Salausautomaattinen kaupankäynti

Älä taistele Fedia vastaan

Yhdysvaltain kuluttajahintainflaatiotiedot julkaistiin tiistaina. Vuositasolla (yoY) inflaatiotiedot olivat kuumia, 0.21 % odotuksia korkeammalla. Huolimatta inflaation hidastumisesta vuotta aiemmasta, odotettiin nykyisten tietojen laskevan. Tämän seurauksena riskivarat ja osakkeet ovat saaneet lyhyen aikavälin iskun, kun taas dollari on noussut jonkin verran, koska nämä tiedot lisäävät Federal Reserven (Fed) tulevien koronnostojen mahdollisuutta. Kaupankäynnissä tärkeämpää on usein miten markkinat reagoivat uutisiin, eivät itse uutisiin. Ja ainakaan toistaiseksi markkinat eivät ottaneet uutisia liian huonosti. Samaan aikaan Yhdysvaltain tammikuun vähittäismyynti oli > 1 % yli odotusten. Onko tämä nousujohteinen, koska taloudella menee odotettua paremmin? Tai laskeva, koska Fedillä on enemmän syytä vaeltaa? Se jää nähtäväksi.

Toinen signaali on se, kuinka markkinat reagoivat Securities and Exchange Commissionin (SEC) ilmoitukseen, että ne haastavat oikeuteen vakaan kolikon liikkeeseenlaskijan. Tällä kertaa Binance on tulilinjalla, kun SEC nimesi Binancen stablecoin BUSD:n "rekisteröimättömäksi arvopaperiksi" ja ilmoitti oikeudenkäynnistä sen liikkeeseenlaskijaa Paxosia vastaan. Mielenkiintoinen kohta on, että omaisuuserän on täytettävä Howey-testin kriteerit, jotta se voidaan merkitä arvopaperiksi. Osa näistä kriteereistä edellyttää, että omaisuutta ostettaessa on odotettava voittoa. Nähtäväksi jää, kuinka SEC on todennut, että "voittoodotus" on läsnä vakaan kolikon ostamisessa. Yksi selvä asia on, että FTX-kriisin jälkeen Yhdysvaltain viranomaiset ovat painostaneet voimakkaasti kryptoteollisuuden säätelyä ja rajoittamista. Juuri viime kuussa Binance joutui lopettamaan USD:n sisään- ja poistumisrampit. Toistaiseksi markkinat ovat ottaneet uutiset hyvin.

Teknisestä näkökulmasta Bitcoinin päiväkaavio näyttää terveeltä. Markkinat ovat keskellä pientä korjausta tammikuun alun rallin jälkeen. Sonnit toivovat, että 0.382 Fibonacci-tasolla on yhtä vahva tuki, ennen kuin ralli voi jatkua kohti seuraavaa avainvastusta, joka on noin 25,000 9 dollaria. Tärkeä huomautus on, että MA50 ja MA9 ovat alkaneet lähentyä. Karhut toivovat kuolemanristitystä, jossa MA50 ylittää MAXNUMX:n alapuolella, mikä todennäköisesti tarjoaa markkinoille lyhyen aikavälin laskuvauhtia.

Jotta uudet härkämarkkinat alkaisivat, teknisten asetelmien on oltava laajemman makrotalouden näkökulman mukaisia. Vaikka tekniset tiedot näyttävät hyviltä eri aikaväleillä, taloudelliset tekijät, Fedin politiikka ja Yhdysvaltain viranomaiset, kuten SEC:n sota alaa vastaan, tekevät siitä epätodennäköisen, että markkinat saavuttaisivat sekä teknisten että makrotaloudellisten indikaattoreiden lähentymisen vuoden 2024 vaalien jälkeen. Ennen kuin saamme linjauksen näistä näkökulmista, näyttää viisaalta pitää mielessämme kuuluisan sijoittajan Martin Zweigin sanat: Älä taistele Fedia vastaan. 

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.