Kaupankäynti harrastuksena
Salausautomaattinen kaupankäynti

Kaupankäynti harrastuksena – 5 vinkkiä aloittelijoille

Niille, jotka etsivät rikkautta, kaupankäynti voi näyttää tuottoisalta toiminnalta. Vaikka monet ihmiset ovat kiinnostuneita kaupankäynnistä harrastuksena, he eivät kuitenkaan voi/halua lopettaa kokopäivätyötään. Itse asiassa monet menestyneet kauppiaat käyvät kauppaa harrastajina tunnin tai kaksi tuntia päivässä ja ansaitsevat päätulonsa muusta toiminnasta. 

Tällaiset ihmiset pitävät kaupankäynnistä sivuhulinana, koska kaupankäyntiin liittyy monia epävarmuustekijöitä, kun taas kokopäivätyö antaa sinulle turvaa. Jos haluat käydä kauppaa ollenkaan, sinun tulee oppia muutamia asioita. Jopa harrastajakaupankäynti vaatii huomattavan ajan panostusta, sillä jos haluaa jatkaa niin ei ole varaa tehdä aloittelijavirheitä.

Joten niille, jotka harkitsevat kaupankäynnin aloittamista harrastuksena, tässä on 5 vinkkiä, jotka sinun on tiedettävä, jotta voit suojata pääomasi ja maksimoida voittosi mahdollisimman pienessä ajassa.

1. Tee kauppaa vain sillä, mitä sinulla on varaa menettää

Kaupankäynti on todennäköisyyspeliä. Kukaan ei voita koko ajan, ja sinun on väistämättä otettava joitain tappioita. Oppikaa omaksumaan tämä, koska se ei ole iso juttu. Itse asiassa se on hyvä asia, koska mitä nopeammin otat tappiosi, sitä pienempiä tappiosi ovat.

Hallitaksesi riskejä oikein, suojataksesi pääomaasi ja pysyäksesi pelissä, sinun ei tarvitse koskaan sijoittaa enempää kuin mitä sinulla on varaa menettää mihinkään yksittäiseen kauppaan. Tutkimusten mukaan menestyneimmät kauppiaat riskivät alle 1 % tai 2 % kaupankäyntipääomasta missä tahansa yksittäisessä positiossa. Tämä tarkoittaa, että menetät häviäjiä kauan ennen kuin heistä voi tulla merkittäviä ongelmia.

Käy kauppaa vain sillä, mitä menetät
Käy kauppaa vain sillä, mitä menetät

Kaiken kaikkiaan varmista, että rahalla, jolla käyt kauppaa, ei ole muita tärkeitä velvoitteita, kuten asuntolainasi tai lastesi lukukausimaksujen maksaminen. Sen pitäisi olla sinun ylimääräistä rahaasi. Jos sinulla ei ole ylimääräistä rahaa, jatka säästämistä, kunnes se saavuttaa turvallisen määrän, jonka tarvitset kaupankäynnin aloittamiseen.

Kaupankäynti voi aiheuttaa riippuvuutta ja vaatii korkeaa kurinalaisuutta, jos et halua asioiden riistäytyvän käsistä. Kun voitat, saatat tuntea houkutusta sijoittaa enemmän seuraavaan kauppaasi toivoen saavasi suuremman tuoton. Tämä johtuu siitä, että rahan riskin ottaminen ja voittaminen lisää dopamiiniryöstöä, mikä saa sinut haluamaan ottaa suurempia riskejä jahtaaessasi suurempia dopamiiniruiskuja.

Siksi varmista, että asetat riskibudjettisi etukäteen ja pidät siitä sitten tiukasti kiinni. Vältä myös aluksi kaikkea, jolla on loputon tappiopotentiaali, kuten velkaantuneita tilejä.

2. Opi perusasiat

Kaupalla on omat säännöt ja kielensä. Ennen kuin sijoitat kovalla työllä ansaitut rahasi, varmista, että tunnet kaikki säännöt ja markkinarakenteet. Ensi silmäyksellä yksinkertaiselta näyttävä tehtävä sisältää piilotettuja riskejä, kustannuksia ja seurauksia.

Varmista, että tiedät parhaat kaupankäyntiajat ja -olosuhteet, koska on olemassa erityisiä skenaarioita, jolloin strategiasi toimivat ja eivät. Koska rahoitusmarkkinat ovat erittäin epävakaat ja yleisön mielipide muuttuu nopeasti, varmista, että katsot markkinoiden tämänhetkistä tilaa ennen kaupankäyntiä.

Opi perusasiat
Opi perusasiat

Sekaannusten välttämiseksi on myös tärkeää oppia kaupankäynnissä käytettävät tärkeät termit, kuten erilaiset toimeksiannot. Näitä ovat muun muassa markkinatoimeksiannot, stop-limit-toimeksiannot, stop-toimeksiannot ja rajatoimeksiannot. Varmista, että tiedät, miten kukin niistä toimii ja niiden edut ja haitat. Siksi, kun markkinat vaihtelevat, tiedät mitä tilaustyyppejä kannattaa käyttää ja mitä välttää, ja kuinka käsitellä sijoituksiasi ja omaisuuttasi ammattilaisen tavoin.

Pohjimmiltaan riskiprofiilisi ja voittopotentiaalisi ovat terveellisempiä, jos tiedät enemmän markkinoista. Älä astu markkinoille sokeasti, jos sinulla ei ole aikaisempaa kaupankäyntikokemusta. Ja varo pörssien veloittamia kaupankäyntipalkkioita – ylikauppa on yksi aloittelijoiden suurimmista virheistä.

3. Ole kärsivällinen

Kärsivällisyys, kurinalaisuus ja johdonmukaisuus ovat tärkeitä, jos haluat menestyä rahoitusmarkkinoilla. Kaupankäynti ei ole niin yksinkertaista kuin ostaminen ja myyminen. Rahoitusmarkkinat ovat pinnan alla hyvin monimutkaiset, eikä ole olemassa mitään taikakaavaa tai pilleriä, joka auttaisi sinua ymmärtämään sen välittömästi. Siksi ole valmis käyttämään aikaa sen oppimiseen.

On tärkeää ymmärtää, että et yksinkertaisesti voi voittaa kaikkia kauppoja. Useimmat kauppiaat pyrkivät voittaa noin 50-60 % sijoituksistaan. Tämä on enemmän kuin tarpeeksi, koska he ansaitsevat enemmän voittajilleen kuin häviävät häviäjilleen. Siksi sinun on oltava kärsivällinen, ennen kuin näet tuloksia, ja sinun on hyväksyttävä, että tappioiden kantaminen on liiketoiminnan hinta.

On myös erittäin suositeltavaa aloittaa pienestä, jos haluat käydä kauppaa harrastuksena. On jännittävää ja palkitsevaa nähdä pienten investointien kasvavan ajan myötä tinkimättä säästöistäsi tai pitkän aikavälin taloudellisista tavoitteistasi. Sinun ei pitäisi ajatella kaupankäyntiä, jos sinulla ei ole jo pitkän aikavälin taloudellista vakautta.

Lisäksi rahoitusmarkkinat ovat dynaamiset. Pysyäksesi pelisi kärjessä sinun on investoitava aikaasi ja jatkettava oppimista.

4. Tunne kaupankäynnin riskit harrastuksena

Kaiken kaikkiaan kaupankäyntiin liittyy erilaisia ​​riskejä. Jos olet aloittelija, joka käy kauppaa alhaisen volatiliteetin/matalariskin arvopapereilla, saatat menettää nopeasti rahasi transaktiomaksuina, jos käytät ylikauppaa. Toisaalta saatat myös menettää rahaa, jos et seuraa markkinoita säännöllisesti ja menetät siten tärkeitä liikkeitä/käänteitä.

Tunne kaupankäynnin riskit harrastuksena
Tunne kaupankäynnin riskit harrastuksena

Erityyppisillä sijoituksilla on erilaiset riskitasot. Sijoittaminen hallinnoituihin arvopapereihin voi tarjota vakaan ja ennustettavan tulovirran. Ne sopivat ihanteellisesti harkittuun taloussuunnitteluun, koska asiantuntijatiimi valvoo portfoliota ja tekee päätöksiä päivittäin.

Kryptovaluutat, spreadit, pariliitokset, valuutat ja Contracts for Difference (CFD) ovat suosittuja harrastajakauppiaiden keskuudessa. Nämä ajoneuvot ovat kiehtovia, koska ne ovat haihtuvia. Lisäksi välittäjät tarjoavat vipuvaikutusta ja marginaalia, mikä nopeuttaa sekä voittoja että tappioita. On selvää, että näihin liittyy monia riskejä, koska saatat menettää kaiken muutamassa minuutissa.

5. Pyydä ohjeita hyvämaineisista lähteistä

Kaikilla näyttää olevan kaupankäyntivinkkejä, etenkin härkämarkkinoilla. Jotkut näistä ihmisistä ja heidän neuvoistaan ​​ovat aitoja, kun taas useimmat eivät. Jos käytät vähän rahaa viihdettä varten, et ehkä ole liian huolissasi kaupan laadusta. Jos olet kuitenkin päättänyt sijoittaa huomattavan summan, on hyvä kysyä neuvoja hyvämaineisista lähteistä ja ennen kaikkea tehdä oma tutkimus.

Jos haluat oppia lisää kaupankäynnistä, aloita lukemalla kaupankäynnin klassikot. Keskustele sitten talousneuvojasi kanssa, koska he voivat auttaa sinua löytämään parhaan lähestymistavan henkilökohtaisiin olosuhteisiisi. Et herää huomenna kokeneena sijoittajana offshore-sijoitussalkun kanssa, mutta sen ei pitäisi huolestua, koska kaupankäynti on jatkuvaa oppimista. Talousneuvojasi voi myös auttaa sinua ymmärtämään, kuinka rahasi voivat toimia paremmin, kun olet määrittänyt taloudelliset tavoitteesi, vakauden ja pitkän aikavälin sijoitussuunnitelmasi.

On myös hyvä idea tutkia kryptovaluuttoja ennen rahojen sijoittamista. Coinmarketcap on erittäin suositeltava verkkosivusto, josta saat tietoa kaikista saatavilla olevista kryptovaluutoista ja tokeneista. Tiedot sisältävät muun muassa pääomituksen, tarjonnan ja kaupan volyymit.

Toinen hyvä tapa oppia lisää kryptovaluutoista on lukea krypto-uutisia suurimmista blogeista ja julkaisuista. Joskus saatat löytää arvokasta tietoa sosiaalisessa mediassa, kuten Telegram- ja Quora-keskusteluista.

Loppusanat

Kryptovaluutoista on tullut yksi tärkeimmistä kaupankäynnin välineistä. Joillekin ihmisille kaupankäynnistä on tullut jopa harrastus, johon he viettävät muutaman tunnin viikossa. Ennen kuin hyppäät pään edellä, käytä aikaa kaupankäynnin oppimiseen välttääksesi tappioita. Valitse tehokkain vaihto- ja lompakko sekä vertailu- ja omaisuudenhallintatyökalut.