Salausautomaattinen kaupankäynti

ETF-viikko

Kesti vain 10 vuotta, valitus voitettiin oikeusjuttu ja rahoitusjättiläiset, kuten BlackRock ja Fidelity, osallistuivat siihen, että SEC lopulta myönsi tappionsa ja hyväksyi Bitcoin Spot ETF:n. Tietysti tähän mennessä tiedämme, että vähänkään kryptoon liittyvästä tapahtuu ilman draamaa. Tiistaina Hakkerit ottivat haltuunsa SEC:n X/Twitter-tilin ja ilmoittivat ETF:n hyväksymisestä. SEC peruutti lausunnon nopeasti vain, jotta hyväksyntä julkistettiin lopulta keskiviikkona. Torstaina NASDAQ-markkinoiden avajaisissa Blackrock soittaa kelloa ilmoittaakseen virallisesti ETF-tuotteensa IShares Bitcoin Trust listautumisen. 10 muuta ETF-palveluntarjoajaa, mukaan lukien Grayscale ja VanEck, lanseeraavat samaan aikaan. Mielenkiintoista on, että markkinat reagoivat samalla tavalla sekä "väärelliseen" ilmoitukseen kuin varsinaiseen ilmoitukseen: Bitcoin nousi, Ethereum nousi vielä enemmän. Volatiliteetti on hurjaa, joten kun luet tätä, markkinat ovat saattaneet jälleen kääntyä ylös, alas tai sivusuuntaan.

Miltä suunnalta katsotkaan, tämä on tärkeä askel kryptoteollisuudelle. Digitaalisella omaisuudella, jonka anonyymi kehittäjä on hakkeroinut ja jota pidetään hyödyllisenä vain ilkeistä syistä, voidaan nyt käydä kauppaa ETF-tuotteen kautta. Kaikki institutionaaliset sijoittajat, kuten Yhdysvaltain eläkerahastot tai sijoitusrahastot, voivat nyt omistaa todellisia reaaleja Bitcoin ilman, että sinun tarvitsee käsitellä säilytystä, lompakoita tai tilejä, joilla on sääntelemätön kryptovaihto. Ensimmäistä kertaa krypton historiassa sanonta "ei avaimet eikä kolikot" ei todennäköisesti enää pidä paikkaansa, sillä useimmille muille tavallisille sijoittajille kuin kryptopuristeille ETF:n omistaminen on yhtä hyvä asia kuin Bitcoinin omistaminen suoraan ketjussa. ETF:t nauttivat oikeudellista suojaa, veroetuja, eikä niitä voida hakkeroida ja tyhjentää kuten kryptovaihtoa. Kuinka kauan kestää, kunnes useimmat institutionaaliset sijoittajat haluavat, että tietty prosenttiosuus salkusta kohdennetaan Bitcoinille?

ETF:n jälkeen on kuitenkin ennen ETF:ää. Kaikkien katseet ovat nyt mahdollisessa Ethereumin ETF:ssä. SEC:llä on määräajat tehdä päätöksiä eri hakemuksista touko-elokuussa. Ottaen huomioon kapea 3:2-päätöksen, jonka SEC:n komissaarit tekivät hyväksyäkseen Bitcoin ETF:n, odotetaan, että SEC:n halu ETH ETF:iin on alhainen. Mutta samat suuret institutionaaliset toimijat ajavat sitä, ja ennakkotapaus on nyt olemassa. Saattaa olla vaikea väittää SEC:n puolesta, miksi ETH ETF ei saisi samaa kohtelua kuin BTC ETF. Joka tapauksessa spekulaatiot ja huhut voivat tukea Ethereumin kiinniottorallia seuraavien kuukausien aikana, kun markkinat ovat muuttumassa.

Samaan aikaan Bitcoin Halvening lähestyy. Muita varovaisia ​​tarinoita syntyy AI/Blockchainin kanssa (toisin kuin vuonna 2017 ehkä tällä kertaa todella?), tavanomaisen sarjan uusia jännittäviä L1-julkaisuja (Monad, Berachain ja SEI kiinnittävät huomion) ja tietysti jännitys kasvaa uudelleen panoksen ympärille. ja sen suojaamat sovellusketjut (Eigenlayer, Celestia, Dymension). Katalyytit ovat varmasti paikallaan mielenkiintoiselle vuodelle 2024.