Kryptoverotus ympäri maailmaa
Salausautomaattinen kaupankäynti

Kryptoverotus ympäri maailmaa

Viime aikoina kryptovaluuttojen käyttöönotto on lisääntynyt nopeasti. 2021 Chainalysis Maailmanlaajuinen salauksen käyttöönottoindeksi osoittaa, että kryptovaluuttojen käyttöönotto on noussut maailmanlaajuisesti yli 880 prosenttia. Tämän seurauksena hallitus on kehittänyt kiinnostusta kryptovaluuttatilan seurantaan ja säätelyyn. Kryptovarat parantavat haltijoidensa taloudellista vahvuutta, ja sellaisenaan yksi sääntelyalueista on kaikkien lohkoketjuun liittyvien toimintojen kryptoverotus.

Kryptusten käyttöönotto ympäri maailmaa

Kanssa useiden kuukausien jatkuvasta hinnankorotuksesta johtuvia voittoja, kryptoverotuksesta tulee tärkeä sekä kauppiaille että hallituksille.

Jokaisella maalla on kryptoverotus

Eri maissa on sääntöjä siitä, kuinka kryptovaluuttatoimintaa tulisi verottaa, ja sovellettavien säännösten erot osoittavat, kuinka ne määrittelevät ja käsittelevät kryptovarallisuutta. Suurin osa luonnehtii niitä kiinteistöiksi, ei valuutaksi, joten myynnistä tai kaupasta saadut voitot ovat veronalaisia.

Yhdysvallat

Esimerkiksi Yhdysvalloissa kryptovaluuttakaupasta saadut voitot ovat pääomatuloveron alaisia. Jos ostat tavaroita tai palveluita Bitcoinilla ja käytetyn Bitcoinin arvo on suurempi kuin mitä sait sen, sinun on maksettava veroa kulustasi. 

Portugali

Jotkut maat eivät kuitenkaan katso tai yritä rinnastaa kryptoomaisuutta omaisuuksiin tai perinteisiin rahoitusvaroihin, kuten osakkeisiin, ja ne ovat omaksuneet liberaalimman lähestymistavan uusien kryptovarojen ymmärtämiseen ja verottamiseen.

Yksi niistä on Portugali, jossa on yksi ystävällisimmistä kryptoverotuksista. Portugali näkee kryptovaluutan maksuvälineenä, eli kuten kaikki muut valuutat, ei rahoitusvarana. Näin ollen kryptovaluuttakaupasta saadut voitot eivät ole pääomatuloveron alaisia. Ainoa poikkeus ovat yritykset, jotka vastaanottavat maksuja kryptovaluutoissa, koska ne ovat tuloveron alaisia, aivan kuten fiat-valuuttamaksut. 

Saksa

Toinen tällainen maa on Saksa, joka pitää kryptovaluuttaa yksityisenä rahana omaisuuden, valuutan tai laillisen maksuvälineen sijaan. Saksassa asukkaat, jotka ovat pitäneet kryptovaluuttoja yli vuoden, ovat verovapaita summasta riippumatta. Kuitenkin kauppiaiden, jotka omistavat kryptovarallisuutta lyhyemmän ajan, on maksettava myyntivoittoveroa, ellei kauppa ole alle 600 euroa. Sääntö on erilainen yrityksille, koska niiden on maksettava pääomatulovero kryptokaupan voitoista.

Valko-Venäjä

Valko-Venäjä puolestaan ​​​​omaksuu erittäin liberaalin lähestymistavan kryptovaluuttojen verotukseen. Maa otti vuonna 2018 käyttöön uuden lain, joka laillistaa kryptovaluuttatoiminnan ja vapauttaa yksityishenkilöt ja yritykset verojen maksamisesta vuoteen 2023 asti. Kryptovaluuttojen louhinta ja kauppa katsotaan Valko-Venäjällä henkilökohtaisiksi sijoituksiksi, ja ne on vapautettu tulo- ja pääomatuloverosta.

Malesia

Malesiassa kryptovaluuttoja ei pidetä varoina. Näin ollen heidän liiketoimensa ovat verovapaita. Tässä tehdään tärkeä ero aktiivisen ja passiivisen kryptotransaktioiden kaupasta saatujen voittojen välillä. Passiivisesta, satunnaisesta tai epäsysteemisestä kaupasta saadut voitot ovat täysin verovapaita. Kun kaupankäynti on aktiivista, systemaattista, suunniteltua tai osa ammattia, tuotto katsotaan tuloverotuloksi.

Eri maat ovat omaksuneet erilaisia ​​lähestymistapoja kryptovaluuttojen verotukseen, joten kauppiaiden on määritettävä, verotetaanko heidän kryptotoimintaansa ja miten.

Kryptoverotuksen kehityksen seuraaminen ympäri maailmaa on tärkeä merkki koko ekosysteemin kypsymisestä ja siirtymisestä valtavirtaan.

Monet sijoittajat syrjäytyvät edelleen kryptosijoittamisesta heidän maansa kryptoverotuksen epävarmuuden vuoksi. Tämä todennäköisesti muuttuu pian!