Salausautomaattinen kaupankäynti

BlackRockin ja Tornadon välissä

Yhteys perinteisen rahoituksen ja krypton välillä on tiiviimmin sidoksissa kuin koskaan ennen, kun arvokkaan omaisuusluokkamme institutionaalinen kysyntä kasvaa nopeasti. Viime viikolla näimme BlackRockin, maailman suurimman omaisuudenhoitajan, jonka hallinnoinnissa on noin 8.5 miljardia dollaria, kannattavan bitcoinia tarjoamalla spot-bitcoin-yksityisrahaston yhdysvaltalaisille sijoittajilleen. Koska se on maailman suurin omaisuudenhoitaja, saattaa olla todennäköistä, että kaikki heidän kilpailijansa seuraavat nopeasti esimerkkiä varmistaakseen, että he tarjoavat kyvyn myös asiakkailleen.

Tarjotakseen lisäkäyttöä BlackRock teki myös yhteistyötä Coinbasen kanssa tarjotakseen infrastruktuurin institutionaalisille asiakkailleen sijoittaakseen kryptovaroihin. BlackRockin alan johtavaa salkunhallintaohjelmistoa, Aladdinia, käyttää yli 200 maailman suurinta institutionaalista sijoittajaa, ja se hallinnoi yli 21 biljoonan dollarin omaisuutta. Aladdin ja Coinbase yhdistävät voimansa tarjotakseen saumattoman salkunhallintajärjestelmän kryptokäyttöön. Coinbase hoitaa omaisuuden toteutuksen ja säilytyksen, kun taas Aladdin hoitaa salkunhallintanäkökohdat koko Aladdin-rajapinnan kautta. Voidaan väittää, että tämä on tärkeä askel todistettaessa bitcoinin legitiimiyttä, etenkin kun BlackRock on tärkein vaikuttaja ESG-sijoittamisessa. Lisäksi se esittelee BlackRockin institutionaalisten asiakkaiden kysyntää omaisuuserille.

Tornado Cash – suosittu sekoituspalvelu, joka mahdollistaa ketjun sisäisen yksityisyyden – joutui viime viikolla kovaan tulipaloon hallituksilta maailmanlaajuisesti. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön ulkomaanvarainvalvontavirasto (OFAC) hyväksyi pöytäkirjan, mikä johti siihen, että jokainen amerikkalainen, joka käytti sivustoa, rikkoi sanktiolakia. Rangaistuksen syyksi väitettiin, että pöytäkirjan kautta pestään väitetysti suuri määrä laittomia varoja ja estetään hakkeriryhmiä, kuten Lazarus Group, pesemästä varastettuja kryptovaroja. Hollannin viranomaiset pidättivät yhden protokollan kehittäjistä ja ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä lisätoimiin DAO:ita vastaan, jotka voivat mahdollistaa rahanpesun. Voisiko tämä olla hajautetun rahoituksen (DeFi) vastaisen sodan alku?

Seuraukset, jotka liittyvät ketjussa tapahtuvaan toimintaan tai sen helpottamiseksi lompakolla Tornado Cash -sovelluksen yhteydessä, ovat myös saaneet "hajautetut" protokollat ​​kieltämään osoitteita käyttämästä palveluitaan pysyäkseen sääntelyelinten vaatimusten mukaisina. Krypton läpinäkyvyyden ja saavutettavuuden ansiosta kuka tahansa voi lähettää mitä tahansa mihin tahansa lompakkoosoitteeseen, eikä omistaja voi estää lompakkoaan vastaanottamasta tapahtumia.

Tornado Cash -pelin kieltäminen sai aikaan hyökkäyksen vetäytymiseen protokollasta kuuluisien henkilöiden, kuten Jimmy Fallonin ja Dave Chappellen, lompakoille, mikä johti siihen, että he rikkoivat pakotelakeja ja saivat rangaistuksen jopa 30 vuodeksi vankeuteen… teknisesti puhuen. Aave, suosittu lainaus- ja lainausprotokolla, kielsi Tronin perustajan Justin Sunin lompakon, koska sama tuntematon taho lähetti hänelle varoja Tornado Cashista.

Aaven lompakko-osoitteiden kieltäminen on herättänyt kohua krypto-yhteisössä, ja monet ihmiset epäilevät, kuinka hajautettuja nämä protokollat ​​todella ovat niiden kykyyn puuttua ja kieltää lompakkoosoitteita. Jotkut kommentaattorit ovat väittäneet, että hallituksen alistuminen on täysin ristiriidassa krypton ja DeFin eetoksen kanssa. Coin Centre, krypto-yksityisyyttä edistävä ryhmä, on ilmoittanut haastavansa seuraamuksen, koska se "ylittää [OFAC:n] lakisääteisen valtuutuksen".

Siitä lähtien, kun krypto aloitettiin, kansallisvaltioita, jotka käyttävät kryptoa omaksi hyödykseen, pidettiin viimeisinä pomoina ennen maailmanlaajuista käyttöönottoa. Viime viikolla Iran rahoitti 10 miljoonan dollarin tuonnin kryptovalvontaan. Niiden käyttö on saanut alkunsa siitä syystä, että ne ovat Venäjän jälkeen maailman toiseksi sanktioin maa – mikä rajoittaa niiden mahdollisuuksia käydä kauppaa muiden maiden kanssa olemassa olevia pankkijärjestelmiä käyttäen. Eräs maan ministereistä totesi myös, että "Syyskuun loppuun mennessä kryptovaluuttojen ja älykkäiden sopimusten käyttö otetaan laajasti käyttöön ulkomaankaupassa kohdemaiden kanssa."

Iranin kaltaisten valtioiden krypton lisääntynyt käyttö voidaan nähdä kaksiteräisenä miekana. Se osoittaa suvereniteetin ja puolueettomuuden keskeiset periaatteet, joissa jokaisella pitäisi olla oikeus siirtää arvoa. Geopoliittisesta mieltymyksestäsi riippuen sen voivat kuitenkin katsoa olevan hyödyllisiä vain ne, joita ei ole hyväksytty järjestelmään, ja luultavasti väärät ihmiset.

Tämä yleistyvä käyttötapaus voisi myös antaa hallituksille lisää uskoa salauksen kieltämiseen ja säätelyyn kansallisen turvallisuuden argumentin ja valttikortin avulla. Sitä vastoin Ukraina on käyttänyt kryptoa kerätäkseen reilusti yli 100 miljoonaa dollaria lahjoituksia auttaakseen taisteluaan Venäjää vastaan ​​– mitä todennäköisesti pitävät myönteisenä samat ihmiset, jotka tuomitsevat sen käytön Iranissa. Kuten minkä tahansa tekniikan kohdalla, käyttö ja käyttäjät määrittelevät sen moraalin, vaikka tekniikka on aina puolueeton.

Hintatoimintaa analysoitaessa tällä kehityksellä ei ole ollut suurta vaikutusta bitcoinin hintaan. Teknisestä näkökulmasta bitcoin on sijoitettu kiven ja kovan paikan väliin nousevassa kanavassa, ja 24,500 100 dollarin tasoa on vaikea murtaa. Myös 28,000 päivän liukuva keskiarvo leijuu tällä tasolla. Korkeampi aikaraja tämän tason yläpuolella voi olla vahva osoitus siitä, että ralli voisi jatkua seuraavan tavoitteen ollessa todennäköisesti 2021 2021 dollarin taso, jolla 200 vuotuinen kynttilä avautui ja jossa konsolidoituimme kesällä 23,000. Hylkääminen tästä voisi saada meidät testaamaan uudelleen alempia tasoja ja XNUMX viikon liukuva keskiarvo, joka on noin XNUMX XNUMX dollaria.

Pelon ja ahneuden saavuttaessa korkeimman tason viimeisten 4 kuukauden aikana ja Dogecoinin ja Shiba Inun voimakas pumppaus, nämä ovat kuitenkin merkkiä siitä, että väliaikainen markkinahuippu saattaa olla muodostumassa. S&P 500 koskettaa myös voimakasta vastusta 4,300 XNUMX dollarin tason ympärillä, ja entisestään institutionaalisen osallistumisen ja kietoutuneiden salkunhallintajärjestelmien ansiosta tältä tasolta hylkääminen voi olla katalysaattori paluulle alemmille tasoille – krypto saattaa saada pahimman iskun.

Rakenna sääntöjä ja automatisoi BTC-kauppasi nyt käyttämällä Coinrule! (https://coinrule.com/)