Salausautomaattinen kaupankäynti

Vaahtoavat ajat

Keskiviikkona inflaatiotulos (CPI) jäi alle odotusten "kuumasta" tulosta, mikä olisi todennäköisesti osoittanut, että Federal Reserve jatkaa korkojen kiristämistä. Kryptovaluutta- ja osakemarkkinat reagoivat myönteisesti, kun taas joukkovelkakirjalainojen tuotot laskivat. Näiden lukujen odotetaan saavan Fedin taipumaan enemmän "tauko"-asenteeseen seuraavassa FOMC-kokouksessaan kesäkuussa. 

Samaan aikaan markkinat ovat edelleen huolissaan velkakattokriisistä, sillä neuvottelut eivät ole vielä edistyneet. Nimestä huolimatta tämä kriisi on itse asiassa enemmän poliittinen kysymys, koska se riippuu pakollisesta lainsäädännöstä, jonka avulla liittovaltion hallitus voisi lisätä lainaa menovelvoitteidensa rahoittamiseksi. Demokraatit hallitsevat tällä hetkellä senaattia, kun taas republikaanit ovat saaneet enemmistön edustajainhuoneessa. Sellaisenaan he ovat käyttäneet velkakattoa poliittisena neuvottelupelinä ja vaatineet leikkauksia "vastuuttomiksi kulutuksiksi", joita he pitävät. Ellei kompromissiin päästä, on todennäköistä, että varovaisuus kaikuu kaikkialla markkinoilla. Tällä hetkellä Yhdysvaltojen ennustetaan saavuttavan velkarajan kesäkuun alussa. Jos Yhdysvallat laiminlyö velkansa ensimmäistä kertaa historiassa, kymmenien miljardien dollarien maksut sosiaaliturvaetuuksista, maksuista Medicaid-palveluntarjoajille, liittovaltion palkoista, veteraanien etuuksista ja muista ohjelmista voivat olla vaarassa. Tämän seurauksena sijoittajien on vaikea päättää kaupasta velan maksukyvyttömyyteen ja ratkaisemiseen liittyvän epävarmuuden keskellä. Makrotalouden teoria ennustaisi, että päätös velkakaton nostamisesta vallitsisi julkisissa menoissa, mikä aiheuttaisi laskupaineita joukkovelkakirjalainojen tuotoihin, mikä tekisi velkakirjojen ostamisesta nykyisellä tuotolla houkuttelevampaa. Lisäksi S&P500:n tuottoprosentti on tällä hetkellä noin 5.5 %, kun taas riskittömät 3 kuukauden US Treasury Billit maksavat 5.17 % ylöspäin. Tämä tekee osakkeiden pitämisestä mahdollisesti vähemmän houkuttelevaa monille sijoittajille ja voisi toimia perusteena osakkeiden oikosulkemiselle. 

Teknisestä näkökulmasta, koska Bitcoin menetti 30 30 dollarin tason, sen takaisin saaminen on osoittautunut vaikeaksi. Markkinat ovat testanneet tasoa kahdesti ja ovat toistaiseksi taistelleet rikkoakseen sitä. Jotta seuraava osuus voisi alkaa, Bitcoinin on ensin lunastettava takaisin 9 50 dollaria. Edellisessä markkinapäivityksessämme panimme merkille MA9:n ja MA50:n lähentymisen, mikä osoitti mahdollisen risteyksen. Tiistaina tuo ylitys vihdoin tapahtui. Kun nopeasti liukuva keskiarvo (MA30) ylittää hitaamman liukuvan keskiarvon (MA27), markkinat näkevät sen laskevana signaalina. Toinen tärkeä indikaattori, jota kannattaa tarkastella, on MACD. Kuluneen viikon aikana se on pysynyt suhteellisen neutraalina. Vaikka MACD-viiva on ollut signaalilinjansa alapuolella, ero niiden välillä on ollut melko pieni, ja sitä edustavat histogrammin lyhyet palkit. Nämä kaksi linjaa alkavat kuitenkin erota toisistaan. Tämä on toinen laskeva signaali. Viimeksi kun näin tapahtui, Bitcoin menetti XNUMX XNUMX dollaria ja putosi kohti XNUMX XNUMX dollaria. Vaikka tekniset indikaattorit eivät aina ole tarkkoja markkinoiden suunnan ennustamisessa, useimmat indikaattorit viittaavat laskuvauhdin kasvuun kryptomarkkinoilla lähipäivinä.

Lopuksi, viime viikkoina markkinoilla on nähty erilaisia ​​meemikolikoita nousuun. Jaksojen aikana "meemikolikon kausi" on usein toiminut paikallisen huipun indikaattorina. Vuonna 2021, pian sen jälkeen, kun Doge saavutti kaikkien aikojen huippunsa, Bitcoin kapituloitui 60,000 30,000 dollarista noin XNUMX XNUMX dollariin. Kun tämä "tyhmä kausi" on tiukasti käsillämme, nykyinen markkinatunnelma tuntuu melko vaahtoavalta.