto voi olla merkittävä kaikissa markkinaolosuhteissa. 

Pelkästään RSI:n arvon katsominen on rajoitettu lähestymistapa. Dynaaminen analyysi tarjoaa uuden tavan tarkastella trendiä, tällä kertaa sen vahvuuden näkökulmasta. 

Kuvittele, että laukaisit pallon ilmaan. Aluksi pallo kiihtyy nopeasti alkutyöntöä varten. Mutta sitten, kun alkuvoima hiipuu, pallon nopeus hidastuu hitaasti, kunnes painovoima vahvistuu ja pallo palaa maahan. Tätä erittäin selkeää esimerkkiä voidaan soveltaa myös omaisuushintoihin. Ja RSI on täydellinen indikaattori, joka voi mitata virran kiihtyvyys hinnasta peruutuksen todennäköisyyksien ennustamiseksi.

Kun tarkastellaan, kuinka suhteellinen voimaindeksi kehittyy ajan myötä yhdessä hintakaavion kanssa, on mahdollista havaita mahdolliset erot indikaattorin ja hinnan välillä. Nämä erot ovat tarkimpia merkkejä siitä, että hinta palautuu pian.

Kuinka havaita erot?

Voimme jakaa erot kahteen ryhmään, the Classic ja kätketty.

A klassinen härkäerottelu tapahtuu, kun hinta laskee alimman alimman, ja samaan aikaan indikaattori lähettää korkeamman alimman. Tämä kuvio on yleensä hyvä osoitus siitä, että laskutrendi on heikkenemässä ja että on hyvät mahdollisuudet kääntyä. Toisaalta hinnan korkeampi korkeus yhdessä RSI:n alemman huipun kanssa osoittaa, että trendi on heikkenemässä ja se voi olla myyntimahdollisuus.

Valtava ero, joka osoittaa BTC:n karhumarkkinoiden lopun

Piilotettu nouseva ero toisaalta tapahtuu, kun hinta muodostaa korkeamman alimman, kun taas suhteellinen voimaindeksi tekee alemman alimman. Tässä on visuaalinen yhteenveto tärkeimmistä Bullish-eroista, jotka yleensä edustavat erittäin mielenkiintoisia ostomahdollisuuksia.

Tärkeimmät johtopäätökset

  • Pidä aina RSI:tä silmällä Hintakaavion rinnalla se lisää usein elementtejä analyysiä varten 
  • Mitä pidempi aikakehys on, sitä hyödyllisemmäksi RSI tulee
  • Käy kauppaa säännön 30 – 70 mukaan, mutta vain jos markkinat eivät yleensä ole kovin epävakaat
  • Nousevien ja laskutrendien aikana etsi hintaeroja RSI:n kanssa saadaksesi vihjeen hinnan vauhdista
  • Älä koskaan käytä kauppaa vain RSI:n mukaan, käytä tätä indikaattoria vahvistuksena ennen kaupan aloittamista.