Salausautomaattinen kaupankäynti

Bollinger Bands on livenä Coinrule!

Jatkamme uusilla teknisillä indikaattoreillamme, Bollinger Bandit ovat nyt livenä Coinrule!

Mitä Bollinger-nauhat ovat?

Bollinger Bands ovat tunnetuimpia ja laajimmin käytettyjä teknisen analyysin indikaattoreita. John Bollinger loi ne 1980-luvun alussa. Bollinger Band on tekninen analyysityökalu, jonka määrittelee joukko Trendiviivat perinteisesti piirretty kaksi keskihajontaa (positiivinen ja negatiivinen) pois omaisuuden hinnan yksinkertaisesta liukuvasta keskiarvosta (SMA). SMA (keskiviiva) toimii sitten pohjana ylä- ja alakaistalle, joita käytetään tapana mitata volatiliteettia tarkkailemalla kaistan ja hinnan välistä suhdetta. Kun vyöhykkeet lähentyvät ja ero niiden välillä on pieni, se osoittaa, että volatiliteetti on alhainen ja että purkautuminen voi olla välitön.

Purkamissuunnan määrittäminen 

Purkamissuunnan määrittäminen on hieman haastavampaa. John Bollinger ehdottaa muiden osoittimien, kuten RSI:n, yhdistelmän käyttämistä yhdessä nauhojensa kanssa murtumissuunnan tunnistamiseksi.

Lisäksi, jos on olemassa positiivinen poikkeama, eli jos indikaattorit ovat menossa ylöspäin, kun hinta laskee (tai pysyy suhteellisen vakaana), se on nouseva signaali ja siten nousu ylöspäin on todennäköisempi. Päinvastoin, jos hinta liikkuu korkeammalle, mutta kahdella vyöhykkeellä on negatiivinen ero, heikkeneminen on todennäköisempi skenaario. Muita tärkeitä signaaleja voi tulla, kun hinta rikkoo ylä- ja alakaistat. Kun hinta rikkoo alemman kaistan, se voi toimia ostosignaalina ja päinvastoin, kun hinta rikkoo yläkaistan. Katsotaanpa esimerkkiä:

Yllä olevassa esimerkissä nauhojen kiristäminen osoitti, että rikkoutuminen voi olla välitön. Kun hinta rikkoi alemman kaistan, se olisi ollut loistava ostomahdollisuus, koska tämän signaalin jälkeen tapahtui massiivinen nousu. 

Tutustu joihinkin Bollinger Bands -malleihimme, jotta voit aloittaa tämän indikaattorin rakentamisen strategioihisi. 

Toivomme, että nautit uusista ominaisuuksista. Hyvää kaupankäyntiä!