Meemiosakkeista meemikolikoihin
Salausautomaattinen kaupankäynti

Meemiosakkeista meemikolikoihin

Meemiosakkeista ja meemikolikoista on tullut suositumpia kuin koskaan kahden viime vuoden aikana. Mutta sijoittaminen tällaisiin osakkeisiin ja omaisuuseriin voi olla erittäin riskialtista niiden luonteen ja ihmisten tunteiden vuoksi. Niillä ei yleensä ole todellisia käyttötapauksia, eivätkä ne myöskään ratkaise olemassa olevia tai tulevia ongelmia. Mutta samaan aikaan pelkkä meemiosakkeisiin sijoittamisen vannominen voi myös olla virhe. 

Tässä artikkelissa käsittelemme meemiosakkeita ja meemikolikoita yksityiskohtaisesti, jotta voit ymmärtää, kannattaako ne ostaa vai ei. 

Mikä on meemiosake?

Meemiosake on osaketyyppi, josta on tullut suosittuja kauppiaiden ja sijoittajien keskuudessa sosiaalisessa mediassa luodun hypen kautta. Hype voi olla pahasti luotu ja tahallinen tai täysin vahingossa. Päätekijä, joka tekee tällaisista osakkeista suosittuja, ovat jotkut Internet-meemit, jotka kiertävät kauppias/sijoittajayhteisöissä, kuten r/wallstreetbets (Redditin subreddit), Facebook ja Instagram. On myös tärkeää huomata, että useimmat meemiosakkeisiin sijoittavat ihmiset ovat kokemattomia ja nuoria.

Mikä on Wallstreetbets?

Kuten aiemmin mainittiin, Wallstreetbets (yleensä kirjoitettu r/wallstreetbets) on alireddit Reddit-alustalla. Se on tämän sosiaalisen median alustan pitkäaikainen yhteisö, jolla on tällä hetkellä yli 11 miljoonaa jäsentä. Tämän kanavan päätarkoituksena on keskustella ja jakaa uutisia erittäin spekulatiivisista ja trendaavista osakkeista, kaupankäyntistrategioista ja ideoista. Mielenkiintoista kyllä, tämä kanava on aiheuttanut valtavia häiriöitä rahoitusmarkkinoilla monta kertaa. 

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/

GameStop oli ensimmäinen esimerkki

GameStop tunnetaan ensimmäisenä esimerkkinä meemiosakkeesta, joka tuli suosituksi loppuvuodesta 2020. Reddit-käyttäjä nimeltä "Player896" jakoi r/wallstreetbetsissä julkaisun seuraavalla otsikolla:

Konkurssiin johtavat institutionaaliset sijoittajat Dummiesille, ft GameStop

Reddit-käyttäjä selittää tässä viestissä vahvan nousevan tapauksen GME:lle (GameStop), joka on pelikonsoleja ja pelejä myyvä yritys, jolla on fyysisiä kauppoja. On tärkeää huomata, että ennen tätä virkaa yhtiön toiminta ja talous olivat laskussa COVID-19-pandemian ja digitaalisen median nousun vuoksi.

GameStop teki kaikkensa, mutta sijoittajat/kauppiaat myivät dramaattisesti lyhyeksi osakkeensa. Player896:n jakaman julkaisun ansiosta r/wallstreetbets-yhteisö näki mahdollisuuden ostaa GameStopin osakkeita vastustamalla taloudellista eliittiä. Tavoitteena oli luoda merkittävä lyhyt puristus, joka saattaa kuulostaa hieman pelottavalta, mutta on itse asiassa yksinkertainen prosessi. Institutionaaliset sijoittajat lainaavat osakkeita myydäkseen lyhyeksi osakkeita, joita he eivät tällä hetkellä omista, kun he uskovat sen hinnan laskevan. Suunnitelmana on ostaa ne myöhemmin takaisin halvemmalla, jotta he voivat ansaita rahaa osakkeista, joita he eivät tällä hetkellä omista. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, he ostavat takaisin ja palauttavat lainaamansa osakkeet ja päätyvät voittona alkuperäisen korkeamman myyntihinnan ja lopullisen alhaisemman ostohinnan erotukseen.

GameStopin shortsit puristetaan

R/wallstreetbets-yhteisö auttoi aiheuttamaan lyhyen puristuksen ostamalla aggressiivisesti GME-osakkeita. Sen hinta nousi huikeat 1,800 9 % 390 päivän aikana. Se saavutti 19.79 dollarin hinnan XNUMX dollarista. Elon Musk, Business Tycoon ja Tesla Motorsin toimitusjohtaja, osallistui myös yksinkertaisesti twiittaamalla "Gamestonk.” Se kirjoitettiin tahallaan väärin, ja siitä tuli meemi, joka teki GameStopista entistä suositumman.

Dogecoin, alkuperäinen meemikolikko

Markkinoiden kryptopuolella meemivarojen nousu saavutti uuden tason Dogecoinin luomisen myötä. Vuonna 2013 ohjelmistokehittäjä Jackson Palmer julkaisi twiitin yhdistämällä kaksi tuon ajan suosituinta meemiä. Hän loi kuvan koirasta Shiba Inusta yhdessä kryptovaluutan kanssa ja jakoi ajatuksensa kuvitteellisesta kryptovaluutasta. Mutta vastaus, jonka hän sai tuossa twiitissä, teki hänestä erittäin suositun, ja hän osti heti verkkotunnuksen "dogecoin.com". 

https://dogecoin.com

Myöhemmin toinen ohjelmistokehittäjä, Billy Markus, otti häneen yhteyttä Twitterin kautta ja jakoi ajatuksensa tehdäkseen meemi kryptovaluutan todellisuutta. Billy aloitti myös Bitcoinin lähdekoodin työskentelyn ja teki joitain muutoksia, kuten lisäsi kolikoiden määrää ja lyhensi lohkon luomisaikaa. Molemmat ohjelmistokehittäjät tekivät yhteistyötä ja julkaisivat Dogecoinin 15th Joulukuu 2013. 

Dogecoin räjähti heti lanseerauksen jälkeen Redditissä ja saavutti hämmästyttävän 8 miljoonan USD:n markkina-arvon. Elon Musk näytteli jälleen osansa ja julkaisi useita meemi kryptovaluuttaan liittyviä twiittejä myöhemmin vuoden 2021 alussa. Toukokuussa 2021 Dogecoinin markkina-arvo oli noin 88 miljardia USD. Dogecoin on tällä hetkellä 9th maailman suurin kryptovaluutta. 

Shiba and Other Dogen "Sons"

Markkinoiden helteessä alkoi ilmestyä lukemattomia uusia meemikolikoita. Yksi niistä, joista on tullut suosituimpia, on Shiba Inu -kolikko. Siinä on sama koirarotu kuin Dogecoinissa ja se saavutti äskettäin uusia korkeuksia. Se saavutti arvon 0.00008 dollaria kolikkoa kohden 0.00002 dollarista 5 päivässä. Se ei ollut edes ensimmäisten 50 suurimman kryptovaluutan joukossa, kun ja muutamassa viikossa se onnistui nousemaan 11.th markkina-arvoltaan maailman suosituin kolikko. 

https://shibatoken.com

Shiba Inu -kolikon lisäksi on myös monia muita Doge-poikia, kuten Ryoshi Token, Floki Inu, Dogelon Mars ja niin edelleen. Useimmat näistä meemikolikoista eivät ratkaise mitään todellisia ongelmia, ja ne yrittävät saada sosiaalisen median huomion tullakseen kuuluisiksi, kuten Dogecoin ja Shiba Inu. 

FOMO ja riskit

Halvat meemikolikot, joissa ei ole todellista käyttötapaa, yrittävät hyödyntää FOMO-konseptia (Fear of Missing Out). Heillä on taipumus nousta tietylle tasolle, mutta sitten ne yleensä hajoavat. Dogecoin ja Shiba Inu eivät kuitenkaan näytä samaa suuntausta toistaiseksi. He näyttävät onnistuneen vakauttamaan arvonsa ja ihmiset pitävät niistä kiinni. Mutta silti, siirryttäessä meemiosakkeista meemikolikoihin, tällaisten omaisuuserien riskitekijä pysyy korkeana, ja suosittelemme, että sijoitat vain sen rahamäärän, jonka sinulla on varaa menettää, jos olet kiinnostunut meemivaroista. Paras tapa käydä kauppaa näillä kolikoilla on käyttää pieniä määriä, kun kolikot ovat pieniä ja suhteellisen tuntemattomia, ja skaalata pois paikkoja, kun kolikoista tulee yhä suositumpia.