Salausautomaattinen kaupankäynti

Bitcoinin hinta ja mieliala laskivat rajusti. Minne se menee seuraavaksi?

21. ja 22. marraskuuta välisenä aikana Bitcoinin hinta laski noin 15 % 6800 USD:iin, mikä on alhaisin arvo sitten toukokuun. Kuten huomautimme Coinrule äskettäin pudotus seurasi viikkoja kestäneen epävarmuuden ja lisääntyvän pessimistisen mielialan jälkeen kauppiaiden ja sijoittajien keskuudessa. Ymmärtääksemme paremmin, mihin olemme menossa, meidän on otettava askel taaksepäin analysoidaksemme, miten olemme päässeet tänne.

Katsotaanpa nyt Bitcoinin usean aikakehyksen analyysiä.

Viikkokaaviota tarkasteltaessa voimme tunnistaa neljä peräkkäistä punaista kynttilää, jotka esiintyvät pian neljän muun negatiivisen viikon jälkeen elo-syyskuussa. Mielenkiintoista on, että näin ei koskaan tapahtunut edes karhumarkkinoiden aikana. Meidän on palattava vuosiin 2015 ja 2016 havaitaksemme samanlaisen kuvion. Muuten, ne olivat uusien härkämarkkinoiden hyvin varhaisia ​​vaiheita.

Bitcoinin hinta viikoittain
Bitcoinin hinta viikoittain

Tämä kova myyntipaine painoi hintaa kaikilla merkittävillä tukitasoilla. Vain tärkein on vielä olemassa, vielä testattavana.
6000 USD:n markki pysyi tukina vuoden 2018 ja 2019 välillä, ja kun hinta rikottiin marraskuussa 218, hinta kesti vielä viisi kuukautta ennen kuin se selvisi. Ei ihme, miksi markkinat katsovat nyt tarkasti sitä seuraavana ja todennäköisempänä kohteena.

Liian korkea, liian aikaisin?

Nousevan trendin tapauksessa yleinen luottamus trendiin kasvaa, kun hinta testaa kriittistä tukitasoa ja palaa sitten ensisijaiseen suuntaan. Näin ei tapahtunut huhtikuun 20. päivän 2 prosentin hinnanhypyn jälkeen. Hinta nousi periaatteessa suoraan 14000 USD:iin. Purkauksesta paikalliseen huippuun löytyy kahdeksan vihreää ja vain neljä punaista kynttilää.

Kesäkuun paikallisen huipun jälkeen hinta alkoi käydä laskussa, mikä merkitsi peräkkäisiä matalampia huippuja. Aluksi Bitcoin sai tukea noin 9400:sta, ja putoamisen jälkeen alkoi muodostaa "putoavan kiilan" kuvio. Hidas "verenvuoto" johti äkilliseen 40 %:n hintahyppyyn yhdistettynä RSI-härkäeroon. Näytti siltä, ​​että limbo oli ohi ja markkinat olivat taas valmiit nousemaan.

Bitcoinin hinta päivittäin
Bitcoinin hinta päivittäin

Yksi elementti kuitenkin puuttui. Selkeä aikaisemman vastuksen murto, jota seuraa a onnistunut uusintatesti. Markkinat eivät ensin päässeet sulkeutumaan välittömästi 9400 USD:n yläpuolelle, ja seuraavina päivinä se kamppaili varmistaakseen tämän tason. Se oli ensimmäinen huolestuttava merkki siitä, että trendi saattaa heiketä pian.

Lasku toi hinnan takaisin laskevaan kiilakuvioon ja kiihtyi merkittävästi viime päivinä, mutta pysähtyi (toistaiseksi) tarkkaan suuren volyymin laskutrendillä. Tämä on lisävahvistus sille, että markkinat tarkkailevat tämän muodostelman kehittymistä. Raja osoittaa 6400 USD:ssa, mikä on vain noin 6 % korkeamman aikakehyksen päätuen yläpuolella.

Bitcoinin hinta 4h
Bitcoin-kaavio 4 tuntia

Vaikka karhujen perusskenaarion ensimmäinen hintatavoite on 6400–6000 USD, mikä voisi tarjota todisteita trendin kääntymisestä?

Mielestäni, Ensimmäinen asia, joka härkien tulisi katsoa, ​​on muutos hintojen kehityksessä tuen/vastuksen ympärille, kuten olemme nähneet viime viikkoina. Joka kerta kun tukitaso rikkoutui, hinta yritti nousta takaisin tälle tasolle, vain epäonnistuakseen ja laskea edelleen sen jälkeen.

Tästä näkökulmasta tunnistan punaisesta ympyrästä tärkeimmän myyntisignaalin. Hinta yritti nousta vastuksen yläpuolelle, ja sen sijaan se hylättiin selvästi. Samalla tavalla tunnistaisin alkuperäisen ostosignaalin, jos hinta onnistuu rikkomaan (ja lopulta onnistuneesti testaamaan uudelleen) yhden violetista vaakaviivasta.

Bitcoinin hinta 30 min
Bitcoinin hinta 30 min

Varo hintamanipulaatioita

Ystävällinen muistutus, kryptomarkkinat ovat edelleen suhteellisen epälikvidi markkinat, joilla suuret toimijat voivat siirtyä suuntaan, joka voi maksimoida voittonsa. Tämän myöntäminen ei tarkoita "salaliittoteorian" hyväksymistä, vaan auttaa ymmärtämään paremmin dynamiikkaa, joka hallitsee suuria markkinoiden liikkeitä. Ja joka kerta kun rakennat kauppasuunnitelman Coinrule, jonka pitäisi ottaa tämä dynamiikka huomioon.

Kun hinta rikkoo avaintason, pien-/vähittäissijoittajien ja kauppiaiden keskuudessa alkaa FOMO-ostokiire. Mutta jos trendiä eivät tue myös suuremmat/instituutiot toimijat, niin hinnan liikkuessa korkeammalle on helppoa painaa se takaisin alemmas suhteellisen suurilla myyntimääräyksillä.
Tästä syystä katson aina volyymia analysoiessani hintakaaviota. Onneksi suurten pelaajien on vaikea piilottaa jalanjälkensä.

Mitä minä sitten odotan? Hinta on tällä hetkellä ylimyyty, ainakin lyhytaikainen helpotus on erittäin todennäköistä. 7400 on lopulta ensimmäinen tilaisuus testata härkien henkeä, mutta vain 8600-9000 alueen yläpuolella nousutrendi voi jatkua luottavaisemmin.

Jos näin ei tapahdu ja hinta jatkaa suuntaa etelään, on hyvät mahdollisuudet kohdata alempi 6K melko pian. Ja mielestäni se ei välttämättä edustaisi katastrofia. Kuten sanoimme, huhtikuun purkamisen jälkeen markkinat eivät testanneet tätä tasoa uudelleen. Jos hinta löytää huomattavaa likviditeettiä työntämään sitä takaisin ylöspäin, se edustaa luotettavaa vahvistusta siitä, että pohja on vihdoin sisällä.

Loppuhuomautukset perusasioista

Tarkastelimme tarkasti hintojen kehitystä viime kuukausina. Valitettavasti hinta on usein valehtelija, eikä se itse asiassa heijasta omaisuuden arvoa suoraan. Yksi tärkeimmistä mittareista, jota sijoittajien tulisi tarkastella Bitcoin-verkon tilan mittaamiseksi, on epäilemättä sen Hash-nopeus.

Dataa tarkasteltaessa havaitsemme, että olemme kaikkien aikojen korkeimmillaan reilusti yli 100 miljoonan TH/s rajan, joka rikottiin ensimmäistä kertaa vasta äskettäin syyskuussa. Verkko näyttää tästä näkökulmasta turvallisemmalta kuin koskaan, ja kaivostyöläiset lisäävät investointeja liiketoimintaan.

BItcoin Hash-rate -tiedot: Blockchain.com

Entä lähitulevaisuudessa? Odotetuin puolittaminen lähestyy. Toisaalta on mahdotonta laskea kuinka paljon Bitcoin jo hinnoittelee tässä tapahtumassa. Toisaalta puolittumisen todellisen vaikutuksen on edelleen vaikutettava markkinoiden nykyiseen kysyntä-/tarjontarakenteeseen.

Jos oletetaan, että kaivostyöläiset ovat yksi suurimmista Bitcoinin päivittäisistä myyjistä, koska tarve suojautua hintojen epävakaudelta, on myös turvallista ennakoida myytävänä olevan Bitcoinin varaston pienenevän dramaattisesti puolittuessa. Jos kysyntä jatkaa kasvuaan valtavirran leviämisen myötä, se luo epätasapainon kysynnän ja tarjonnan välille, kuten nyt on, ja hintaa nostetaan automaattisesti korkeammalle.

On tärkeää korostaa sitä pudistaas, jossa heikot kädet myyvät suuremmille ostajille, ovat standardi kaikilla kaupankäynnin markkinoilla. Mutta yleensä he odottavat uutta nousua.

Katso isompi kuva!

..oletko valmis seuraavaan suureen siirtoon?
Luo sääntösi nyt!

Jätä vastaus