Salausautomaattinen kaupankäynti

Nouseva täytäntöönpano

Lähes vuoden kiehuvien huhujen jälkeen uhka Yhdysvaltain lainsäädännöllisestä ja rikosoikeudellisesta täytäntöönpanosta Crypton suurinta Exchange Binancea vastaan ​​oli edelleen markkinoiden yllä. Nämä huhut voidaan nyt vihdoin laittaa nukkumaan. Yhdysvaltain oikeusministeriö määräsi Binancelle 4.3 miljardin dollarin sakkoja ja menetyksiä. Pörssien ikoninen toimitusjohtaja CZ myönsi syyllisyytensä rahanpesusyytteisiin ja on eronnut tehtävästään. 

Markkinat reagoivat uutiseen nopeasti. Alkupudotuksen jälkeen härät ottivat kertomuksen haltuunsa. BTC toipui nopeasti. Asiat eivät vain olisi voineet mennä paljon huonommin, mutta suuri epävarmuus on vihdoin poistettu. Binance tulee ulos siitä uudella "puhtaalla" arkilla ja voi jatkaa toimintaansa. Niinkin nuorella ja epävakaalla toimialalla kuin krypto, häntäriskit ovat aina olemassa. Silti on selvää, että suurin osa "luurankoista kaapissa", oli se sitten FTX, Luna/Terra, 3AC, Celsius tai nyt tapaus Binancea vastaan, on laitettu sänkyyn. Markkinatunnelman suhteen meidän ja vuoden 2024 Bull Market -alun välillä ei ole paljon eroa.

Muiden markkinauutisten mukaan sijoittajat ovat myyneet dollareita nopeimmalla kurssilla vuoteen, kun he vetoavat Federal Reserve -koron laskusta uudessa vuonna. Kun Yhdysvaltain inflaatio laski lokakuussa 3.2 prosenttiin, mikä on odotettua enemmän, ja talous jatkaa heikkenemistä, on veto, että olemme nähneet viimeisen koronnousun. Tämä on hyvä uutinen riskivaroille, kuten kryptovalvontaan, ja kaikille markkinaosapuolille, joilla on dollarimääräistä velkaa. Koska korot saattavat laskea, pääoma menee etsimään korkeampia tuottomahdollisuuksia. Niin käy teoriassa.

Tämä ei kuitenkaan ole kiveen hakattu. Ironista kyllä, vaikka lyhyen aikavälin inflaatio-odotukset ovat laskemassa, pidemmän aikavälin inflaatio-odotukset, kuten edellisessä kolumnissamme käsiteltiin, ovat nousussa, kun markkinat odottavat korkojen laskun kiihdyttävän inflaation uudelleen. Fed saattaa hyvinkin nähdä tämän merkkinä siitä, että korko laskee pidempään kuin useimmat odottavat. Päätös koroista on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka voivat herättää härkämarkkinat uudelleen. Jos on koskaan ollut aikaa seurata, kuinka Federal Reserve tulkitsee jokaisen tulevan datapisteen, se on nyt.