päiväkaupan tekniset indikaattorit
Salausautomaattinen kaupankäynti

5 parasta teknistä indikaattoria päiväkaupankäynnille

Teknisten indikaattorien avulla voit tehdä oikean päätöksen oikeaan aikaan, mutta ne auttavat myös maksimoimaan tuottosi ja minimoimaan riskisi. Tässä artikkelissa käsitellään 5 parasta teknistä indikaattoria päiväkaupankäynnille, jotka sinun on otettava huomioon. Joten aloitetaan. 

Tekninen indikaattori on kuviosignaali tai matemaattinen laskelma, joka tarjoaa arvokasta tietoa osakkeista ja muista rahoitusvälineistä. Kaupankäynnissä indikaattorit ovat eräitä kriittisimmistä työkaluista, jotka voivat auttaa sinua tekemään tietoisimmat päätökset hyödyntääksesi mahdollisuuksia.

Liukuva Keskiarvo

Yksinkertaisesti sanottuna liukuva keskiarvo on laskelma arvopaperin keskihinnasta. Se mitataan laskemalla arvopaperin hintojen keskiarvo tietyn ajanjakson aikana. Tämän teknisen analyysin ensisijainen tarkoitus on antaa sinulle tietoja, joiden avulla voit ymmärtää, onko arvopaperi laskutrendissä vai nousussa. Päiväkauppiaat käyttävät liukuvia keskiarvoja parantaakseen menestymismahdollisuuksiaan mittaamalla markkinatrendejä ja muuttamalla kauppojaan markkinoiden suuntaan. Liukuvia keskiarvoja on useita, kuten SMA (Simple Moving Averages) ja EMA (Exponential Moving Averages).

paras indikaattori liukuvat keskiarvot
5 parasta teknistä indikaattoria päiväkaupankäynnille: Yksinkertaiset ja eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot

SMA:n käyttäminen 5 baarin, 8 baarin ja 13 baarin yhdistelmä pidetään täydellisesti sopivana päiväkauppiaille. Nämä liukuvat keskiarvot ovat yksi yleisimmin käytetyistä teknisistä indikaattoreista, ja ne perustuvat Fibonaccin asetuksiin.

Liukuvan keskiarvon edut

  • Tarjoa tietoa markkinoiden vauhdista.
  • Anna kauppiaiden ymmärtää markkinatrendit.
  • Anna tietoja stop lossista ja sopivimmista stop-loss-pisteistä.
  • Tarjoa loistavia kaupankäyntimahdollisuuksia voiton maksimoimiseksi markkinasuunnassa.

Relative Strength Index

RSI tarkoittaa suhteellista lujuusindeksiä, ja tämä tekninen indikaattori tarjoaa tietoa ylimyytyistä tai yliostetuista olosuhteista. Sen loi J. Welles Wilder Jr., ja sen avulla voit laskea kohde-etuuden hintavauhdin. RSI-indikaattorin mukaan, jos omaisuuden liikemäärä on 70 asteikolla 0-100, se tarkoittaa, että omaisuus on yliostettu. Toisaalta, jos vauhti on saavuttamassa 30:tä, se on merkki omaisuuden ylimyytystä. RSI:n avulla elinkeinonharjoittaja löytää mahdollisuuksia ostaa tai myydä. 

Paras indikaattori RSI päiväkaupankäynnille
5 parasta teknistä indikaattoria päiväkaupankäynnille: suhteellinen voimaindeksi

On tärkeää huomata, että RSI:ssä on tehty monia tarkennuksia ajan myötä. Yksi suosituimmista on Constance Brownin tekemä. Hän selitti, että ylöspäin suuntautuvilla markkinoilla ylimyynnin taso on yli 30 ja alaspäin suuntautuvilla markkinoilla yliostettujen taso on alle 70. Siksi RSI tarjoaa parhaat tulokset, kun se noudattaa alan trendiä. omaisuuden hinta. 

Esimerkiksi, jos hintatrendi on laskeva, kannattaa harkita laskevia RSI-momenttisignaaleja ja jos hintatrendi on nouseva, on parempi jättää huomioimatta RSI-signaalit. Lue lisää strategioista, joita voit luoda RSI:n avulla.

RSI:n edut

  • Antaa tietoa markkinoiden yleisistä trendeistä (jos se on alle 50, markkinatrendi on laskeva, ja jos se on yli 50, markkinatrendi on ylöspäin). 
  • Sen avulla voit ymmärtää ylimyytyjä ja yliostettuja ehtoja.
  • Auttaa sinua löytämään osto- tai myyntimahdollisuuksia.

MACD

MACD (Moving Averages Convergence Divergence) näyttää suhteen omaisuuserän hinnan kahden eri liukuvan keskiarvon välillä. Se on liikemääräindikaattori, joka mitataan vähentämällä 2 jakson EMA (Exponential Moving Average) 26 jakson EMA:sta. Se koostuu kahdesta eri kaavioviivasta ja osoittaa omaisuuden keskihinnan. Kuitenkin toisin kuin muut liukuvat keskiarvot, se antaa korkeimman painon uusimmille hinnoille verrattuna uudempiin hintoihin. 

MACD päiväkauppaan
5 parasta teknistä indikaattoria päiväkaupankäynnille: Liukuvan keskiarvon lähentymisen ero

Tämän indikaattorin signaaliviiva on pohjimmiltaan 9 päivän EMA, joka toimii osto/myyntisignaalien laukaisuna sen jälkeen, kun se on piirretty ensimmäisen (MACD) rivin yläosaan. 

MACD-viiva ilmaisee laskevaa trendiä, jos se on signaaliviivan alapuolella, ja näyttää nousevaa trendiä, jos se on signaalilinjan yläpuolella. 

MACD:n edut

  • Mahdollistaa lyhyen aikavälin trendien suunnan tunnistamisen nopeasti.
  • MACD on erittäin helppolukuinen verrattuna useimpiin muihin teknisiin indikaattoreihin.
  • Antaa sinulle tietoa siitä, onko laskeva tai nouseva hintaliike heikkenemässä vai vahvistumassa.

Bollinger Bands

Bollinger Bands on toinen loistava tekninen indikaattori päiväkauppiaille, ja sen loi 1980-luvulla John Bollinger. Tuolloin uskottiin, että volatiliteetti oli staattista, mutta Bollinger Bands osoitti sen olevan dynaamista.

Tämä tekninen ilmaisin koostuu kolmesta eri kaistasta, jotka tunnetaan nimellä ylempi, keskimmäinen ja alempi kaista. Keskimmäinen kaista toimii liukuvana keskiarvona, ja alempi ja ylempi nauha on asetettu keskimmäisen ala- ja yläpuolelle. Ylemmän ja alemman kaistan sijoittelu edustaa volatiliteettia ja määräytyy omaisuuden hinnan mukautettavissa olevan keskihajonnan perusteella. 

Bollinger-nauhat päiväkauppaan
5 parasta teknistä indikaattoria päiväkaupankäynnille: Bollinger Bands

Bollinger Bandsin yleinen tarkoitus on tarjota kauppiaille tietoa omaisuuden hinnasta. Sen avulla voit ymmärtää, ovatko omaisuuden hinta ja volatiliteetti suhteellisen korkeita vai suhteellisen pieniä. Voit mitata suhteellista hintaa vertaamalla omaisuuden tämänhetkisen hinnan sijaintia suhteessa kaihoihin. Charles Schwab lisäsi tähän indikaattoriin toisen ominaisuuden, ja nyt kaistan leveys tarjoaa reaaliaikaista visuaalista tietoa omaisuuden volatiliteetista.

Bollinger-nauhojen edut

  • Jos kaistat ovat leveämpiä, volatiliteetti on korkea. Jos kaistat ovat kapeampia, volatiliteetti on alhainen. 
  • Voit määrittää, onko omaisuuden hinta korkea vai alhainen suhteellisesti. 
  • Tarjoaa sinulle odotetun "normaalin" volatiliteetin/hintatoiminnan vaihteluvälin murtumien tunnistamiseksi. 

5. Hinta, kerros 1 -osoitin

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, listamme viidestä parhaasta teknisestä indikaattorista päiväkaupankäynnille sisältää hinnan. Loppujen lopuksi indikaattorit ovat hinnan johdannaisia. Tämä johtaa viivevaikutukseen, joka viivästyttää osto- tai myyntisignaalia. Suoraan omaisuuserän hintatoiminnan tarkastelu antaa nopeampia laukaisuja tilauksille.

Tuki/vastustasot ja nivelpisteet. Omaisuuden nykyinen ja historiallinen hinta tarjoaa myös arvokkaita oivalluksia, joita päiväkauppiaat käyttävät. Näin voit käyttää hintaa teknisenä indikaattorina. 

Tuki

Tukitaso/viiva on tekninen indikaattori, joka määrittää omaisuuden hintapisteen, josta se voi mahdollisesti löytää tukea putoamisen jälkeen. Yksinkertaisesti sanottuna se antaa sinulle tietoa siitä, palautuuko omaisuus takaisin vai ei. 

vastus

Se on juuri päinvastainen tukitasolle ja tarjoaa tietoa omaisuuden hintapisteestä, jossa se kohtaa vastustuksen noustessa. Toisin sanoen omaisuuden hinta yleensä laskee vastustustason saavuttamisen jälkeen. 

5 parasta teknistä indikaattoria päiväkaupankäynnille: tuki- ja vastustasot

Pivot Points

Tuki- ja vastustasot eivät ole kiveen hakattu. Jos hinta murtuu odottamattomaan suuntaan, tukitaso voi "kiertyä" vastustasolle ja päinvastoin. Nämä ovat myös erittäin arvokkaita indikaattoreita kaupankäynnin kannalta, koska ne edustavat voimakkaita käänteitä markkinoiden psykologiassa tietyn hintapisteen suhteen. Yleissääntönä on, että mitä kauemmin tason rikkominen (tuki tai vastus) kestää, sitä vahvempi uusi, vastakkainen, kääntyvä taso on.

Yhteenveto

Nämä ovat 5 parasta teknistä indikaattoria päiväkaupankäynnille. Niiden yksinkertaisuus ja intuitiivinen vetovoima tekevät niistä ihanteellisia muihin verrattuna – niiden poimiminen ei kestä kauan, mutta niiden hallitseminen voi viedä vuosia ja on erittäin palkitseva haaste. Lisäksi suurin osa "monimutkaisemmista" indikaattoreista on rakennettu näiden perustavanlaatuisten indikaattoreiden päälle, joten elinkeinonharjoittajana saat periaatteessa aina samat signaalit.

Rahoitusmarkkinoiden osalta mikään ei tietenkään ole taattua, mutta sellaiset työkalut auttavat sinua kallistamaan kertoimet eduksesi. Pitkällä aikavälillä ja riittävällä kaupalla ja asianmukaisella riskinhallinnalla teknisten indikaattoreiden käyttäminen päiväkaupankäynnissä voi yksinkertaisesti parantaa tuottoasi ja auttaa sinua menestymään markkinoita paremmin.