Salausautomaattinen kaupankäynti

Krypton Icarus

Viimeiset 48 tuntia ovat olleet hulluimpia tunteja, joita kryptovaluuttamarkkinat ovat koskaan kokeneet. Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun FTX, Binancen ja Coinbasen jälkeen kolmanneksi suurin kryptovaluuttapörssi, keskeytti käyttäjien kotiutukset ja ilmoitti, että he pyrkivät keräämään varoja välttääkseen konkurssin. Yllättävämpää on se, että tammikuussa 3 FTX oli kerännyt varoja 2022 miljardin dollarin arvosta.

Nämä tapahtumat alkoivat avautua 2. marraskuuta, kun vuotanut Alameda Researchin (pääkauppayritys, jolla on erittäin läheiset siteet FTX:hen) tase julkaistiin Coindeskissä. Tämä tase herätti huolta sen jälkeen, kun yrityksellä oli suuri määrä epälikvidejä altcoineja, mukaan lukien 2.16 miljardin dollarin arvoinen lukittu FTT (FTX:n natiivi token). Vaikuttaa mahdolliselta, että nämä kolikot olivat vakuuksia, joita Alameda käytti ottaakseen lainoja USD-vakuudellisissa stabiileissa kolikoissa ja muissa kryptovaluutoissa. Kun nämä tiedot julkaistiin 2. marraskuuta, FTT:n laimentamaton kokonaismarkkina-arvo oli 3.35 miljardia dollaria. Viime kädessä tämä merkitsi sitä, että mikä tahansa merkittävä finanssitransaktioveron myynti avoimilla markkinoilla painaisi hintaa huomattavasti alemmaksi ja johtaisi todennäköisesti marginaalivaatimuksiin Alamedalle, jonka olisi myytävä osa finanssitransaktioverosta säilyttääkseen lainansa ja välttääkseen selvitystilan. Myöhemmin 6. marraskuuta Binance ilmoitti likvidoivansa 580 miljardia dollaria finanssitransaktioveroa kassaan, juuri näin tapahtui.

Tiistaiaamuna The Wall Street Journal raportoi, että FTX:stä oli nostettu noin 1.4 miljardia dollaria, iltapäivällä se oli saavuttanut hämmästyttävän 6 miljardin dollarin. Myöhemmin samana iltapäivänä monien ihmisten pelko toteutui, kun FTX keskeytti nostot. Sittemmin on havaittu, että FTX pyrkii korottamaan $ 8 miljardia täyttämään jäljellä olevat nostopyynnöt. Monet ihmettelevät, miksi käyttäjien varoissa on 8 miljardin dollarin musta aukko, ja monet olettavat, että osa näistä varoista käytettiin Alamedan marginaalipyyntöjen rahoittamiseen FTT:n hinnan romahtamisen jälkeen. FTX:n ainoa toivo on nyt kerätä varoja näiden pyyntöjen noudattamiseksi. Koska Binance kuitenkin luopui ehdotetusta hankinnasta viime yönä, tämä näyttää yhä vaikeammalta…

Joka tapauksessa, säilyykö FTX hengissä tai romahtaako se kokonaan, tämä tapahtuma tarjoaa hallituksille ja sääntelyviranomaisille runsaasti ammuksia vaatia uusia säännöksiä kryptovaluutoista ja osakkuusyhtiöistä. Tartuntavaikutuksia projekteihin, jotka pitävät rahastonsa FTX:ssä ja muissa kryptoyrityksissä, jotka ovat alttiita joko Alamedalle tai FTX:lle, on tuskin mitattavissa tässä vaiheessa. Joka tapauksessa tämä alan "julistelapsen" äkillinen romahdus on suuri katastrofi koko markkinoille.

Hieman parempi uutinen on, että Yhdysvaltain kuluttajahintainflaatio oli pehmeä 0.4 % M/M ja 7.7 % Y/Y, hieman odotettua alhaisempi. Lyhyellä aikavälillä tämä on nousujohteinen riskiomaisuuden kannalta ja näyttää hidastaneen FTX-laukaisua. Jää kuitenkin nähtäväksi, onko tällä merkittävää pysyvää vaikutusta kryptovaluuttamarkkinoihin keskipitkällä aikavälillä FTX-uutisten vuoksi.

Tutustu kaavioon TradingView'ssa tätä.