Salausautomaattinen kaupankäynti

Taistelu vai lento?

1. helmikuuta Federal Open Market Committeen (FOMC) kokouspöytäkirja julkaistiin, ja Fed ilmoitti 25 bps:n koronnostosta. Näin ollen markkinat alkoivat nousta.

Mielenkiintoinen huomio on, että FOMC:n kokouspöytäkirjat ja siihen liittyvä lehdistötilaisuus vaikuttivat luonteeltaan ristiriitaisilta, koska molemmissa ei ollut suoraviivaista haukkamaista tai dovish-kertomusta. Lausunto oli haikea. Samaan aikaan Fedin puheenjohtaja Powellin kielenkäyttö lehdistötilaisuudessa oli huomattavan röyhkeää ja kuvaili inflaatioprosessia alkaneeksi ja "ilahduttavaksi ja ilahduttavaksi". Markkinat pitivät tätä signaalina jatkaa äskettäistä rallia. Jalometallit, osakkeet ja riskivarat ovat kaikki kokeneet huomattavia helpotuksia kokouksen jälkeen.

Taantuman ensimmäiset välierät näyttävät aina jokseenkin pehmeältä laskulta, jossa inflaatio ja kasvu alkavat hidastua vähitellen. Eilisessä kokouksessa toistuivat ajatukset, että viimeaikaiset indikaattorit viittaavat menojen vaatimattomaan kasvuun ja inflaatioon laantuneen, juuri niin kuin taantuman ensimmäiset vuorokaudet ennustavat. Kun markkinat lyhytnäköisesti omaksuvat pehmeän laskeutumisen narratiivin, Fedin puuttuminen helpompien taloudellisten olosuhteiden torjunnasta lisäsi öljyä tuleen. Tämän vuoksi on kyseenalaista, että markkinat lopettavat nousun, ellei tapahdu jompaakumpaa kahdesta tapauksesta: Ensinnäkin, jos tiedot tulevat kuumana, se saattaa pelotella markkinoita ajattelemaan, että Fed kääntyy takaisin ja nostaa korkoja enemmän kuin äskettäin havaittu 25 bps:n nousu. Toinen skenaario on toinen ääripää. Jos tiedot alkavat tulla erittäin taantumaan alhaisemman inflaation ja heikon kasvun kanssa, tämä eliminoi kaikki pehmeän laskun narratiiviin uskovat ja pysäyttää näin rallin. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, ​​että vuoden 2023 markkinaralli voi jatkua, kunnes jompikumpi näistä skenaarioista toteutuu. Tärkeä asia on huomata, että aina kun inflaatio on ylittänyt 5 % aiemmin, se ei ole koskaan laskenut ilman, että liittovaltion rahastokorko ylittää kuluttajahintaindeksin. Kun otetaan huomioon, että liittovaltion rahastokorko on tällä hetkellä 4.65 % ja kuluttajahintainflaatio 6.5 %, lisää koronnostoja on näköpiirissä, elleivät tiedot tule erittäin taantumasta. CPI-tiedot 14. päivänä antavat merkittävän käsityksen siitä, seuraako Fed Euroopan keskuspankin ja Englannin keskuspankin kaltaisia ​​ja nostaako Fed 50 bps 25 bps:n sijaan.

Toinen tärkeä huomioitava asia on, että Apple, Amazon ja Alphabet (Googlen emoyhtiö) jäivät viime yönä tulojen menettämiseen. Jos kolme maailman suurimmista yrityksistä jäi ansaitsematta, se ei lisää luottamusta taantuman välttämiseen. Yksi asia on varma, S&P500 saa osuman, kun NYSE avautuu myöhemmin tänään.

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.