bitcoin tuteille
Salausautomaattinen kaupankäynti

Bitcoin For Dummies – Kaikki mitä sinun tulee tietää Bitcoinista aloittelijana

"Olen täällä tekniikan takia!" Tämä on monien kryptosijoittajien väite. Entä sinä? Liitytkö kryptoavaruuteen vain houkuttelevien voittomahdollisuuksien takia? Vai haluatko olla mukana uudessa digitaalisessa vallankumouksessa? Joskus on hyvä laittaa asiat perspektiiviin. Ota askel taaksepäin päivittäisestä hintojen epävakaudesta. Tässä on lyhyt opas Bitcoinista tutille. Nämä ovat avainkäsitteitä, jotka sinun on tiedettävä markkinoiden arvokkaimmista kryptovaluutoista.

Kuinka Bitcoin toimii

Aloitetaan tämä Bitcoin for dummies -opas pohjalta. Bitcoin on syntynyt vaihtoehtoiseksi maksujärjestelmäksi, jota pidetään myös ensimmäisenä kryptovaluuttana. Satoshi Nakamoto kehitti Bitcoinin hajautetun vaihtoehdon perinteiselle rahoitusinfrastruktuurille. Bitcoinin tiedote, joka julkaistiin vuonna 2008, on pakko lukea kaikille, jotka todella haluavat ymmärtää, mitä Bitcoin edustaa nykypäivänä.

Bitcoin valkoinen paperi Satoshi Nagamotolta

Aloittelijana sinun ei tarvitse ymmärtää Bitcoinin teknisiä ominaisuuksia käyttääksesi sitä. Nämä ovat kaksi tärkeintä seikkaa, jotka on pidettävä mielessä.

 • Verkko on täysin hajautettu. Tämä tarkoittaa, että kaikki tapahtumat ovat julkisesti saatavilla, eikä ole olemassa keskuselintä, joka vahvistaa tai hallinnoi vahvistuksia. Voit lukea lisää Bitcoinin konsensusalgoritmista täältä.
 • Bitcoinin tarjonta on kiinteä. Markkinoilla tulee koskaan olemaan saatavilla vain 21 miljoonaa kolikkoa, mikä tuo mukanaan niukkuuden elementin, joka lisää merkittävästi verkostoon.

Miksi kaupat ovat turvallisia

Huolimatta tiedotusvälineissä liikkuvasta tiedosta kryptovaluuttojen volatiliteetista, Bitcoin on turvallisempi verrattuna joihinkin rahoitusjärjestelmiin. Taustalla oleva tekniikka, joka tunnetaan nimellä lohkoketju, on julkinen ja hajautettu pääkirja, joka on suojattu salauksella. Kuka tahansa voi lähettää tai vahvistaa tapahtuman ilman sensuuria, kunhan osallistujat noudattavat verkoston sääntöjä.

Kun kaivosmies vahvistaa lohkon, kaikkia mukana olevia tapahtumia on käytännössä mahdotonta peruuttaa. Mitä enemmän lohkoja seuraa alkuperäistä vahvistusta, sitä vaikeampi on manipuloida näitä tapahtumia.

Bitcoinin verkko on suunniteltu validoimaan lohkot kymmenen minuutin välein. Se on keskimääräinen tavoite. Lähettäessäsi tapahtumaa verkko pyytää ilmoittamaan enimmäishinnan, jonka olet valmis maksamaan tapahtuman vahvistamisesta. Koska kaivostyöntekijöillä on kannustin louhia lohkoja transaktiomaksujen keräämiseksi, mitä korkeamman maksun sitoudut maksamaan, sitä nopeammin vahvistukset tulevat.

Bitcoinien siirto

Hajauttaminen ja tapahtumia hoitavan välittäjän puuttuminen tarkoittavat, että olet täysin vastuussa jokaisesta siirrosta. 

Bitcoineja siirrettäessä tärkein asia on vastaanottajan osoite. Nyrkkisääntönä on, että Bitcoin for dummy-ohjelmassa on, että sinun on vältettävä joitain yleisimmistä sudenkuopat varmistaaksesi, että sinulla on turvallinen tapahtuma ja vältät varojesi menettämisen.

 • Tarkista aina käyttämäsi verkko varmistaaksesi, että kohdelompakko on samassa ketjussa. Varojen lähettäminen väärään verkkoon, kuten Bitcoinien lähettäminen Etheruem-pohjaiseen osoitteeseen, johtaa kolikoiden menetykseen.
 • Tarkista aina lähettämäsi summa. Ylimääräisten kolikoiden asettaminen voi johtaa pysyvään menetykseen. Jos et tiedä vastaanottajaa, et ehkä koskaan saa takaisin lähettämiäsi ylimääräisiä kolikoita.
 • Kiinnitä aina huomiota kohdeosoitteeseen. Väärän osoitteen asettaminen johtaa varojen menetykseen. Varo myös huijarit tai hakkerit, jotka saattavat yrittää muuttaa kohdeosoitetta varastaakseen varojasi.

Välttääksesi nämä virheet ja turvataksesi varojasi varmista, että noudatat tapahtuman turvaamisvaiheita.

 • 1. Kopioi ja liitä osoite – tämä poistaa virheet osoitteen kirjoittamisessa.
 • 2. Varmista, että kopioitu osoite on olemassa – käy osoitteessa a blockchain explorer, liitä osoite hakupalkkiin, niin näet, onko osoite olemassa vai ei.
 • Tarkista osoite kolminkertaisesti – varmista, että osoitteen ensimmäinen ja viimeinen merkki vastaavat alkuperäistä lompakkoa, johon lähetät kolikot.
Bitcoin-tapahtumat lohkoketjussa
Kuinka tapahtumat näkyvät lohkoketjussa. Viite

Bitcoinien säilyttäminen

Bitcoineja voi tallentaa useilla eri tavoilla. Useimmat aloittelijat luottavat pörssiin varojensa säilyttämisessä, mutta turvallisuus riippuu pörssin tietoturvainfrastruktuurista. Pörssejä hakkeroidaan usein, ja varojasi suojaavat harvoin turvavakuutus. Tästä syystä harkitse kolikoiden säilyttämistä vain suurissa, hyvämaineisissa pörssissä. Lisäksi, jos olet pitkäaikainen sijoittaja, kolikoiden pitämistä pörssissä tulisi pitää väliaikaisena vaihtoehtona, varsinkin jos et tee usein tapahtumia.

Jos et tiedä mistä aloittaa, Binance on loistava vaihtoehto aloittelijoille.

Kun pidät kolikoita pörssissä, et teknisesti omista niitä. Pörssi on velvollinen antamaan sinulle pääsyn varoihin pyynnöstäsi. Toisaalta voit harkita kolikoiden siirtämistä ei-säilytyslompakkoon, jolloin voit hallita täysin varojasi. 

Trezor tarjoaa laitteistolompakoita

Parhaat tavat tallentaa Bitcoinia

Turvallisin tapa tallentaa bitcoineja tulisi olla Bitcoin-lompakossa. Erilaisia ​​lompakkotyyppejä ovat:

 • Paperilompakot – tulostat yksityisen avaimen tai sitä vastaavan QR-koodin paperille ja pidät sen turvassa vakoilulta.
 • Hot lompakot – ne asennetaan älypuhelimeesi tai tietokoneellesi ja ne ovat yhteydessä Internetiin, tästä myös nimi. Guarda on yksi parhaista vaihtoehdoista Bitcoinin tallentamiseen ja kymmeniä muita kryptovaluuttoja.
 • Laitteisto/kylmälompakot – nämä lompakot eivät ole yhteydessä Internetiin, joten on pienempi riski, että hakkeri varastaa varojasi. Ledger on yksi tunnetuimmista laitteistolompakoista Marketissa.
 • Multi-sig-lompakot – nämä vaativat useamman kuin yhden henkilön valtuuttamaan tapahtumat. Ajattele sitä yhteisenä tilinä, jolla pyydetään useita allekirjoituksia Bitcoinin siirtämiseksi tai vastaanottamiseksi.
 • Hierarkkiset deterministiset (HD) lompakot ovat teknisempiä ja niissä on korkean suojan tunnistetiedot, ja tarvitset kuvion tai salasanan päästäksesi niihin. Ne luovat erilaisia ​​yksityisiä avaimia ja peittävät ne näyttämään tavallisilta avaimilla.

Bitcoinien tallentamiseen valitsemasi lompakkotyyppi riippuu teknisestä asiantuntemuksestasi ja käsittelemiesi tapahtumien tyypistä. Jokaisella on hyvät ja huonot puolensa, mutta kuumat ja laitteistolompakot vastaavat yleensä aloittelevien sijoittajien tarpeita.

Bitcoinin tulevaisuus tutille

Bitcoin on selvinnyt hintavaihteluista, ja se on tällä hetkellä arvokkain kryptovaluutta. Vaikka hinnanpudotus motivoi sinua, Bitcoin löytää aina tavan saada takaisin menetetty arvo ja ylittää uusien hintaluokkien saavuttaminen. 

Satoshin unelma oli luoda valuutta, joka on vapaa manipulaatiosta, mutta uutuus näyttää olevan hiipumassa.

Nykyään Bitcoin on kehittynyt merkittävästi alkuperäisestä ideasta. Käyttötapauksia tulee joka vuosi lisää. Hallitukset maailmanlaajuisesti omaksuvat tämän uuden teknologian, ja El Salvador tunnustaa sen viralliseksi lailliseksi maksuvälineeksi. 

Bitcoin on saavuttamassa maailmanlaajuisen valtavirran vähittäissijoittajien keskuudessa. Samaan aikaan, instituutiot tunnustavat myös Bitcoinin merkityksen uutena nousevana sijoituskohteena.

Yhteenveto

Bitcoinin käyttöönotto on vauhdittanut teknologista kehitystä. Kaivostoiminnasta on tulossa tehokasta, ja tämä synnyttää seuraavan taloudellisen vallankumouksen. Tämän oppaan Bitcoin nukkeille tarkoituksena on tuoda valoa Bitcoinin todelliseen luonteeseen ja erottaa lyhyen aikavälin hintalähtöiset näkökohdat. 

Kun valitset lompakot ja vaihdot, muista tehdä due diligence. Tieto kryptoavaruudessa on arvokkain omaisuus. Kun lähestytään varoen ja tietämyksen kannalta, Bitcoin toimii sinulle.

Loppujen lopuksi oletko täällä tekniikan takia vai mitä?